Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

,,w Droszkowie jest zakład produkujący styropian ale trzeba wcześniej zamówić, pytanie co to warte,,

mysle ze warto- porownajcie ceny styropianu od producenta i z hurtowni budowlanej to zobaczycie roznice.pisze bo mozna zaoszczedzic pare groszy bo niejest sztuka wydawac pieniazki na prawa i lewo.

Co do styropianu to kupowałem w Kaidarze. To nie producent, ale jak ich sie pomeczy to ceny tez maja niezle. Ja jednak w innej kwestii. Bede teraz wylewał posadzki. Chciałbym sie was spytac za ile mieliście posadzkarzy. Chodzi mi o cene samej wylewki. Ja dostalem na razie 27 zl za m2 z materiałem. Czy to jest mało czy duzo ?

Pozdrawiam

Hej, nie wiecie gdzie mozna kupic niedrogo styropian pod podlogowke , podobno jest jakas hurtownia w Zielonej Górze, ktora nalezy do grupy PSB ale nie moge sobie przypomniec jej nazwy :-? Chyba cos na D.. ale nie jestem pewna. Dzieki.

KAIDAR , ja kupowałem w GAJI

Dokładnie Kaidar, a wa Gaji to wcale tak tanio nie mają , chociaż zależy co.

My bierzemy styropian z Droszkowa :wink: i na nasz dom i dla klientów mój J. bierze.

Wrzucam zdjęcia mojej podbitki(teraz zapomniałam to chyba nadbitka) dla Maxika :wink:

http://images27.fotosik.pl/207/e88f3296ce7cf851m.jpg

Tutaj widać jak sie ja przybija

http://images30.fotosik.pl/208/fc5ae5527def1402m.jpg

Hmm muszę jutro zrobić zdjęciea jeszcz epodbitki bo nie mama na kompie tak teraz patrzę, tylko ta jedną co wkleiłam, a na dzień dzisiejszy domek wygląda tak :wink:

http://images32.fotosik.pl/241/f57d0938668565cdm.jpg :roll:

Witam,

szukam murarza

ekipę co stawiała mury pogoniłam za alkoholowe impry , no i niestety ścianki działowe na poddaszu nie istnieją .

Dzisiaj mieli wejść murarze z nowej ekipy ale rano wzrosła cena za usługę o 120 % - przegięli .

Jak macie jakieś namiary to prosze na priv

pozdrawiam

Honia co do murarza to niestety nie moge pomoc, nam stawiala jedna ekipa wszystko, chyba ze chcesz namiar, moze akurat beda mieli wolne .

Dzieki wszystkim za info o styropianie, postaram sie dzis tam zajrzec i sprawdzic jak to sie ma do oferty z internetu.

Jerry102 my wstepnie znalezlismy posadzkarza, ktory chce 30 zl z materialem, , co prawda mamy jeszcze troche czasu do tego etapu ale jak moge to usmiecham sie o namiary na Twojego :)

Googulek sprawdze wieczorem jak u nas wychodzi podlogowka i Ci napisze.

Honia co do murarza to niestety nie moge pomoc, nam stawiala jedna ekipa wszystko, chyba ze chcesz namiar, moze akurat beda mieli wolne .

Dzieki wszystkim za info o styropianie, postaram sie dzis tam zajrzec i sprawdzic jak to sie ma do oferty z internetu.

Jerry102 my wstepnie znalezlismy posadzkarza, ktory chce 30 zl z materialem, , co prawda mamy jeszcze troche czasu do tego etapu ale jak moge to usmiecham sie o namiary na Twojego :)

Googulek sprawdze wieczorem jak u nas wychodzi podlogowka i Ci napisze.

z gory dzieki JaMajka !

Ten styropian to robią w miejscowości Droszków - rozumiem koło Zielonej Góry, nie Drożków koło Żar?. A czy ktoś zna bliższe namiary - tel. itp.

Znalazłem tkaie dane - czy to ten producent?:

Droszków, ul. Słoneczna , tel.068 3274286

Tak Droszków koło Zielonej Góry, druga wioska za moim Kisielinem :D

Te namiary to mogę potwierdzić tak na 50%, a jutro zapytam się mojego J. o namiary bo on ma :wink:

witam wszystkich :)

Już się kiedyś przedstawiałam na tym forum, zamilkłam bo odłożyliśmy rozpoczęcie budowy na wiosnę 2009..

Mam pytanko do budujących z Żar - jak długo czekaliście na otrzymanie pozwolenia na budowę po złożeniu wniosku??

Wciąż szukamy wymarzonego projektu i nie wiemy czy musimy się z tym bardzo śpieszyć..

Pozdrawiam :)

Dawno mnie tu nie było a widzę że budowy idą do przodu. Super !!!

Ja z rodziną mamy zamiar wprowadzić się na koniec czerwca. Wprowadzimy się na parter i resztę będziemy wykańczać będąc już na miejscu. Wolałbym wejść do skończonego domu ale taka opcja pozwoli nam poświęcić więcej czasu na prace wykończeniowe które w większości robię sam. Druga sprawa to to że w moim ciasnym mieszkaniu nie mogę już wytrzymać.

Pozdrowienia dla budujących lubuszan.

Witam

Nie wiem jak u Was, ale mamy pecha do studniarzy normalnie, najpierw polecany Pan Z. , ktory wykazal sie olewatorskim stosunkiem do sprawy a teraz Pan N. , ktory odwleka sprawe z tygodnia na tydzien. Konczy sie juz moja cierpliwosc w tym temacie, moze macie namiar na kogos solidnego, kto faktycznie wyznacza date i ja realizuje?? Bede bardzo wdzieczna.