Maxik 18.01.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mam do oddania piasek ok 20 m3 , który został wykopany z otworu pod piwnicę - myślę , ze nadaje się do murowania.Piasek znajduje się w Zawadzie.Mam też trochę gruzu drobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 18.01.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 zajrzalam, zajrzalam...ale wam to wszystko szybko idzie!!!my chcemy zaczac w kwietniu, jak myslicie co juz bedzie stalo jak przyjedziemy do polski w sierpniu? napiszcie prosze, cos o grubosci tych belek stropowych. mycha, jezeli dobrze rozumiem, to zamowienie drewna w lesie kosztuje mniej niz w tartaku? milego dnia Jak szybko będzie budował się Wasz domek to zależy jak ekipa będzie się starać Nas wyszło to taniej, kupując drzewo z lasu i obróbka w tartaku. Co do grubości belek to jutro zapytam mojego J. i odpowiem JaMajka a no to co innego jak dom trochę z boku stoi, bo nasz stoi na wprost osiedla, które jest na górce i wszyscy widzą nasz domek, no i na wprost mieszka policjant Maxik a ile chcesz za ten piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 19.01.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 dzieki wielkie za wasze opowiedzi. co do ekipy to pewnie bedzie budowal moj kuzyn, w ramach wspolpracy rodzinnej!!! mam nadzieje, ze sie postara i ze jak przyjedziemy to cos z tej ziemi bedzie wystawac (a nie mam na mysli chwastow!) no ale najpierw trzeba zdobyc pozwolenie na budowe a potem bede sobie gdybac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 20.01.2008 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Co do belek stropowych to sa one wielkości 16x24 , rozstawione co 70cm Jeśli ktoś potrzebuje dekarzy to mogę polecić dobrą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 20.01.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Maxik a ile chcesz za ten piasek? myślę , że się dogadamy najpierw musisz go sobie obejrzec czy Ci będzie pasował zależy mi na czasie aby się go pozbyć jak cos to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 20.01.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Co do belek stropowych to sa one wielkości 16x24 , rozstawione co 70cm Jeśli ktoś potrzebuje dekarzy to mogę polecić dobrą ekipę dzieki wielkie mycha!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 20.01.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam , szczególnie nowych bywalców tego forum . Co do budowania na uboczu , to ja właśnie tak mam ( otoczona lasem z dala od sąsiadów ). Do niedawnamiałam stróża na nocki , ale oszczędności nie pozwalają na dalszy taki dozór . Obecnie domek ma okna ,drzwi i prawie cały dach . A jeśli chodzi o bezpieczeństwo to odpowiada firma ubezpieczeniowa . Ogólnie jest dobrze . Jednak nie możemy gromadzic na działce zapasów materiałów . Pozrdrawiam Honia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 21.01.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Honia a jak to zorganizowaliscie? Wypozyczyliscie przyczepe? Tez juz sie zastanawiamy nad takim rozwiazaniem, bo szkoda nam robic przymusowa przerwe na 3 miesiace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 22.01.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 JaMajkaPrzyczepę udało nam się kupić w dobrych pieniążkach z dobrym wyposażeniem ( kuchenka , tv z masztem i anteną , tropik dodatkowy ...) . Także strużówka była . Wypożyczenie wychodzi bardzo drogo . ( Najtaniej było 400 zł za miesiąc ) A za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy . Więc koszt zorganizowania strużówki będzie bardzo mały . Oprócz tego z desek zbiliśmy szopkę na materiały i kąt dla budowlańców .Kluczyk miał stróż i otwierał codziennie budowlańcom . Spałam spokojnie i nie bałam sie że znikną materiały przywiezione na budowę . Jestem zadowolona z tego jak to miałam zorganizowane . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 22.01.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 JaMajka Przyczepę udało nam się kupić w dobrych pieniążkach z dobrym wyposażeniem ( kuchenka , tv z masztem i anteną , tropik dodatkowy ...) . Także strużówka była . Wypożyczenie wychodzi bardzo drogo . ( Najtaniej było 400 zł za miesiąc ) A za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy . Więc koszt zorganizowania strużówki będzie bardzo mały . Oprócz tego z desek zbiliśmy szopkę na materiały i kąt dla budowlańców . Kluczyk miał stróż i otwierał codziennie budowlańcom . Spałam spokojnie i nie bałam sie że znikną materiały przywiezione na budowę . Jestem zadowolona z tego jak to miałam zorganizowane . Faktycznie, z tego co piszesz wypozyczenie sie nie oplaca , a na przyczepke zawsze sie chetni znajda. A na wasza macie juz kupca czy sprawa jest otwarta? Bo jesli tak to jestesmy wstepnie zainteresowani:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 22.01.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jeszcze nie mamy kupca , narazie jest plan , że za miesiąc może dwa przyczepę sprzedamy . Jak zapadnie ostataeczna decyzja to dam Ci znać . Jak możesz to zostaw mi namiary na siebie na priv . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.01.2008 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Maxik a ile chcesz za ten piasek? myślę , że się dogadamy najpierw musisz go sobie obejrzec czy Ci będzie pasował zależy mi na czasie aby się go pozbyć jak cos to pisz na PW Mój J. stwierdził że nie potrzebujemy już piasku a ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 23.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam stałych forumowiczów My narazie stanelismy z działką tzn z zakupem bo sprzedający podniósł nam cene ze oczy chociaz juz umowa była w banku. Ale nie poto weszłam. Jezeli ktos szuka pracownika na budowę praktycznie do wszystkiego od stawiania scian po klucz ( tylko bez uprawnien c.o itp) to mam kogos takiego,bardzo solidnego,dokładniego i niedrogiego.Jak by ktos był zainteresowany a wiem ze cięzko z fachowcami to piszcie na pv a ja wtedy podam telefon. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 23.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Po pierwsze witamy w ekipie budujacych:) Ania jesli macie podpisana umowe albo umowe przedwstepna to osoba, ktora probuje na Was zarobic ma przegrane , takie sa przepisy. Kumpel ostatnio kupowal dom, podpisali przedwstepna, baba sie wycofala zadajac wiekszej kwoty i teraz musi placic jeszcze odsetki, bo sprawa poszla do sadu. Sprawdzcie dobrze czy na pewno nie mozna nic zrobic. My tez mielismy problemy na poczatku bo najpierw w Raculi jedna wykrecila nam taki nr, tyle ze wiedziala co sie swieci bo nie chciala nic podpisywac tylko nas zwodzila pare miesiecy.A co do fachowca to chetnie wezme nr, co prawda mamy ekipe ktora postawi stan surowy, ale potem przyda sie kazdy sprawdzony kontakt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 23.01.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Honia podalam Ci namiar ale nie wiem czy doszedl bo cos skrznka szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 23.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 witam wszystkich!rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.01.2008 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich! rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje. My kupowaliśmy swoje w wodanie koło tesco w zielonej Górze. Jutro zapytam mojego J. o te bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 24.01.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 jak zawsze wielkie dzieki mycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 24.01.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 googulek my kupowaliśmy w Gaja na Sulechowskiej - tam dostaliśmy najlepszą cenę na bloczki na fundamenty . mycha:) podziwiam Ciebie kobieto - Twoje posty pojawiąją się w samym środku nocy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 24.01.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Darials-----tak się trodszkę cofnełam i czytam co pisaliscie jak mnie niebyło. He he mój kochany Przytok,ale działki są tam kolosalnie drogie no i mało co zostało.Wiem chyba gdzie masz domek,na samej górce za moją rodzinką Pięknie wygląda,a ta górka super w dziecinstwie szalałam na niej A my mozemy kupic działkę 10 arów za 10 tys ale w Milsku.Kurde to cholernie daleko od zielinej. A moze wstrzymam się jeszcze bo w grudniu będzie gmina sprzedawac działki w Przytoku Jeju jak ja wam zazdroszcze tych pięknych domków.To moje i męża marzenie ale jestem coraz bardziej myslami ze to tylko marzenie,które się niespałni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts