Honia74 29.05.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witam, mam pytanko : ile płaciliście za położenie m2 regipsów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 29.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Honia my kładliśmy sobie sami regipsy, ale dwie ścianki kładł nam taki chłopak z kolegą , ale nie pamietam ile brali, bym musiala się zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 30.05.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 mycha. Tobie to mogę tylko pozazdrościć męża budowlańca . Wiem że dużo sami robiliście . Mój jest mechanik samochodowy i pewne roboty na budowie musi robić obca osoba . Ale gdybys mogła to spytaj się J. jakie są ceny położenia regipsów - proszę Pozdrawiam Honia74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 01.06.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Mam pytanie do wszystkich. Szukam kogos kto wykonuje przyłącza wodno-kanalizacyjne. Czy możecie polecić kogoś z okolic Zielonej Góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 01.06.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Mam pytanie do wszystkich. Szukam kogos kto wykonuje przyłącza wodno-kanalizacyjne. Czy możecie polecić kogoś z okolic Zielonej Góry. Pozdrawiam Ja mam namiar na takiego człowieka, ale jeszcze nie korzystałem z jego usług, choć dostałem namiar od zaufanego człowieka, i ponoć gościu jest OK. Ja jeszcze czekam ciągle aż łaskawcy w gminie wydadzą mi pozwolenie na przyłącze. Namiar wyślę Ci na priv. Ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 01.06.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 mycha. Tobie to mogę tylko pozazdrościć męża budowlańca . Wiem że dużo sami robiliście . Mój jest mechanik samochodowy i pewne roboty na budowie musi robić obca osoba . Ale gdybys mogła to spytaj się J. jakie są ceny położenia regipsów - proszę Pozdrawiam Honia74 Honiu jeden facet chciał 50zł za metr, a teraz nam robi J. kolega za 35zł, ale to cena po znajomości, a o tamtych kolegów zapomniałam się zapytać, jutro to zrobię. Co do wykonywania to fakt, dużo sam robi, ale teraz ma w Szprotawie dużą robótkę, ocieplają dużą szkołę, to nie ma czasu na budowę i już tak dwa tygodnie jest zastój prac:( jerry nam przyłącze robił taki młody chłopak, ale on ma chyba terminy długie, musze się zapytać, bo drogi nie jest a dobrze robi Jakby co to tez nam dobrze wykonali instalację elektryczną ojciec z synem sobie działają razem , mogę ich polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 03.06.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam wszystkich po dluzszej przerwie:) Sprawa studni zalatwiona, znaczy jest w trakcie, oczywiscie zeby nie bylo tak rozowo to okazuje sie ze troche slabe cisnienie i trzeba kregi zakladac i poglebiac studnie jeszcze bardziej. NO ale nic, wazne ze jakos do przodu. Pojawil sie za to kolejny problem, nie wiecie gdzie mozna wypozyczyc beczkowoz na wode, albo duze beczki, mamy jeszcze za male natezenie pradu zeby wyciagac wode ze studni i potrzebujemy zewnetrznego zrodla dla tynkarzy. Dzwonilam do wodociagow ale jest tylko jeden zbiornik i wlasciwie juz zaklepany, czekam na ostateczne potwierdzenie czy ta osoba sie zdecydowala no i nie mam pomyslu gdzie jeszcze mozna zadzwonic i zagadac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 03.06.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 w innym temacie: pomozcie! jakiej wedlug was srednicy powinny miec slupy przed naszym domkiem? W projekcie jest 35 cm, w hurtowni maja 30 lub 40 cm, tesc zamowil 30 a ja sie boje ze beda za cienkie!dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 03.06.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam wszystkich po dluzszej przerwie:) Sprawa studni zalatwiona, znaczy jest w trakcie, oczywiscie zeby nie bylo tak rozowo to okazuje sie ze troche slabe cisnienie i trzeba kregi zakladac i poglebiac studnie jeszcze bardziej. NO ale nic, wazne ze jakos do przodu. Pojawil sie za to kolejny problem, nie wiecie gdzie mozna wypozyczyc beczkowoz na wode, albo duze beczki, mamy jeszcze za male natezenie pradu zeby wyciagac wode ze studni i potrzebujemy zewnetrznego zrodla dla tynkarzy. Dzwonilam do wodociagow ale jest tylko jeden zbiornik i wlasciwie juz zaklepany, czekam na ostateczne potwierdzenie czy ta osoba sie zdecydowala no i nie mam pomyslu gdzie jeszcze mozna zadzwonic i zagadac. Pozdrawiam Cześć JaMajka Możesz powiedzieć ile kosztowała Cię studnia?? Tzn. ile płaciłaś za metr wykopu, bo my też myślimy o studni i ciekawi nas koszt?? I czy możesz podać namiary na tą firmę?? Z góry dzięki za odp. pozdrawiam Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psi 04.06.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Na początek witam Wszystkich Forumowiczów, szczególnie "okołozielonogórskich" Mamy w planach rozpoczęcie budowy w Płotach pod Zieloną Górą, ale jeszcze "troszkę" formalności przed nami. Projekt już wybrany - na 99% D08 z kolekcji Muratora. Poszukujemy sprawdzonego biura projektowego, która wprowadzi te zmiany w projekcie, ewentualnie zajmie się uzyskaniem pozwolenia na budowę. Znaleźliśmy biuro FORUM, mieszczące się w Zielonej Górze przy Placu Matejki. Proszę o opinię na temat tego biura. Jeśli ktoś ma złe z Nimi doświadczenia to proszę o polecenie innego biura. Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tristan 04.06.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 w innym temacie: pomozcie! jakiej wedlug was srednicy powinny miec slupy przed naszym domkiem? W projekcie jest 35 cm, w hurtowni maja 30 lub 40 cm, tesc zamowil 30 a ja sie boje ze beda za cienkie! dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki! Lepiej zrobić za cienkie jak za grube! Jeśli się okażą faktycznie za cienkie i będą śmiesznie wyglądały, zawsze można je czymś obłożyć. Jeżeli będą za grube, to już nic nie da się zmienić i dom będzie wyglądał nieproporcjonalnie przez cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.06.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 w innym temacie: pomozcie! jakiej wedlug was srednicy powinny miec slupy przed naszym domkiem? W projekcie jest 35 cm, w hurtowni maja 30 lub 40 cm, tesc zamowil 30 a ja sie boje ze beda za cienkie! dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki! Lepiej zrobić za cienkie jak za grube! Jeśli się okażą faktycznie za cienkie i będą śmiesznie wyglądały, zawsze można je czymś obłożyć. Jeżeli będą za grube, to już nic nie da się zmienić i dom będzie wyglądał nieproporcjonalnie przez cały czas. dzieki tristan, w sumie ''problem'' sam sie rozwiazal. Te kolumny, ktore tesc zamowil zostaly dzis zalane. Beda wiec 30, mam nadzieje, ze nie beda za cienkie! inaczej pozostanie mi tylko plakac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 05.06.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 psiwitaj w grupie budujących i życzę powodzenia Ja korzystałam z usług biura FORUM i polecam ich usługi . Jak dla mnie było fachowo i profesjonalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 05.06.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 w innym temacie: pomozcie! jakiej wedlug was srednicy powinny miec slupy przed naszym domkiem? W projekcie jest 35 cm, w hurtowni maja 30 lub 40 cm, tesc zamowil 30 a ja sie boje ze beda za cienkie! dzieki, dzieki i jeszcze raz dzieki! Lepiej zrobić za cienkie jak za grube! Jeśli się okażą faktycznie za cienkie i będą śmiesznie wyglądały, zawsze można je czymś obłożyć. Jeżeli będą za grube, to już nic nie da się zmienić i dom będzie wyglądał nieproporcjonalnie przez cały czas. Witaj tristan ja też mam filary o średnicy 300mm i jest dobrze. Wyglądają idealnie. Nie masz czym się przejmować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 05.06.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witaj Fiacior, Tristan nie ma czym sie martwic bo to ja mialam ''problemy'' z kolumnami. Ale dzieki za wsparcie bo sie faktycznie martwilam, w domu pieklo bo maz swoje, ja swoje. Te kolumny to byl istny horor, tym wiekszy, ze wspieraja balkon, ktorego ja nie chcialam. W sumie balkon zostal, kolumny 30 tez bo byla za pozno na zmiany, modle sie zeby nie wygladaly jak patyki, ale ja mam chyba jakas obcesje na tym punkcie! lece zajrzec do twoich zdjec!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 05.06.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ja mam kolumny 250 - tak doradzili mi murarze stawiający mury zewnętrzne i zapewniali że jest to odpowiednia średnica kolumn bo ja sie upierałam na minimum 350 . Twierdzili że grubsze kolumny będą brzydkie i nieproporcjonalne do reszty chatki . Oczywiście babskim tokiem myślenia - miałam racje i teraz dom wygląda jak podparty patykami , ale jest opcja bezwzględnego pogrubienia kolumn . Także każdy domek musi mieć swój rozmiar kolumn . Wcześniej było napisane :"Lepiej zrobić za cienkie jak za grube! Jeśli się okażą faktycznie za cienkie i będą śmiesznie wyglądały, zawsze można je czymś obłożyć. Jeżeli będą za grube, to już nic nie da się zmienić i dom będzie wyglądał nieproporcjonalnie przez cały czas."I jest to bardzo mądrze powiedziane !!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 05.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 no to zamykamy rozdzial kolumn ! w kazdym razie, jak dostane zdjecia to wkleje i poprosze o szczere oceny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 05.06.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 psiJa też korzystałem z usług FORUM i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psi 06.06.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Honia74, KEEGAN 1. Zleciliście FORUM tylko adaptację projektu, czy włącznie z uzyskaniem pozwolenia na budowę? 2. Jaki mieliście zakres zmian (tych ważniejszych) i na ile to wycenili, jeśli to nie tajemnica? Pytam, bo my planujemy powiększyć dom, co wiąże się z przesunięciem ściany nośnej i powiększeniem dachu. Podczas rozmowy Pan z biura wspomniał o około 4000PLN (projekt gotowy 1850). 3. Szukaliście innych (tańszych ?) biur projektowych, czy od razu wybraliście FORUM. Dzięki z góry za informacje (mogą być na PW, bo może nie wszystkich to interesuje ) Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 06.06.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 psiWszystkie zmiany nanosił mój kierbud, który jest też projektantem. FORUM projektowało mi przyłącza mediów i załatwiało pozwolenia, zdecydowałem się na ich usługi z polecenia i nie szukałem innych biur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts