Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zajrzalam, zajrzalam...ale wam to wszystko szybko idzie!!!my chcemy zaczac w kwietniu, jak myslicie co juz bedzie stalo jak przyjedziemy do polski w sierpniu?

napiszcie prosze, cos o grubosci tych belek stropowych.

mycha, jezeli dobrze rozumiem, to zamowienie drewna w lesie kosztuje mniej niz w tartaku?

milego dnia

Jak szybko będzie budował się Wasz domek to zależy jak ekipa będzie się starać :wink:

Nas wyszło to taniej, kupując drzewo z lasu i obróbka w tartaku.

Co do grubości belek to jutro zapytam mojego J. i odpowiem :wink:

JaMajka a no to co innego jak dom trochę z boku stoi, bo nasz stoi na wprost osiedla, które jest na górce i wszyscy widzą nasz domek, no i na wprost mieszka policjant :lol:

Maxik a ile chcesz za ten piasek?

dzieki wielkie za wasze opowiedzi.

co do ekipy to pewnie bedzie budowal moj kuzyn, w ramach wspolpracy rodzinnej!!! mam nadzieje, ze sie postara i ze jak przyjedziemy to cos z tej ziemi bedzie wystawac (a nie mam na mysli chwastow!) no ale najpierw trzeba zdobyc pozwolenie na budowe a potem bede sobie gdybac!!!

Witam ,

szczególnie nowych bywalców tego forum .

Co do budowania na uboczu , to ja właśnie tak mam ( otoczona lasem z dala od sąsiadów ).

Do niedawnamiałam stróża na nocki , ale oszczędności nie pozwalają na dalszy taki dozór .

Obecnie domek ma okna ,drzwi i prawie cały dach .

A jeśli chodzi o bezpieczeństwo to odpowiada firma ubezpieczeniowa .

Ogólnie jest dobrze . Jednak nie możemy gromadzic na działce zapasów materiałów .

Pozrdrawiam

Honia

JaMajka

Przyczepę udało nam się kupić w dobrych pieniążkach z dobrym wyposażeniem

( kuchenka , tv z masztem i anteną , tropik dodatkowy ...) . Także strużówka była .

Wypożyczenie wychodzi bardzo drogo . ( Najtaniej było 400 zł za miesiąc )

A za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy .

Więc koszt zorganizowania strużówki będzie bardzo mały .

Oprócz tego z desek zbiliśmy szopkę na materiały i kąt dla budowlańców .

Kluczyk miał stróż i otwierał codziennie budowlańcom .

Spałam spokojnie i nie bałam sie że znikną materiały przywiezione na budowę .

Jestem zadowolona z tego jak to miałam zorganizowane .

Pozdrawiam

JaMajka

Przyczepę udało nam się kupić w dobrych pieniążkach z dobrym wyposażeniem

( kuchenka , tv z masztem i anteną , tropik dodatkowy ...) . Także strużówka była .

Wypożyczenie wychodzi bardzo drogo . ( Najtaniej było 400 zł za miesiąc )

A za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy .

Więc koszt zorganizowania strużówki będzie bardzo mały .

Oprócz tego z desek zbiliśmy szopkę na materiały i kąt dla budowlańców .

Kluczyk miał stróż i otwierał codziennie budowlańcom .

Spałam spokojnie i nie bałam sie że znikną materiały przywiezione na budowę .

Jestem zadowolona z tego jak to miałam zorganizowane .

Faktycznie, z tego co piszesz wypozyczenie sie nie oplaca , a na przyczepke zawsze sie chetni znajda. A na wasza macie juz kupca czy sprawa jest otwarta? Bo jesli tak to jestesmy wstepnie zainteresowani:)

Witam stałych forumowiczów :D

My narazie stanelismy z działką tzn z zakupem bo sprzedający podniósł nam cene ze oczy :o chociaz juz umowa była w banku.

Ale nie poto weszłam.

Jezeli ktos szuka pracownika na budowę praktycznie do wszystkiego od stawiania scian po klucz ( tylko bez uprawnien c.o itp) to mam kogos takiego,bardzo solidnego,dokładniego i niedrogiego.Jak by ktos był zainteresowany a wiem ze cięzko z fachowcami to piszcie na pv a ja wtedy podam telefon.

Pozdrawiam Ania

Po pierwsze witamy w ekipie budujacych:)

Ania jesli macie podpisana umowe albo umowe przedwstepna to osoba, ktora probuje na Was zarobic ma przegrane , takie sa przepisy. Kumpel ostatnio kupowal dom, podpisali przedwstepna, baba sie wycofala zadajac wiekszej kwoty i teraz musi placic jeszcze odsetki, bo sprawa poszla do sadu. Sprawdzcie dobrze czy na pewno nie mozna nic zrobic.

My tez mielismy problemy na poczatku bo najpierw w Raculi jedna wykrecila nam taki nr, tyle ze wiedziala co sie swieci bo nie chciala nic podpisywac tylko nas zwodzila pare miesiecy.

A co do fachowca to chetnie wezme nr, co prawda mamy ekipe ktora postawi stan surowy, ale potem przyda sie kazdy sprawdzony kontakt:)

witam wszystkich!

rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje.

witam wszystkich!

rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje.

My kupowaliśmy swoje w wodanie koło tesco w zielonej Górze.

Jutro zapytam mojego J. o te bloczki

:wink:

Darials-----tak się trodszkę cofnełam i czytam co pisaliscie jak mnie niebyło.

He he mój kochany Przytok,ale działki są tam kolosalnie drogie no i mało co zostało.Wiem chyba gdzie masz domek,na samej górce za moją rodzinką :lol: Pięknie wygląda,a ta górka super w dziecinstwie szalałam na niej :D

A my mozemy kupic działkę 10 arów za 10 tys ale w Milsku.Kurde to cholernie daleko od zielinej.

A moze wstrzymam się jeszcze bo w grudniu będzie gmina sprzedawac działki w Przytoku :D

Jeju jak ja wam zazdroszcze tych pięknych domków.To moje i męża marzenie ale jestem coraz bardziej myslami ze to tylko marzenie,które się niespałni :cry: