Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

psi ja też korzystałam z FORUM, robili nam tam wszystko od adaptacji po pozwolenie, płaciliśmy 2300zł.

Ale dowiedzielismy się że nasz kierbud robi też adaptacje i załatwia pozwolenia, może bedzie tańszy, więc drugi dom jemu zlecimy, nazywa się pan Reimann, niesttey nie mam telefonu do niego.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

psi

mi FORUM robiło adaptcje , projekty przyłączy i załatwiało pozwolenie na budowe .

komplet kosztował mnie 2500 zł

nie wiem czy dużo czy mało , ale po pierwszej wstępnej rozmowie nie szukałam nikogo innego

- stwierdziłam , że nie zrobią "wałków" -

- bo przekonałam się już że czasem taniej to wcale nie znaczy dobrze

pozdrawiam

Honia74, mycha, KEEGAN dziękuję za informacje

Trzeba zatem podejść do FORUM i pogadać. Jak nic nie wyjdzie, to chociaż projekt u Nich kupię :wink:

Honia74 wiem, "...że czasem taniej to wcale nie znaczy dobrze..." :) ale szukanie tańszego to taki naturalny odruch :wink:

4000pln to mniej więcej 1% budżetu, więc trzeba pomyśleć kilka razy przed wydaniem :)

Pozdrawiam,

Paweł

Honia74, mycha, KEEGAN dziękuję za informacje

Trzeba zatem podejść do FORUM i pogadać. Jak nic nie wyjdzie, to chociaż projekt u Nich kupię :wink:

Honia74 wiem, "...że czasem taniej to wcale nie znaczy dobrze..." :) ale szukanie tańszego to taki naturalny odruch :wink:

4000pln to mniej więcej 1% budżetu, więc trzeba pomyśleć kilka razy przed wydaniem :)

Pozdrawiam,

Paweł

czy za adaptację i załatwienie kwitów zawołali 4000 zł ??????????

to kosmos !!!!

czy za adaptację i załatwienie kwitów zawołali 4000 zł ??????????

to kosmos !!!!

Włącznie z projektem, który kosztuje 1850zł.

W FORUM była moja Lepsza Połowa, powiedziała jaki projekt i jakie planujemy zmiany. Pan powiedział, że to dość duże zmiany (przypominam - powiększenie domu) i że wyniesie to około 4000 zł.

O kwitach i pozwoleniu nie było mowy (o tej możliwości dowiedziałem się od Was)

Dlatego podpytuję o ceny. U Mychy 2300 u Ciebie 2500, więc dodając te 1850 wychodzi właśnie 4 tys. Chyba, że Wy wliczyłyście w cenę projekt?

Wczytuje się w wasze informacje o biurze projektowym, biuro Forum jest stosunkowo drogie, ja za małe zmiany w projekcie, wykonanie projektu zagospodarowania działki i za złożenie wszystkich papierów do starostwa (ja w starostwie byłem tylko po odbiór pozwolenia) za to wszystko wyszło 1500 zł netto.

Jeśli ktos jest zainteresowany namiarami to prosze na priva

Pozdrawiam.

PS.

Szukam pożądnej firmy do tynków.

Dlatego podpytuję o ceny. U Mychy 2300 u Ciebie 2500, więc dodając te 1850 wychodzi właśnie 4 tys. Chyba, że Wy wliczyłyście w cenę projekt?

U mnie 2300 z projektem :wink:

gogoolek tam Ci ładnie wszytsko wytłumaczyli, bo ja to jak przeczytałam Twój post pierwszy to nasunęło mi sie abyś najpierw poszła do radcy prawnego, a u nas w Zielonej to nawet pan Geodeta Ostrowski pewnie by pomógł :D

Witam nowych budowniczych :D :D

no tak Honiu jadąc z Zielonej to do Ciebie w prawo a do marrasa w lewo :D

Ostatnio jechaliśmy od strony Żar , moja mama dała kierunkowskaz do Wilkanowa na tej "waszej" krzyżówce, patrzy w lusterko a tir jedzie prosto na nas, ale wzięła ostry zakręt i nas uratowała :(

Az tym kupnem projektu i adaptacją spróbujcie u pana Reimanna, ma on swoje biuro w tym dużym budynku(co tam tez lekarze przyjmują) koło urzędu pracy w Zielonej Górze :wink:

Co do naszej budowy to stała w miejscu, ale chcemy budowę jako tako skończyć do września, to wynajeliśmy dwóch znajomych co nam robią tam w środku i domek fajnie w śrdoku "rośnie" :D

Pozdrawiam :D

• 2 weeks później...

witam:)

Przewija się tu temat biur projektowych, mam pytanie do budujących z okolic Żar - z czyich uslug korzystaliście przy adaptacji projektu? Możecie kogoś polecić?

Zastanawiam się też, kiedy jest najlepszy moment na pierwszą wizytę w takim biurze projektowym - przed czy po zakupie projektu (zakładając, że zamawiam gotowy np z muratora)??

Pozdrawiam :D