Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj kolejny wykonawca sobie odpuścił, boją się odbiorów zielonogórskich wodociągów, rzekomo bez układów nie można nic w zielonej zrobić, do tego wysokie koszty igłofiltrów, dojdzie do tego że nie skończę domu w założonym przez siebie terminie przez przyłącze, pewnie nie byłoby tyle problemów gdybym nie budowa się w mieście, co za chory kraj.

Witam wszystkich budujących!

Przymierzamy się (razem z żonką) do budowy od wiosny, ale czy nam się to uda, to się dopiero okaże.

Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwania geodety i architekta. Czy możecie nam kogoś polecić w tych dziedzinach? Jak długo się czeka i ile kosztuje mapka do celów projektowych? Interesują nas też ceny u architektów - adaptacja gotowego projektu versus projekt indywidualny.

Dopiero zaczynamy przygodę z budowaniem i na razie wygląda to jak wielka góra do pokonania :) Jednak nie zrażamy się, forum muratora mocno motywuje do tej wielkiej przygody!

Witam na forum:)

Architekta mielismy z Gubina, wiec trudno nam polecic kogos z Zielonej Gory, wzial okolo 2,5 tys. za adaptacje projektu, z tego co sie jednak orientuje ceny sa mniej wiecej takie same, duzo zalezy od zakresu przerobek. My powiekszalismy otwory okienne, zamienialismy garaz na pomieszczenie meiszkalne, zmienialismy pare scianek . Geodetę mamy z Sulechowa, nazywa sie Jacek Merdas, z biura Geometria

Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "GEOMETRA"

66-100 Sulechów, ul Szkolna 9

Telefony: 068 385 4231, 068 352 8251, fax: 068 352 8250

Email: [email protected]

Na razie nam sie sprawdza, dokladny facet.

Witam

Ja polecam geodetę , pana Ostrowskiego z zielonej Góry na ulicy piaskowej(koło palmiarni)

Co do projektu, to jesli ma by indywidualny to niestety jest to drogie.

Jesli chodzi o adaptację projektu, to mojej szwagierce robił to jej kierownik budowy, pan Reimann.

Nam biuro projektowe FORUM na placu matejki w zielonej górze.

Pozdrawiam.

Kasia podpytam mojego J. czy kogoś ma tam ze znajomych.

Witam,

Moją adaptację robiło biuro FORUM - pl. Matejki ZG . Uważam że mogę ich polecić .

Natomiast geodeta - Pan Cebulski - Ul. Kożuchowska ZG - Tel . 601912324. Bardzo polecam .

Pozdrawiam

i życzę wytrwałości nowym budowniczym .

U mnie wiecha była w sobotę .

http://images32.fotosik.pl/59/5b02a156c51db77bm.jpg

http://images33.fotosik.pl/59/adbaec046fae8603m.jpg

http://images33.fotosik.pl/59/78104044b82b9b2cm.jpg

Dalsza walka z dachem trwa .

Planujemy zrobić przerwę zimową w budowaniu , ale sami nie wiemy czy dobrze planujemy .

A Wy robicie przerwę w budowaniu na czas zimy ?????

Pozdrawiam

Honiu my nie robimy przerwy w budowaniu.

Za tydzień wchodzą J. znajomi robic dach i dzisiaj zamawiamy okna, będa za trzy tygodnie juz wstawione.

No i przez zimę będziemy robic środek.

Wybralismy okna chyba firmy "instal-olast" czy jakos tak, wyjda razem z roletami gdzieś tak 16 tys., miały by ze szprosami ale zrezygnowaliśmy.

A w jednej firmie okna wyliczyli nam na prawie 30tys :o .