ciechan 12.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 hej.powiem tak gdybym niewidzial i nieporownywal domow to bym niepisal na ten temat.ale tak jest zawsze poki sie sam nieprzekonasz to zadne uwagi innych niepomoga. ps.gdybym sie naogladal reklam to bym budowal z ytonga i silki a tak to buduje z Unipora, dachowka roben(jesienny lisc)welna elewacyjna lamelowa isoroc 120mm. Zbudujesz sobie dom z czego tylko chcesz to sa moje uwagi i opinie przed ktorymi mialem tez takie dylematy jak Ty!wybor i tak nalezy do Ciebie,a najlepiej popytaj sie fachowcow lub ludzi co maja z roznych materialow budowane domy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 12.04.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 hej.powiem tak gdybym niewidzial i nieporownywal domow to bym niepisal na ten temat.ale tak jest zawsze poki sie sam nieprzekonasz to zadne uwagi innych niepomoga. ps.gdybym sie naogladal reklam to bym budowal z ytonga i silki a tak to buduje z Unipora, dachowka roben(jesienny lisc)welna elewacyjna lamelowa isoroc 120mm. Zbudujesz sobie dom z czego tylko chcesz to sa moje uwagi i opinie przed ktorymi mialem tez takie dylematy jak Ty!wybor i tak nalezy do Ciebie,a najlepiej popytaj sie fachowcow lub ludzi co maja z roznych materialow budowane domy. Witam! My mamy dom z betonu komórkowego. Ociepliliśmy styropianem. Uważamy, że to była słuszna decyzja. JaMajka! Za posadzki płaciliśmy 34zł z materiałem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 12.04.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 PROSZE BARDZO link do strony co lepsze ceramika czy gazobeton. http://www.muratordom.pl/eksperci_budowairemont/odpowiedz/material-na-sciany,5586,0-0.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 12.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 PROSZE BARDZO link do strony co lepsze ceramika czy gazobeton. http://www.muratordom.pl/eksperci_budowairemont/odpowiedz/material-na-sciany,5586,0-0.htm piekna reklama firmy produkujacej ceramike! szkoda tylko ze mieszaja zalety zwykłej cegły(pełnej) z poryzowanym pustakiem ktory ma znacznie inne własciwosci...bo napewno nie jest dzwiekochłonny i napewno nie jest taki wytrzymały bo porotherm jest akurat bardzo kruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 12.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 piekna reklama firmy produkujacej ceramike! szkoda tylko ze mieszaja zalety zwykłej cegły(pełnej) z poryzowanym pustakiem ktory ma znacznie inne własciwosci...bo napewno nie jest dzwiekochłonny i napewno nie jest taki wytrzymały bo porotherm jest akurat bardzo kruchy. DLATEGO KUPILEM PUSTAKI UNIPOR CO DO DZWIEKOCHLONNOSCI TO IM CIEZSZY MATERIAL TO TYM BARDZIEJ TLUMI DZWIEKI,porownaj sobie ile wazy pustak ceramiczny a ile ten suporex czy inny gazobeton widac ze niebardzo jestes poinformowany ale przeciez od tego jest te forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 13.04.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 a tak w innym temacie, to nam w koncu sciagneli humus. Wczoraj sie nie udalo bo ciezki sprzet sie zkopal a dzis poszlo lepiej bo pan koparka przyjechal czyms lzejszym! jutro dzwonie po geodete, niech wytycza no i ruszamy!!!!!!!pozdrawiamandzelika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 13.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam, Jako że budujemy się w Z.G. postanowiliśmy wstąpić do klubu. Nasz domek to ATENA z Archipelagu i jesteśmy na etapie tynków wewnętrznych. Mamy już stan surowy zamknięty + elektryka. Mam jednak pytanie ocieplenie poddasza. Może ktoś z Was zna ceny za robocizne na ocieplenie wełna (15+5) + regipsy ? Drugie pytanie jak wygląda u Was czas oczekiwania na przyłącze elektryczne ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 14.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witamy w Klubie Co do ocieplen podpytaj Mychy, jej mezus sie tym zajmuje. A odnosnie elektryki poczatkowo powiedzieli nam ze bedzie w czerwcu, to bylo okolo pol roku temu, ale teraz okazalo sie stacja transformatorowa ktora ma obslugiwac dzialki dookola, jest dopiero w fazie projektu. Zakladamy wiec ze przy dobrych wiatrach prad pojawi sie u nas w okolicach sierpnia, wrzesnia. Z tego co wiem przeważnie czeka sie dluzej niz zapewniaja na poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 14.04.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witamy w Klubie Co do ocieplen podpytaj Mychy, jej mezus sie tym zajmuje. . To ja jutro się podpytam, bo już śpi Acha jakby co to może też wybudować stan surowy i zajmuje się oczywiście ociepleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 15.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 jerry102 witaj w klubie budujących . ja czekałam na przyłącze dokładnie 19 miesięcy - w międzyczasie dwa razy zmieniana była lokalizacja skrzynki . ale po trudach i bojach jest i aż się fotką pochwalę :http://images26.fotosik.pl/196/5e605c782c6397edm.jpg Ponadto jeszcze jedno : dekarze opuścili nareszcie mój dach po bagatela 8 miesiącach . Teraz wiosna i bierzemy się za instalacje . A domek wygląda tak :http://images24.fotosik.pl/196/7138e215f81417c4m.jpg Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 15.04.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Honia tos mnie przerazila 19 miesiecy A domek sliczny, bardzo ladna dachoweczka,widze ze jestesmy praktycznie na tym samym etapie, znaczy sie tez bedziemy robic instalacje ale na "pozyczonym" pradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 15.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 my jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami agregatu prądotwórczego i mamy swój prąd . A poza tym do najbliższego sąsiada mamy hohoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 15.04.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 zgadzam sie, dom jest piekny! pochwal sie co to za dachowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 15.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 dzięki za miłe słowa dachówka ceramiczna Koramic L-15 angoba szlachena- w pochmurny dzień jest brązowa , a w świetle słońca ma czerwony odcień . Trudno to opisać - ale kolor na live jest jeszcze ciekawszy . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 16.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam, Jako że budujemy się w Z.G. postanowiliśmy wstąpić do klubu. Nasz domek to ATENA z Archipelagu i jesteśmy na etapie tynków wewnętrznych. Mamy już stan surowy zamknięty + elektryka. Mam jednak pytanie ocieplenie poddasza. Może ktoś z Was zna ceny za robocizne na ocieplenie wełna (15+5) + regipsy ? Drugie pytanie jak wygląda u Was czas oczekiwania na przyłącze elektryczne ? Pozdrawiam Witam! My już czekamy rok i co chwilę słyszymy, że już za tydzień, albo dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 16.04.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Honia, piękna dachówka. Wiem, bo wybraliśmy taka samą . W hurtowni wyglądała okropnie, ale gdy zobaczyliśmy ją na kilku domach, zrozumieliśmy, że to jest to czego szukamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof. 17.04.2008 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Witam wszystkich i pozdrawiam.Z przyjemnością czyta się wasze posty. Super atmosfera!! Ukłony dla dompodsosnami za pomysł założenia grupy dla południowej części województwa. Szkoda, że dopiero teraz trafiłem na was. Mógłbym pewnych problemów uniknąć. Ja z żoną kończymy właśnie przebudowę i rozbudowę postawionego w latach 80-tych przez mego teścia „klocka“ z płaskim dachem w ZG. Poszukuję ekipy która skończy u nas elewacje oraz zrobi podbitkę, montaż orynnowania, opierzenia, ławy kominiarskie. Firma która robiła ocieplenie nie skończyła przed zimą wszystkiego. Pozostały trzy ściany do zrobienia: gruntowanie, tynk mineralny i malowanie. Ale oni nie robią podbitki i rynien a dom jest wysoki i przy jednym rusztowaniu wskazane by było i te prace zrobić. Mięliśmy pracownika który robił u nas inne prace i miał też współpracując z tą firmą montować podbitkę, rynny i ławy kom., wykonał nawet częściowo tą podbitkę. Zdawał się być solidnym i uczciwym. Niestety przestał się u nas pojawiać zatrzymując przekazane mu (naturalnie za pokwitowaniem) pieniądze na zakup dalszych materiałów budowlanych oraz zadatku na robociznę. Moje wezwania do rozliczenia się z nami zignorował (za uprzednio wykonane prace dostał wynagrodzenie). Teraz rozmawia z nim adwokat a w niedalekiej przyszłości będzie z nim rozmawiał sąd i prokurator. Ostrzeżenie dla innych „majster“ jest z Niedoradza. Dla zainteresowanych imię i nazwisko wyślę na priv. I jeszcze poniżej częściowo zebrane w jednym miejscu informacje którymi wymienialiście się w waszych postach od czasu założenia tej grupy a które mogą być przydatne dla nowo zgłaszających się. Mam nadzieję, że nikt nie będzie urażony, że podałem też nick autora informacji. HALLMAN Firma Transportowo Usługowa Bożena Hallmann, ul. Krzywoustego 24, ZG,kom. 602745019 Spytaj tutaj, maja w ofercie wypozyczanie sprzętu budowlanego, ale nie wiem czy akurat glebogryzarki. - info od JaMajka w Łazie jest sobie Pan u którego można kupić wszystko do ogrodzenia – info od sutruh Robocizna za tynk maszynowy - ściany 11 zł, sufity z siatką zbojeniową 14 zł ceny z czerwca 2007 – info od MIGacZ Geodeta, pan Cebulski, ul. Kożuchowska ZG, tel . 601912324 bardzo polecam; adaptacja projektu robiło biuro FORUM - pl. Matejki ZG - info Honia74 Ja polecam geodetę , pana Ostrowskiego z Wojewodzkiego Biura Geodezji na Piaskowej 2 w ZG tel. 327-02-09 za mape do celow projektowych zaplacialm 500 zl - info od kaka76 instalacja odgromowa – schować w ociepleniu czy nie – linki podał MIGacZ http://www.forumsep.pl/viewtopic.php?p=764http://ise.pl/forum/viewtopic.php?t=9046http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=1433&sid=ed50cd7788b96aff7d6e07e51e05b120 więźba dachowa namiary: 697108420 z Kisielina – info od sutruh poprzez JaMajka Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 17.04.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 [quote="Krzysztof. więźba dachowa namiary: 697108420 z Kisielina – info od sutruh poprzez JaMajka . Ale oni nie sa tani Witaj Krzysztof przykro mi że tak Was załatwił teń gość Z ociepleniem i tą podbitką jutro dam ci znać, bo ociepleniem to mój J. się zajmuje a co do dachu to mamy kliku znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof. 18.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 mycha. super, dzięki za odzew. i jeszcze kilka zebranych informacji dla wszystkichi: studniarz: tel.880 533 546 pan Nowak - info od Keegan studniarz: tel. 603059796 pan Leszek – info od kaka76 ale u JaMajka okazał on się mało solidny jeśli dachówka ruben to ruben plus; kierbud Zbigniew Reiman w St. Kisielinie; tynki gipsowe 11zł m˛ – info od mychy niedaleko Slawy firma stolarska gdzie robia piekne okna za normalne ceny, robią też drzwi i schody link: http://johnwaldemar.pl/kontakt.html -info od JaMajka tynki maszynowe tel. +48501487092 albo +48696048510 koszt: 24 zł za m˛ netto; kierbud: 1400 zł, projekt przyłacza wod-kan + gaz -1300 zł – info od Maxik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 18.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Dzieki za info Honia74, chociaż przeraziłem sie nieco i chyba bedę musiał szukać agregatu. Ale mam inne pytanie. Czy ktoś ma może namiaru na małą kopareczkę taką do wykopu pod np. kabel elektryczny ?Muszę wykopać 30 m rowu i zastanawiam się czy nie bedzię szybciej i taniej koparką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts