Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my zaraz na poczatku po lewej stronie, nazwali to niedawno, os.Widok, mamy fajna ekipe budujaca, mozesz podjechac i pogadac z p.Michalem, moze beda zainteresowani (wjazd prze przystankiem autobusowym)

no ja tak zabardzo sie nie orientuje bo jestem z drugiego konca polski;) ale za dwa tygodnie bedziemy to moze jak trafimy to wpadniemy zlobaczyc;)

pozdro

Z tym kierownikiem budowy tak zbytnio się nie upierajcie co by często sie interesował budową.

Wiem , że chcecie byc pewni wykonania poszczególnych prac itp ale czasem taki kierownik zdrowo może namieszać :)

ja miałem Panią kierownik , która okresliła po jakim etapie musi byc i zobaczyć , a reszta na telefon lub moje wezwanie.

I oto chodzi.

Miłego szukania kier-bud.

Wiesz, nie znam się na budownictwie (jak pewnie większość tutaj - pierwszy dom), dlatego wolę kogoś kto nie tylko się podpisze, ale również obejrzy i doradzi.

Możesz podać namiary na tą panią? Przynajmniej zadzwonię i zapytam ile by wzięła za kierbudowanie.

Wiesz, nie znam się na budownictwie (jak pewnie większość tutaj - pierwszy dom), dlatego wolę kogoś kto nie tylko się podpisze, ale również obejrzy i doradzi.

Możesz podać namiary na tą panią? Przynajmniej zadzwonię i zapytam ile by wzięła za kierbudowanie.

ja tez jesli mozna to poprosze o namiary na tego kierownika

Czolem

Witam wszystkich my rowniez jestesmy w trakcie budowy naszego wlasnego domku. Jestesmy na etapie konczenia stanu surowego zamknietego. Oczywiscie nie obeszlo sie bez malych problemow ale nie dajemy sie i dalej budujemy.

Taaaaaa tacy z nas optymisci ;)

Szukamy rzetelnej ekipy do tynkow zewnetrznych i wewnetrznych. Jezeli macie namiary na dobra ekipe prosze przeslac namiary na priv.

Witam :)

Jesli ktoś będzie chciał okna to proszę na priv, mam kolegę co tym się zajmuje ;)

My za jakiś czas też pewnie będziemy zaczynać wszytko od nowa, pozwolenia, budowa itd :)

Jeden domek łubin już mamy sprzedany, no prawie, musimy go zrobić pod klucz dla nowych właścicieli i ten co teraz w nim mieszkamy, dalie 2, tez prawie sprzedany :)

A będziemy budować się po sprzedaży domów obok na działce i będzie to prawdopodobnie drugi dom w łubinie :)

hej mam pytanko do wszystkich budujacych;

czy ktos moze robil strop z plyt ?? jesli tak to prosze napisac czy jestescie zadowoleni, jakich producentów mieliscie i czy producent przywozac plyty na budowe klad je od razu na dach???

dzieki;)

pozdro

jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru technologii

strop ułozony w około 5 godzin

płyty z firmy RPR ul. Wojska Polskiego w Zielonej Górze

a dźwig tel 602 714172

warto umówić się na dzień montażu, z osobą, która ma doświadczenie w ukladaniu płyt aby nadzorowała ekipę

Hugo26 za wykonanie elewacji dla mojego domku otrzymałem oferty z różnych firm, a wahały się one od 60 do 85 zł za m2 na gotowo, oczywiście sama robocizna. Do tego trzeba doliczyć cenę materiału jakiego zamierzasz użyć.

Już się kiedyś pytałem o ziemię i namiar dostałem, ale źródełko już wyschło. Potrzebuję jeszcze 20 - 30 wywrotek z ziemią nie musi być humus, czy ktoś z Was wie gdzie można to nabyć tak, żeby nie zbankrutować? Ewentualnie może ktoś z Was wie gdzie robią wykopy i chcą się pozbyć nadmiaru ziemi?

Pozdrawiam

macst

witam Lubuskie.

Nie buduję domu, mam już wybudowany - kostka komunistyczna, aktualnie walczę z remontami, jestem teraz na etapie montażu kominka z płaszczem wody.

Mam ogrzewanie gazowe - dwu funkcyjny vaillant, dodatkowo wpinam kominek.

Czy jest w okolicy zielonej góry - Żar, wart polecenia hydraulik-montażysta kominkow, dostałem namiary na pewną osobę z Gubina, montuje kominki w okolicy zielonej Góry itp (pan. Roman Wiśniewski) - czy korzystaliście z usług tej osoby, czy jest wart polecenia ?

proszę o opinię

pozdrawiam

Już się kiedyś pytałem o ziemię i namiar dostałem, ale źródełko już wyschło. Potrzebuję jeszcze 20 - 30 wywrotek z ziemią nie musi być humus, czy ktoś z Was wie gdzie można to nabyć tak, żeby nie zbankrutować? Ewentualnie może ktoś z Was wie gdzie robią wykopy i chcą się pozbyć nadmiaru ziemi?

Pozdrawiam

macst

Dołączamy do zapytania :)

• 2 weeks później...

Witam!

Proszę o podanie cen robocizny położenia wełny oraz wykonania sufitów z płyt karton-gips, jakie biorą ekipy w okolicy Zielonej Góry. Mam już ekipę na budowie, ale ich ceny wydają się ciut wysokie i za fizelinę chcą w sumie dość dużą dopłatę.

Czy teraz zawsze na płyty GK daje się fizelinę i o ile droższa jest robocizna z fizeliną?

W której hurtowni w ZG są tanie i dobre materiały do sufitów regipsowych (profilr, płyty, itd)?

Pozdrawiam serdecznie