Piotr i Marzena 23.10.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witamy serdecznie Budujemy się od czerwca tego roku w Raculi pod Zieloną Górą. Nasz domek to parterowy Lote z Archipelagu i tak wygląda : http://img20.imageshack.us/img20/9053/dsc00217px.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilaMarcin 26.10.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam wszystkich po długiej przerwie. Dużo czasu zajęły nam papierki, pozwolenia, zezwolenia itp. W końcu udało się i ruszyliśmy z fundamentami. Cieszyliśmy się jak dzieci do czasu gdy zaczęliśmy zdejmować szalunki okazało się, że pod naszym salonem i kuchnią biegnie rura gazowa, o średnicy 30cm. MASAKRA!!! Wcześniej niby nikt o tym nie wiedział nawet gazownictwo. Na mapach nie było, oznaczenia również nigdzie nie ma a w rzeczywistości jest rura i to w dodatku czynna!!! Sprawę zgłosiliśmy do gazownictwa i czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 28.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 gdzie można kupic tanio kostke brukową nostalit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 28.10.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 czy jest ktoś chętny na kostkę brukową nostalit http://www.allegro.pl/item784467983_kostka_brukowa_nostalit_grafit.html nam się bardzo podoba a w zielonej ceny są oszałamiające małe ceny od 65zl/m2 .Ponieważ transport wynioslby 1200 za caly tir wiec szukam chetnych na ta kostkę zeby ograniczyc cene do minimum.licza wyszlo by 33zl/m2jak ktos chetny to pisac oczywiscie moze byc tez inna kostak z ich oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2151 30.10.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam, poszukuję kogoś do wyszalowania schodów trójbiegowych z Zielonej Góry lub Sulechowa możecie kogoś polecić? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maristez 30.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam, poszukuję kogoś do wyszalowania schodów trójbiegowych z Zielonej Góry lub Sulechowa możecie kogoś polecić? Z góry dziękuję jak juz znajdziesz napisz proszę ile sobie winszują wykonawcy za wykonanie takiej usługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 11.11.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Powiedzcie jakich formalności należy dopełnic po odbiorze budynku.Nadać numer "policyjny"? Gdzie dla gminy ZG?Ujawnienie w KW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 22.11.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Czy w Rockwoolu w Cigacicach jest jakieś detaliczny punkt sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budzikowa 25.11.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Podzielę się z Wami naszymi doświadczeniami z panem i jego ekipą od ocieplenia zewnętrznego, elewacji (póki co sprawa jeszcze nie jest zakończona, więc nie będziemy upubliczniać tutaj jego danych - jeśli ktoś chce to wyślę na priva). Facet z polecenia, dość drogo (60 zł / m samej robocizny) ale chwalił się że jest najlepszy w Zielonej Górze, nam się spieszyło, nie sprawdziliśmy dokładnie to teraz mamy taki placek (a w zasadzie wytłaczaną mapę Karkonoszy): http://picasaweb.google.pl/iskierka09/Elewacja na razie jedno zdjęcie nocne, jak otrząśniemy się z szoku to zrobimy pozostałe ściany...Czekamy aż pan skończy i powie swoją cenę za ten majstersztyk i kunsztownie oddaną wytłaczankę do jajek a wtedy pokażemy mu zdjęcia - jaka będzie reakcja? Zobaczymy... Mam nadzieję, że pan nie wciśnie mi bajeru że "tak się nie sprawdza"... czas pokaże... Cóż... pewnie jest w tym również nasza wina bo nie sprawdziliśmy gościa, nie widzieliśmy żadnej jego roboty, po prostu był z polecenia znajomego i wydawało nam się że to wystarczy - i mieliśmy rację - wydawało nam się... Tak czy inaczej - każdy kto te zdjęcia ogląda to łapie się za głowę - jak to można było tak spartolić?... Pozdrawiamy szanownych Forumowiczów i o efekcie okazania zdjęć panu wykonawcy nie omieszkamy poinformować w późniejszym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.11.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 WOW, to dopiero fuszerka. U mnie też nie jest idealnie, w sumie może powinnam zobaczyć jak to u mnie wygląda, gdy jest ciemno budzikowa w dzień chyba tego nie widać? bynajmniej nie na tym zdjęciu Współczuję i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 25.11.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 rany, kto ci to zrobił??? podaj dane zeby sie inni nie nacieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia,Robert 25.11.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam!Mam prośbę,czy ktoś może polecić mi sprawdzonego elektryka/okolice Sulechowa/Dostałem pierwszą wycenę i jestem przerażony.Za instalację domek 120m2+20m2 garaż =12000 tys.zł/materiały+robociznaA może to normalna cena?Proszę pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budzikowa 26.11.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 WOW, to dopiero fuszerka. U mnie też nie jest idealnie, w sumie może powinnam zobaczyć jak to u mnie wygląda, gdy jest ciemno budzikowa w dzień chyba tego nie widać? bynajmniej nie na tym zdjęciu Współczuję i powodzenia "fuszerka" to mało powiedziane, brak słów po prostu... i racja - w dzień tego nie widać ale przypuszczam że latem jak tam przyświeci słońce o zachodzie to wyjdzie od razu... sprawdź swoją w nocy, wystarczy halogen 100W rany, kto ci to zrobił??? podaj dane zeby sie inni nie nacieli... póki sprawa jest nie rozwiązana (pan nie dokończył i nie widział jeszcze efektów swojej "pracy") a my jeszcze mu nie zapłaciliśmy - nie będziemy upubliczniać jego danych - wyślę Ci jego namiary na priva - oraz każdemu kto będzie chciał znać - proszę się do mnie zgłaszać. Jeśli nie będzie chciał tego poprawić - na swój koszt - wtedy podam imię i nazwisko oraz jego numer telefonu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budzikowa 26.11.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam! Mam prośbę,czy ktoś może polecić mi sprawdzonego elektryka/okolice Sulechowa/Dostałem pierwszą wycenę i jestem przerażony. Za instalację domek 120m2+20m2 garaż =12000 tys.zł/materiały+robocizna A może to normalna cena? Proszę pomóżcie. Polecić nie polecę ale wydaje mi się że z taką ceną to tak może być... z tak zwanego baardzo wielkiego grubsza policzmy (mamy podobny domek): ilość punktów ~ 100 (plus/minus kilka/naście) licząc po dobrej (czy aby na pewno?) stawce 40 zł / punkt mamy już 4000 zł (mam nadzieję, że pisząc "12000 tys" z przerażenia dodałeś to "tys" bo to trochę dużo wychodzi... ?) idźmy dalej - do tej pory za podstawowe przewody (zasilający, oświetleniowe, gniazdkowe), kable zapłaciliśmy około 2200 zł (po bardzo dobrych cenach, i to prawdopodobnie nie wystarczy) do tego potrzeba jeszcze instalację tv (chyba że jesteś jak Vincent Vega i telewizji nie oglądasz ), instalację komputerowo internetową, telefoniczną, domofony, alarmy, wszystkie zabezpieczenia przeciwprzepięciowe, odgromowe, podłączenie tego wszystkiego do tablicy zasilającej, potem biały montaż (ale to chyba osobno liczą, nie jestem pewien) więc to w sumie może tak wyjść... bardzo proszę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś wyprostuje pozdrawiam budzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia,Robert 26.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Dzięki budzik za twoje wyliczenia.Może to rzeczywiście realna wycena ale i tak ciężko mi się z nią oswoić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 27.11.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 budzikowaszczerze powiem - przeżyłam szok gdy zobaczyłam Wasze foto elewacji to masakra !!!!Swoją drogą to trzeba mieć wielki talent żeby coś takiego stworzyć . Wykonawca minął się z powołaniem - powinien być rzeźbiarzem ?! Jestem ciekawa jak ta sprawa się u Was zakończy . Pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-budzik- 27.11.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Honia74 My tez przeżyliśmy szok... myślę że rzeźbiarstwo abstrakcyjne to faktycznie przeznaczenie tego pana... Dodałem kilka zdjęć innych ścian w naszej galerii: http://picasaweb.google.pl/iskierka09/Elewacja# I o ile wydaje mi się że frontowa ściana może być (nie wiem, może się mylę, nie umiem tego ocenić ale w porównaniu do pozostałych ścian wyglada niczym niznina a nie pasmo górskie...) to reszta jest równie spartaczona jak ściana z pierwszego zdjęcia. Jest równiez jeszcze jedno zdjęcie dzienne. W najbliższych dniach mamy rozliczyć się z tym panem, zażądamy poprawienia na jego koszt, o szczegółach poinformuję Pozdrawiambudzik (wcześniej piszący z konta budzikowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analityk85 29.11.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam! Mam prośbę,czy ktoś może polecić mi sprawdzonego elektryka/okolice Sulechowa/Dostałem pierwszą wycenę i jestem przerażony. Za instalację domek 120m2+20m2 garaż =12000 tys.zł/materiały+robocizna A może to normalna cena? Proszę pomóżcie. Wysłałem Pw proszę o kontakt wykonam wycenę, akurat kończymy kłaść instalacje w podobnym domku 119m2. gg: 5473776 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2151 01.12.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam Jesteśmy na etapie szukania okien czy ktoś ma okna z firmy Oknnoplast lub Avante, zastanawiam się jeszcze nad Drutexem (handluje nimi Madach) ale opinie na forach wskazują że są to okna z niższej półki.Może jakąś jeszcze firmę wziąć pod uwagę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 02.12.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Ja miesiąc temu wymieniałem okna i wybrałem Avante. Brałem też pod uwagę Oknoplast, ale ich oferta była trochę droższa, poza tym kazali dopłacać za ciepłą ramkę, a czas oczekiwania na okna 5-6 tygodni Gwarancja w obu przypadkach 7 lat, w Avante masz jeszcze rok ubezpieczenia NW na okna, co przydaje się szczególnie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts