mycha. 06.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 psi ja też korzystałam z FORUM, robili nam tam wszystko od adaptacji po pozwolenie, płaciliśmy 2300zł. Ale dowiedzielismy się że nasz kierbud robi też adaptacje i załatwia pozwolenia, może bedzie tańszy, więc drugi dom jemu zlecimy, nazywa się pan Reimann, niesttey nie mam telefonu do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 06.06.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 psimi FORUM robiło adaptcje , projekty przyłączy i załatwiało pozwolenie na budowe . komplet kosztował mnie 2500 zł nie wiem czy dużo czy mało , ale po pierwszej wstępnej rozmowie nie szukałam nikogo innego - stwierdziłam , że nie zrobią "wałków" -- bo przekonałam się już że czasem taniej to wcale nie znaczy dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psi 09.06.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Honia74, mycha, KEEGAN dziękuję za informacje Trzeba zatem podejść do FORUM i pogadać. Jak nic nie wyjdzie, to chociaż projekt u Nich kupię Honia74 wiem, "...że czasem taniej to wcale nie znaczy dobrze..." ale szukanie tańszego to taki naturalny odruch 4000pln to mniej więcej 1% budżetu, więc trzeba pomyśleć kilka razy przed wydaniem Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 09.06.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Honia74, mycha, KEEGAN dziękuję za informacje Trzeba zatem podejść do FORUM i pogadać. Jak nic nie wyjdzie, to chociaż projekt u Nich kupię Honia74 wiem, "...że czasem taniej to wcale nie znaczy dobrze..." ale szukanie tańszego to taki naturalny odruch 4000pln to mniej więcej 1% budżetu, więc trzeba pomyśleć kilka razy przed wydaniem Pozdrawiam, Paweł czy za adaptację i załatwienie kwitów zawołali 4000 zł ?????????? to kosmos !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.06.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 mam powazny problem, opisalam go w dziale ''prawo i finanse'', sprobuje go przykleic, moze cos podpowiecie: mam nadzieje, ze uda wam sie otworzyc link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psi 09.06.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 czy za adaptację i załatwienie kwitów zawołali 4000 zł ?????????? to kosmos !!!! Włącznie z projektem, który kosztuje 1850zł. W FORUM była moja Lepsza Połowa, powiedziała jaki projekt i jakie planujemy zmiany. Pan powiedział, że to dość duże zmiany (przypominam - powiększenie domu) i że wyniesie to około 4000 zł. O kwitach i pozwoleniu nie było mowy (o tej możliwości dowiedziałem się od Was) Dlatego podpytuję o ceny. U Mychy 2300 u Ciebie 2500, więc dodając te 1850 wychodzi właśnie 4 tys. Chyba, że Wy wliczyłyście w cenę projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1974 09.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Wczytuje się w wasze informacje o biurze projektowym, biuro Forum jest stosunkowo drogie, ja za małe zmiany w projekcie, wykonanie projektu zagospodarowania działki i za złożenie wszystkich papierów do starostwa (ja w starostwie byłem tylko po odbiór pozwolenia) za to wszystko wyszło 1500 zł netto. Jeśli ktos jest zainteresowany namiarami to prosze na privaPozdrawiam. PS. Szukam pożądnej firmy do tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marras 11.06.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 witajcie opiero zaczynam przygode budowlana. Teraz jestem na etapie podlaczania pradu do dzialki i zalatwiania formalnosci projektowych itp. Poszukuje elektryka, ktory polozylby ok. 100m kabla i podlaczyl erbetke.Lokalizacja Wilkanowo. MOzecie kogos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 11.06.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam,my tu nowi,widze ze forum sie rozwija wiec bedziemy tu zaglądać,mamy pytanko czy zna ktoś jakąś porządną firmę do postawienia fundamentów i murów w miarę cenowo.Daro w wilkowie jest firma chyba dosyć dobra bo klientów sporo ma,tynki maszynowe robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 11.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam nowych budowniczych marras budujemy po sąsiedzku - bo ja w Słone pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 13.06.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Dlatego podpytuję o ceny. U Mychy 2300 u Ciebie 2500, więc dodając te 1850 wychodzi właśnie 4 tys. Chyba, że Wy wliczyłyście w cenę projekt? U mnie 2300 z projektem gogoolek tam Ci ładnie wszytsko wytłumaczyli, bo ja to jak przeczytałam Twój post pierwszy to nasunęło mi sie abyś najpierw poszła do radcy prawnego, a u nas w Zielonej to nawet pan Geodeta Ostrowski pewnie by pomógł Witam nowych budowniczych no tak Honiu jadąc z Zielonej to do Ciebie w prawo a do marrasa w lewo Ostatnio jechaliśmy od strony Żar , moja mama dała kierunkowskaz do Wilkanowa na tej "waszej" krzyżówce, patrzy w lusterko a tir jedzie prosto na nas, ale wzięła ostry zakręt i nas uratowała Az tym kupnem projektu i adaptacją spróbujcie u pana Reimanna, ma on swoje biuro w tym dużym budynku(co tam tez lekarze przyjmują) koło urzędu pracy w Zielonej Górze Co do naszej budowy to stała w miejscu, ale chcemy budowę jako tako skończyć do września, to wynajeliśmy dwóch znajomych co nam robią tam w środku i domek fajnie w śrdoku "rośnie" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 15.06.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 witam.poszukuje dobrego murarza z rejonu gminy ZARY jak cos to dajcie znac.budowa domku jednorodzinnego w lubsku,ps.mam juz pozwolenie wiec jak znajde ekipe to ruszam z miejsca.jeden murarza i pomocnik juz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 17.06.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ciechan super ż emasz juz pozwolenie niestety co do murarza to nie znam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 18.06.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 hej.znalazlem juz murarza.hehe .jestem heppy. teraz szukam ekipy na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 28.06.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witam, Jako ze pilnie musze kupic welne na ocieplenie poddasza, chcalem sie spytac was gdzie kupowaliscie tanio welne mineralna. Mam oferte z Kaidaru, ale moze sa lepsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 28.06.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 hej.co do welny.to kupowalem isoroc o grubosci 20cm za 24zl, grubosc 5 cm -6zl welna elewacyjna lamela o grubosci 12cm -40zl.transport gratis i 450zl upustu.welna o dobrym ws lambda. gdzie za wiezba i cena jak cos to piszcie.dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 29.06.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witaj.Więżbę polecam z tartaku w Brzostowej koło Pietrzykowa, jak wiesz gdzie to jest. Cena z tamtego roku to 700zł.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppiszc 29.06.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Witam, Mozecie kogos szczerze polecic odnosnie wykonania instalacji wodno-kanalizacyjnej z Zielonej Gory albo okolic? Pozdr,ppiszc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 02.07.2008 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 jerry102 my tez kupowaliśmy wełnę w Kaidarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magaa 02.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witam:) Przewija się tu temat biur projektowych, mam pytanie do budujących z okolic Żar - z czyich uslug korzystaliście przy adaptacji projektu? Możecie kogoś polecić? Zastanawiam się też, kiedy jest najlepszy moment na pierwszą wizytę w takim biurze projektowym - przed czy po zakupie projektu (zakładając, że zamawiam gotowy np z muratora)?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts