Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej Góralu...

Nie żebym się czepiał.. Ale spójrz na nick poprzednika... :) I użyj googulka.. :) Wpisałem trzy słowa czyż cybinka stolarz i zgadnij co wyskoczyło... :)

PS. Budujecie Hermesa? Jak idzie?

Pozdrawiam

macst - hermesowicz

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć G&G

My już jesteśmy na etapie wykończeniówki naszego Hermesa... Plany są aby dokończyć wszystko przed Bożym Narodzeniem, ale istnieje obawa, że przeprowadzka będzie na Wielkanoc (taki budowlany standard). :)

Przygotujcie się na to, że podczas etapu wykończeniówki będzie Wam potrzebne mnóstwo samodzielności i cierpliwości. :) Przy tym poszukiwania stolarza to bułka z masełkiem... Trzy ekipy na raz w jednym domu to na bank mnóstwo pytań i mnóstwo decyzji, które trzeba podjąć tu i teraz... :-)

Ja przez pośpiech i konieczność podjęcia szybkiej decyzji źle (zbyt nisko) kazałem osadzić okna dachowe... Na całe szczęście w projekcie były te o długości 160 cm, więc mój błąd jest nieco zniwelowany i nie tak straszny... A takich sytuacji jest mnóstwo... Np. jeszcze nie zostały wybrane umywalki, na dobrą sprawę jeszcze nie jest zatwierdzony układ łazienki (tu się ciągle bijemy z myślami), a wczoraj dostałem prośbę o niezwłoczne (najlepiej tu i teraz) zaznaczenie osi umywalek i misek sedesowych na ścianie.. ups... :) Każdy dzień przynosi nowe niespodzianki... :) I tak wspólnie z hydraulikami i elektrykami brniemy do przodu.

PS. Jeszcze jeśli nie macie dachu to przypilnujcie porządnie blacharza, który będzie obrabiał dach nad wykuszem... My nie dopilnowaliśmy na jesieni i do dziś nie możemy doprosić się o poprawki, które zostały zatwierdzone do wykonania. I przy byle deszczyku woda leci niemal z każdej krawędzi. W ten weekend widziałem Hermesa w Przewozie (koło Bojadeł) - stan surowy zamknięty - i sobie dokładnie obejrzałem wykusz, a szczególnie jego obróbkę blacharską. Jest tu na tym forum może właściciel tej budowy?

Pozdrawiam

macst

witam wszystich forumowiczow;)

na wstepie chcialbym podziekowac za namiary na studniarzy - bardzo dziekuje napewno sie przydadza

u nas puki co narazie wszystko stoi ale umowa z enea podpisana teraz trzeba czekac mamnadzieje ze pod koniec roku a najpozniej na wiosne bedziemy mieli prąd, FORUM 15-tego zlozyli papiery na pozwolenie na budowe wiec mamy nadzieje ze za dwa max. trzy tygodnie dostaniemy pozwolenie i wtedy zaczniemy zmagania;)

pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia

witam. czy ktoś z osób budujących się w Winnym Grodzie lub okolic podpowiedział bym mi dobrego geodetę oraz projektanta, będę się starał o pozwolenia i wiem że przed mną masa spraw a są oni nie zbędni. najlepiej dobrzy i nie drodzy. pozdrawiam i miłych wakacji.

ps. jakie są ceny mapek, np. mapka sytuacyjna i wysokościowa do celów projektowych. :rolleyes:

Witam

Szukam stolarza który wykona 9 szt drzwi wewnetrznych sosnowych bejcowanych z futrynami regulowanymi. Moze znacie kogoś dobrego, niedrogiego oczywiscie.

Za info z góry bardzo dziekuje

Pozdrawiam

Hugo

Jesli chodzi o kostkę to nam osobiście podoba się nostalit a patrząc na ceny w lubuskim to koszmar, w poznaniu znalazłam w miarę cenowo ale opłaca się wziąśc większą ilość kostki ze3by koszty transportu byly mniejsze, a na cały transport wchodzi jakieś 180m2
Hej !! Czy ma ktoś namiar na solidną ekipę z okolic Nowej Soli? Mój budowlaniec po błędach jakie zrobił chce się wycofać a my chcemy dojść do dachu, bo umówieni jesteśmy z dekarzami.
Polecam jeszcze okna Rehau i ich energooszczędny montaż. Jest firma w Świebodzinie, która je sprzedaje i montuje.

Montaż poza licem muru - pierwsza klasa, jestem bardzo zadowolony.

Żeby nie zostać posądzonym o reklamę to dla zainteresowanych podam dane tego przedstawiciela na priv.

Pozdrawiam

macst

witam ja poproszeo namiar jesli to nie problem

pozdro

witam. czy ktoś z osób budujących się w Winnym Grodzie lub okolic podpowiedział bym mi dobrego geodetę oraz projektanta, będę się starał o pozwolenia i wiem że przed mną masa spraw a są oni nie zbędni. najlepiej dobrzy i nie drodzy. pozdrawiam i miłych wakacji.

ps. jakie są ceny mapek, np. mapka sytuacyjna i wysokościowa do celów projektowych. :rolleyes:

witam nam geodeta zrobil mapke do zelów projektowych za 500zl

pozdro i powodzenia

Witam

Coś mam szczescie do wykonawców :)). Własnie kończą u mnie ocieplenie poddasza i sufity podwieszane. Szybko, profesjonalnie i najtaniej w okolicy. Gosciu robi tylko ocieplenia poddasza, sufity podwieszane z płyt g-k, scianki dzialowe. Dzieki temu ze specjalizuje się w wąskim zakresie robi to naprawdę profesjonalnie. Po dekarzach kolejna profesjonalna, niedroga ekipa. Jakby ktoś chciał namiary to prosze na priv. Mam też dobra ekipe do szpachlowania ścian i sufitów oraz do wykonania elewacji. Jak prace te zostana u mnie zakończone, podziele sie doswiadczeniami.

Pozdrawiam

ja z calego serca moge polecic pana Czyz z Cybinki. Robil nasze schody (zdjecia w dzienniku) i jestesmy bardzo zadowoleni :)

<a href=http://img255.imageshack.us/img255/9263/dscf2848.jpg' alt='dscf2848.jpg'>

Uploaded with ImageShack.us

wkrótce będę mógł się pochwalić swoimi pieknymi schodami

wykonawca........czyz-schody.pl z Cybinki :))

Dzieki Tobie skorzystałem z usług Pana Czyza i faktycznie pełen profesjonalizm, a i można sporo wynegocjowac :)

Pozdrawiam