MIGacZ 23.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam serdecznie po długiej przerwie! Przez wieczne kłopoty na budowie nie miałam na nic czasu ani sił, więc nie pisałam. Ale od czasu do czasu czytałam posty. My jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego(prawie, bo wciąż dekarz układa dach). W tym roku chyba na tym skończymy. Chciałam zapytać ile daliście za okna? Jakie szyby wybraliście? P4 z okuciami WK2 czy zwykłe? Jeśli zwykłe to jakie zabezpieczenia? Pozdrawiam serdecznie i witam nowych forumowiczów. Ja mam okna antywłamaniowe z szybami chyba P2 (a może P4) teraz zamiast tych wybrałbym zwykłe ale za te pienądze kupiłbym sytem monitoringu czyli kamery. Może przyda Ci się ta opinia. Pozdrawiam Migacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.10.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 tez mam szyby WK2 i P4 co niektóre ale za te pieniadze tez kupiłabym coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomD 24.10.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam wszystkich budujących żaran i zielonogórzan.Ja buduje się w Przylepie k. Zielonej Góry. Obecnie mam stan surowy zamknięty i nie bardzo wiem czy ciągnąć to dalej czy czekać na wiosnę.Może możecie polecić jakąś ekipę do tynków maszynowych gipsowych. Tomek P.S.Pracuję w banku. Mogę udzielić pomocy w kwestiach związanych z wszelkiego rodzaju kredytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 26.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam.Kasia jak znajdziesz dobre okna w dobrej cenie chetnie skorzystam z twojej wiedzy.A Propos jakie teraz ceny za tynk maszynowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 26.10.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam. Kasia jak znajdziesz dobre okna w dobrej cenie chetnie skorzystam z twojej wiedzy. A Propos jakie teraz ceny za tynk maszynowy? Polecam Okna z Krakowa. Plasikowe wyglądające lepiej niż drewniane. Robocizna za tynk maszynowy - ściany 11 zł, sufity z siatką zbojeniową 14 zł ceny z czerwca 2007 Pozdrawiam Migacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 27.10.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Jakie są obowiązujące stawki za usługi murarskie tj. postawienie ścianek konstrukcyjnych oraz działowych z suporexu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 28.10.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Polecam Okna z Krakowa. Plasikowe wyglądające lepiej niż drewniane.Robocizna za tynk maszynowy - ściany 11 zł, sufity z siatką zbojeniową 14 zł ceny z czerwca 2007 Migacz a z jakiej firmy masz te okna? Spotkalam sie wlasnie z opinia z jakas krakowska firma ma super asortyment, a do tego ma w ofercie drzwi i bramy garazowe, takze mozna dostac wszystko w jednym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 29.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Migacz a z jakiej firmy masz te okna? Spotkalam sie wlasnie z opinia z jakas krakowska firma ma super asortyment, a do tego ma w ofercie drzwi i bramy garazowe, takze mozna dostac wszystko w jednym odcieniu. Oknoplast. Zamawiałem w firmie Elbud w Żarach. Fachowa obsługa, montaż, interwencje ne telefon - jednym słowem polecam. Zamówiłem u nich okna z Oknoplastu i bramę garażową Krispol. Drzwi też mieli ale nie wybraliśmy bo drogo. Drzwi zewnętrzne nalepiej zamawiać u stolarzy. Ja kupiłem Gerdę i jestem wściekły Pozdrawiam Migacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 29.10.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Oknoplast. Zamawiałem w firmie Elbud w Żarach. Fachowa obsługa, montaż, interwencje ne telefon - jednym słowem polecam. Zamówiłem u nich okna z Oknoplastu i bramę garażową Krispol. Drzwi też mieli ale nie wybraliśmy bo drogo. Drzwi zewnętrzne nalepiej zamawiać u stolarzy. Ja kupiłem Gerdę i jestem wściekły Pozdrawiam Migacz Dzieki bardzo:) przejrzalam ich stronke, faktycznei maja szeroki asortyment, nie moge znalezc jedynie cennika, chyba przejade sie osobiscie, w Zielonej Gorze tez maja przedstawiciela, a nawet w Sulechowie, skad byloby blizej do naszej dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 30.10.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Po raz kolejny odwoluje sie do Waszych znajomosci Moze macie namiar na kogos kto szuka wody i stawia studnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 30.10.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Po raz kolejny odwoluje sie do Waszych znajomosci Moze macie namiar na kogos kto szuka wody i stawia studnie? Próbowałam wysłać wiadomość na P.W., ale były małe kłopoty i nie wiem czy doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 30.10.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Po raz kolejny odwoluje sie do Waszych znajomosci Moze macie namiar na kogos kto szuka wody i stawia studnie? Próbowałam wysłać wiadomość na P.W., ale były małe kłopoty i nie wiem czy doszło. Doszlo:) Dzieki bardzo Kasia, jutro do niego przekrece i zobacze co da sie zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 30.10.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 witamjeśli chodzi o okna to szeroko polecana jest firma http://www.aluplast.com.pl/ponoć konkretna firma i ceny lepsze niż w Zielonej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 31.10.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witam jeśli chodzi o okna to szeroko polecana jest firma http://www.aluplast.com.pl/ ponoć konkretna firma i ceny lepsze niż w Zielonej pozdrawiam Maxik w jakim sensie lepsze niż w Zielonej? Miałeś na myśli to, że firma jest z Poznania. A pokaż mi firmę, dużego !! producenta z Zielonej? Są tylko ich przedstawiciele. A oczywiście ceny trzeba porównywać. Należy też porównać wygląg okien, jakość okuć, m.in czy ramka pomiędzy szybami jest ze stali szlachetnej a nie z aluminium, etc. Uprzedam od razu że Oknoplast nie jest najtańszy, trzeba jednak ze sprzedawcą mocno się mlotkować, ja uzyskałem 25 % rabatu bo zawarłem umowę w grudniu (była promocja). W tym roku pewnie będzie podobnie. Pozdr Migacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 31.10.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 najważniejszy jest końcowy efekt cenowy, bo rabaty mogą dochodzić do 60%, my mieliśmy oferte 45% (początek tego roku) a była to promocja podstawowa!! podobnie jest z ofertami na c.o. i armature (piece, grzejniki, drzwi do kabin!!) grunt to przyrównać parametry i recenzje od poszczególnych producentów i wówczas porównywać oferty cenowe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 31.10.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 A czy może wiecie coś na temat okien z firmy BUDVAR? acca5 i MIGacZ:Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 i WK2?Czy to prawda, że z powodu ciężaru skrzydła opadają i często trzeba je regulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIGacZ 01.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 A czy może wiecie coś na temat okien z firmy BUDVAR? acca5 i MIGacZ: Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 i WK2? Czy to prawda, że z powodu ciężaru skrzydła opadają i często trzeba je regulować? Dlatego, że uważam to za wydatek, który nie zwiększył bezpieczeństwa lub w minimalnym stopniu. Faktycznie z tym regulowaniem coś też jest na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 02.11.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 MigaczJa osobiście nie jeszcze na etapie wyboru okien aczkolwiek zaczynam się przyglądać obecnej ofercie.Jest to więc opinia nie moja ale inwestora , który przeglądał oferte cenową w Zielonej Górze i wybrał jednak w Nowej Soli ze względu na niższe ceny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 03.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Witam wszystkich "starych i nowych" budowniczych acca5 i MIGacZ: Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 ????? Długo mnie nie było , postępy na budowie małe . Coraz bliżej efektu końcowego stawiania więźby . http://images27.fotosik.pl/106/e32aa2d41a0c543dm.jpg http://images34.fotosik.pl/32/5b68a15c15d70681m.jpg Jedyne co mi poprawia humor to jesienny obraz drzew ( złota jesień wokół domu ) .http://images34.fotosik.pl/32/cca37b30835ce6b5m.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.11.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Okna ciężkie, trudności z regulacją- a jeszcze nie mieszkam, a i tak mam monitoring i alarm, więc kosztem P4 mozna było zrobić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts