Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po długiej przerwie. Dużo czasu zajęły nam papierki, pozwolenia, zezwolenia itp. W końcu udało się i ruszyliśmy z fundamentami. Cieszyliśmy się jak dzieci do czasu gdy zaczęliśmy zdejmować szalunki okazało się, że pod naszym salonem i kuchnią biegnie rura gazowa, o średnicy 30cm. MASAKRA!!! Wcześniej niby nikt o tym nie wiedział nawet gazownictwo. Na mapach nie było, oznaczenia również nigdzie nie ma a w rzeczywistości jest rura i to w dodatku czynna!!!

Sprawę zgłosiliśmy do gazownictwa i czekamy :-(

czy jest ktoś chętny na kostkę brukową nostalit http://www.allegro.pl/item784467983_kostka_brukowa_nostalit_grafit.html

nam się bardzo podoba a w zielonej ceny są oszałamiające małe ceny od 65zl/m2 .Ponieważ transport wynioslby 1200 za caly tir wiec szukam chetnych na ta kostkę zeby ograniczyc cene do minimum.licza wyszlo by 33zl/m2

jak ktos chetny to pisac

oczywiscie moze byc tez inna kostak z ich oferty

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Podzielę się z Wami naszymi doświadczeniami z panem i jego ekipą od ocieplenia zewnętrznego, elewacji (póki co sprawa jeszcze nie jest zakończona, więc nie będziemy upubliczniać tutaj jego danych - jeśli ktoś chce to wyślę na priva).

Facet z polecenia, dość drogo (60 zł / m samej robocizny) ale chwalił się że jest najlepszy w Zielonej Górze, nam się spieszyło, nie sprawdziliśmy dokładnie to teraz mamy taki placek (a w zasadzie wytłaczaną mapę Karkonoszy):

http://picasaweb.google.pl/iskierka09/Elewacja

na razie jedno zdjęcie nocne, jak otrząśniemy się z szoku to zrobimy pozostałe ściany...

Czekamy aż pan skończy i powie swoją cenę za ten majstersztyk i kunsztownie oddaną wytłaczankę do jajek a wtedy pokażemy mu zdjęcia - jaka będzie reakcja? Zobaczymy... Mam nadzieję, że pan nie wciśnie mi bajeru że "tak się nie sprawdza"... czas pokaże...

Cóż... pewnie jest w tym również nasza wina bo nie sprawdziliśmy gościa, nie widzieliśmy żadnej jego roboty, po prostu był z polecenia znajomego i wydawało nam się że to wystarczy - i mieliśmy rację - wydawało nam się...

Tak czy inaczej - każdy kto te zdjęcia ogląda to łapie się za głowę - jak to można było tak spartolić?...

Pozdrawiamy szanownych Forumowiczów i o efekcie okazania zdjęć panu wykonawcy nie omieszkamy poinformować w późniejszym czasie.

WOW, to dopiero fuszerka. U mnie też nie jest idealnie, w sumie może powinnam zobaczyć jak to u mnie wygląda, gdy jest ciemno :o

budzikowa w dzień chyba tego nie widać? bynajmniej nie na tym zdjęciu

Współczuję i powodzenia

"fuszerka" to mało powiedziane, brak słów po prostu... i racja - w dzień tego nie widać ale przypuszczam że latem jak tam przyświeci słońce o zachodzie to wyjdzie od razu... sprawdź swoją w nocy, wystarczy halogen 100W :-)

rany, kto ci to zrobił??? podaj dane zeby sie inni nie nacieli...

póki sprawa jest nie rozwiązana (pan nie dokończył i nie widział jeszcze efektów swojej "pracy") a my jeszcze mu nie zapłaciliśmy - nie będziemy upubliczniać jego danych - wyślę Ci jego namiary na priva - oraz każdemu kto będzie chciał znać - proszę się do mnie zgłaszać. Jeśli nie będzie chciał tego poprawić - na swój koszt - wtedy podam imię i nazwisko oraz jego numer telefonu.

Pozdrawiam

Witam!

Mam prośbę,czy ktoś może polecić mi sprawdzonego elektryka/okolice Sulechowa/Dostałem pierwszą wycenę i jestem przerażony.

Za instalację domek 120m2+20m2 garaż =12000 tys.zł/materiały+robocizna

A może to normalna cena?

Proszę pomóżcie.

Polecić nie polecę ale wydaje mi się że z taką ceną to tak może być...

z tak zwanego baardzo wielkiego grubsza policzmy (mamy podobny domek):

ilość punktów ~ 100 (plus/minus kilka/naście) licząc po dobrej (czy aby na pewno?) stawce 40 zł / punkt mamy już 4000 zł (mam nadzieję, że pisząc "12000 tys" z przerażenia dodałeś to "tys" :) bo to trochę dużo wychodzi... ?)

idźmy dalej - do tej pory za podstawowe przewody (zasilający, oświetleniowe, gniazdkowe), kable zapłaciliśmy około 2200 zł (po bardzo dobrych cenach, i to prawdopodobnie nie wystarczy)

do tego potrzeba jeszcze instalację tv (chyba że jesteś jak Vincent Vega i telewizji nie oglądasz :D ), instalację komputerowo internetową, telefoniczną, domofony, alarmy, wszystkie zabezpieczenia przeciwprzepięciowe, odgromowe, podłączenie tego wszystkiego do tablicy zasilającej, potem biały montaż (ale to chyba osobno liczą, nie jestem pewien)

więc to w sumie może tak wyjść...

bardzo proszę, jeśli się mylę to niech mnie ktoś wyprostuje :)

pozdrawiam

budzik

budzikowa

szczerze powiem - przeżyłam szok gdy zobaczyłam Wasze foto elewacji

to masakra !!!!

Swoją drogą to trzeba mieć wielki talent żeby coś takiego stworzyć .

Wykonawca minął się z powołaniem - powinien być rzeźbiarzem ?!

Jestem ciekawa jak ta sprawa się u Was zakończy .

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Honia74

My tez przeżyliśmy szok... myślę że rzeźbiarstwo abstrakcyjne to faktycznie przeznaczenie tego pana...

Dodałem kilka zdjęć innych ścian w naszej galerii:

http://picasaweb.google.pl/iskierka09/Elewacja#

I o ile wydaje mi się że frontowa ściana może być (nie wiem, może się mylę, nie umiem tego ocenić ale w porównaniu do pozostałych ścian wyglada niczym niznina a nie pasmo górskie...) to reszta jest równie spartaczona jak ściana z pierwszego zdjęcia. Jest równiez jeszcze jedno zdjęcie dzienne.

W najbliższych dniach mamy rozliczyć się z tym panem, zażądamy poprawienia na jego koszt, o szczegółach poinformuję

Pozdrawiam

budzik (wcześniej piszący z konta budzikowej)

Witam!

Mam prośbę,czy ktoś może polecić mi sprawdzonego elektryka/okolice Sulechowa/Dostałem pierwszą wycenę i jestem przerażony.

Za instalację domek 120m2+20m2 garaż =12000 tys.zł/materiały+robocizna

A może to normalna cena?

Proszę pomóżcie.

Wysłałem Pw proszę o kontakt wykonam wycenę, akurat kończymy kłaść instalacje w podobnym domku 119m2. gg: 5473776

Ja miesiąc temu wymieniałem okna i wybrałem Avante. Brałem też pod uwagę Oknoplast, ale ich oferta była trochę droższa, poza tym kazali dopłacać za ciepłą ramkę, a czas oczekiwania na okna 5-6 tygodni :o Gwarancja w obu przypadkach 7 lat, w Avante masz jeszcze rok ubezpieczenia NW na okna, co przydaje się szczególnie na budowie :)