Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie po długiej przerwie! Przez wieczne kłopoty na budowie nie miałam na nic czasu ani sił, więc nie pisałam. Ale od czasu do czasu czytałam posty. My jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego(prawie, bo wciąż dekarz układa dach). W tym roku chyba na tym skończymy. Chciałam zapytać ile daliście za okna? Jakie szyby wybraliście? P4 z okuciami WK2 czy zwykłe? Jeśli zwykłe to jakie zabezpieczenia? Pozdrawiam serdecznie i witam nowych forumowiczów.

Ja mam okna antywłamaniowe z szybami chyba P2 (a może P4) teraz zamiast tych wybrałbym zwykłe ale za te pienądze kupiłbym sytem monitoringu czyli kamery. Może przyda Ci się ta opinia.

Pozdrawiam

Migacz

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich budujących żaran i zielonogórzan.

Ja buduje się w Przylepie k. Zielonej Góry. Obecnie mam stan surowy zamknięty i nie bardzo wiem czy ciągnąć to dalej czy czekać na wiosnę.

Może możecie polecić jakąś ekipę do tynków maszynowych gipsowych.

Tomek

P.S.

Pracuję w banku. Mogę udzielić pomocy w kwestiach związanych z wszelkiego rodzaju kredytami.

Witam.

Kasia jak znajdziesz dobre okna w dobrej cenie chetnie skorzystam z twojej wiedzy.

A Propos jakie teraz ceny za tynk maszynowy?

Polecam Okna z Krakowa. Plasikowe wyglądające lepiej niż drewniane.

Robocizna za tynk maszynowy - ściany 11 zł, sufity z siatką zbojeniową 14 zł ceny z czerwca 2007

Pozdrawiam

Migacz

Polecam Okna z Krakowa. Plasikowe wyglądające lepiej niż drewniane.

Robocizna za tynk maszynowy - ściany 11 zł, sufity z siatką zbojeniową 14 zł ceny z czerwca 2007

Migacz a z jakiej firmy masz te okna? Spotkalam sie wlasnie z opinia z jakas krakowska firma ma super asortyment, a do tego ma w ofercie drzwi i bramy garazowe, takze mozna dostac wszystko w jednym odcieniu.

Migacz a z jakiej firmy masz te okna? Spotkalam sie wlasnie z opinia z jakas krakowska firma ma super asortyment, a do tego ma w ofercie drzwi i bramy garazowe, takze mozna dostac wszystko w jednym odcieniu.

Oknoplast.

Zamawiałem w firmie Elbud w Żarach. Fachowa obsługa, montaż, interwencje ne telefon - jednym słowem polecam. Zamówiłem u nich okna z Oknoplastu i bramę garażową Krispol. Drzwi też mieli ale nie wybraliśmy bo drogo. Drzwi zewnętrzne nalepiej zamawiać u stolarzy. Ja kupiłem Gerdę i jestem wściekły :evil:

Pozdrawiam

Migacz

Oknoplast.

Zamawiałem w firmie Elbud w Żarach. Fachowa obsługa, montaż, interwencje ne telefon - jednym słowem polecam. Zamówiłem u nich okna z Oknoplastu i bramę garażową Krispol. Drzwi też mieli ale nie wybraliśmy bo drogo. Drzwi zewnętrzne nalepiej zamawiać u stolarzy. Ja kupiłem Gerdę i jestem wściekły :evil:

Pozdrawiam

Migacz

Dzieki bardzo:) przejrzalam ich stronke, faktycznei maja szeroki asortyment, nie moge znalezc jedynie cennika, chyba przejade sie osobiscie, w Zielonej Gorze tez maja przedstawiciela, a nawet w Sulechowie, skad byloby blizej do naszej dzialki.

witam

jeśli chodzi o okna to szeroko polecana jest firma http://www.aluplast.com.pl/

ponoć konkretna firma i ceny lepsze niż w Zielonej

pozdrawiam

Maxik w jakim sensie lepsze niż w Zielonej? Miałeś na myśli to, że firma jest z Poznania. A pokaż mi firmę, dużego !! producenta z Zielonej? Są tylko ich przedstawiciele.

A oczywiście ceny trzeba porównywać. Należy też porównać wygląg okien, jakość okuć, m.in czy ramka pomiędzy szybami jest ze stali szlachetnej a nie z aluminium, etc. Uprzedam od razu że Oknoplast nie jest najtańszy, trzeba jednak ze sprzedawcą mocno się mlotkować, ja uzyskałem 25 % rabatu bo zawarłem umowę w grudniu (była promocja). W tym roku pewnie będzie podobnie.

Pozdr

Migacz

najważniejszy jest końcowy efekt cenowy, bo rabaty mogą dochodzić do 60%, my mieliśmy oferte 45% (początek tego roku) a była to promocja podstawowa!! podobnie jest z ofertami na c.o. i armature (piece, grzejniki, drzwi do kabin!!)

grunt to przyrównać parametry i recenzje od poszczególnych producentów i wówczas porównywać oferty cenowe!!

A czy może wiecie coś na temat okien z firmy BUDVAR?

acca5 i MIGacZ:

Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 i WK2?

Czy to prawda, że z powodu ciężaru skrzydła opadają i często trzeba je regulować?

Dlatego, że uważam to za wydatek, który nie zwiększył bezpieczeństwa lub w minimalnym stopniu.

Faktycznie z tym regulowaniem coś też jest na rzeczy.

Witam wszystkich "starych i nowych" budowniczych

acca5 i MIGacZ:

Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 ?????

Długo mnie nie było , postępy na budowie małe .

Coraz bliżej efektu końcowego stawiania więźby .

http://images27.fotosik.pl/106/e32aa2d41a0c543dm.jpg

http://images34.fotosik.pl/32/5b68a15c15d70681m.jpg

Jedyne co mi poprawia humor to jesienny obraz drzew ( złota jesień wokół domu ) .

http://images34.fotosik.pl/32/cca37b30835ce6b5m.jpg

Pozdrawiam