Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja również kupiłam okna z P4 , ale jeszcze nie mam zamontowanych .

Mam nadzieję , że będę zadowolona z wydatku .

O monitoringu czy alarmie nie myslę , ponieważ może być mało skuteczny .

Buduję się poza miastem , w na wsi w otoczeniu lasów ( do najbliższego sąsiada mam ok 500 m )

W sumie to masz rację , że mając skuteczny monitoring i alarm P4 jest zbędnym wydatkiem .

Generalnie chyba wszystko zależy od miejsca gdzie będzie sie mieszkać .

Może kiedyś zmienię zdanie :)

Pozdro

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich "starych i nowych" budowniczych

acca5 i MIGacZ:

Dlaczego nie jesteście zadowoleni z P4 ?????

Długo mnie nie było , postępy na budowie małe .

Coraz bliżej efektu końcowego stawiania więźby .

http://images27.fotosik.pl/106/e32aa2d41a0c543dm.jpg

http://images34.fotosik.pl/32/5b68a15c15d70681m.jpg

Jedyne co mi poprawia humor to jesienny obraz drzew ( złota jesień wokół domu ) .

http://images34.fotosik.pl/32/cca37b30835ce6b5m.jpg

Pozdrawiam

No rosnie ci to Honia, rośnie.

U mnie jakoś wolniej to idzie. Problemy z ludźmi niestety a teraz czekam na więźbe która miała być juz 3 tygodnie temu.

Ja również kupiłam okna z P4 , ale jeszcze nie mam zamontowanych .

Mam nadzieję , że będę zadowolona z wydatku .

O monitoringu czy alarmie nie myslę , ponieważ może być mało skuteczny .

Buduję się poza miastem , w na wsi w otoczeniu lasów ( do najbliższego sąsiada mam ok 500 m )

W sumie to masz rację , że mając skuteczny monitoring i alarm P4 jest zbędnym wydatkiem .

Generalnie chyba wszystko zależy od miejsca gdzie będzie sie mieszkać .

Może kiedyś zmienię zdanie :)

Pozdro

Mam ten sam problem. Dookoła pole, las, daleko sąsiedzi i małe szanse na monitoring. Może więc P4 to nie jest zły pomysł? Choć przyznaję, że we wszystkich firmach z oknami w jakich byłam twierdzą, że P2 w zupełności wystarczy. A może takie łatwiej im montować?

Ja podobnie jak Honia buduje sie na odludziu ale instaluje sobie monitoring na kamerach.Koszt podobny do zwyklego monitoringu a przynajmniej z kompa w pracy czy z komorki bede widzial co sie dzieje.

Czegoś takiego szukam. Czy masz jakąś firmę, która Ci to sprzeda i zainstaluje czy sam dłubiesz? Jeśli firma to daj namiary. Dzięks

Kasia 1

Mi równiez proponowali P2 - że niby nie ma żadnej różnicy .

Otóż wiem , że jest różnica i to znaczna .

Chodzi o ilość uderzeń potrzebnych do wybicia takiej szyby .

Proponowano szyby P2 jako wystarczające , ale uważam , że P4 jest w moim przypadku niedopokonania .

Jak się uparłam na P4 - to próbowano mnie zniechęcić ceną ( P4 jest droższa ) ,

ale znalazłam firmę , która zrobiła mi P4 w cenie P2 ( troche negocjacji i kobiecego spojrzenia ) .

Dodatkowo mam zamontowane zamki i klamki antywłamaniowe .

"wiochman napisał:

Ja podobnie jak Honia buduje sie na odludziu ale instaluje sobie monitoring na kamerach.

Koszt podobny do zwyklego monitoringu a przynajmniej z kompa w pracy czy z komorki bede widzial co sie dzieje. "

a czy jakaś grupa interwencyjna też będzie podłączona pod Twój monitoring ????

Czy po prostu w razie włamania będziesz oglądał na kompie czy komórce jak złodzieje grasują po Twoim Królestwie ????

Bo tak nie do końca rozumiem zasadę działania takiego monitoringu :(

Gratulacje Mycha:) Jeden kamien milowy do przodu, teraz to juz tylko cegielka do cegialki az powstanie domek;).

My na razie sciagamy ziemie, i debatujemy nad studnia. FAchowiec mial w weekend pojechac ze swoim czarodziejem i wyszukac wode, ale trudno stwierdzic czy to zrobil bo na razie siedzi cicho. Mialam taka cicha nadzieje ekipa bedzie budowac cala zime, ale slyszlaam ze ma byc mroznie i tak jak dwa lata temu, wiec pewnie wszystko skonczy sie na fundamentach i dopiero wiosna ruszy dalej :roll:

My teraz też szukamy okien, byliśmy w firmie Budvar, ale ten facet co tam siedzi mało co się zna na tych oknach, wycenili nam tam okna z roletami na 20tys.

Bylismy w sklepie Gaja, ale tam wycenili nam okna na 26 tys z roletami, jak dla nas za drogo.

Czekamy jeszcze na jedną wycenę, na ul. Sikorskiego, zobaczymy co wyjdzie.

Idziemy dzisiaj tez do jednej firmy po wycenę, to jest na wprost kina wenus w Zielonej , taki dom z krzywymi oknami :wink:

A powiedzcie mi czy na górze też dajecie rolety, czy tylko na dole domu?

Acha i szukam dobrego i nie za drogiego elektryka z Zielonej Góry lub okolic, znacie kogoś?

Co do okien to jakie wybieracie 5 czy 6 komorowe?

My teraz też szukamy okien, byliśmy w firmie Budvar, ale ten facet co tam siedzi mało co się zna na tych oknach, wycenili nam tam okna z roletami na 20tys.

Bylismy w sklepie Gaja, ale tam wycenili nam okna na 26 tys z roletami, jak dla nas za drogo.

Czekamy jeszcze na jedną wycenę, na ul. Sikorskiego, zobaczymy co wyjdzie.

Idziemy dzisiaj tez do jednej firmy po wycenę, to jest na wprost kina wenus w Zielonej , taki dom z krzywymi oknami :wink:

A powiedzcie mi czy na górze też dajecie rolety, czy tylko na dole domu?

Acha i szukam dobrego i nie za drogiego elektryka z Zielonej Góry lub okolic, znacie kogoś?

Co do okien to jakie wybieracie 5 czy 6 komorowe?

My zdecydowaliśmy się na "okna z Krakowa"-OKNOPLAST ul.Wiśniowa. Najtaniej wyszły nam okna w "Budvarze", najdrożej w firmie "Daka"(z krzywymi oknami, na przeciw "Wenus"). Wyszło 24 tyś. z szybami P2, 5-komorowe, z pełnym profilem.

Dzięki Kasia za odpowiedź, pojedziemy tez tam na Wiśniową po wycenę.

Niestety ja nie znam zadnej ekipy bo my sami wszytsko budujemy.

Wiochman my poszukujemy pieca gazowego i zastanawiamy się czy dwufunkcyjny czy jedno z zasobnikiem, chociaż ten z zasobnikiem nad odradzano, że lepiej dwu..

Czy mógłbyś na priv mi napisac czy macie w hurtowni piece firmy ariston(bo słyszałam że są też dobre jak vailant a o wiele tańsze) i ile taki piec u Was kosztuje.