Honia74 24.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 (...) Jeju jak ja wam zazdroszcze tych pięknych domków.To moje i męża marzenie ale jestem coraz bardziej myslami ze to tylko marzenie,które się niespałni Dlaczego tak piszesz ?? Musisz być dobrej myśli . A marzenia są po to aby się spełniały !!! Z serca Wam tego życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 24.01.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 i znow potrzebuje waszych rad : jak myslicie ile moge sie targowac od wyceny dachowki? Marzy mi sie karpiowka CREATON ale gdyby tak choc troche obnizyl cene to jakos by to fajniej wygladalo (szczegolnie dla naszego portfela!) a tak w innej sprawie to jeszcze raz dzieki za namiary na bloczki fundamentowe - Wodan kolo TESCO juz nie istnieje ale zastapila go inna hurtownia do ktorej dostalam numer telefonu wlasnie w Gaja! no i jeszcze musze troche pomarudzic bo po tym jak trafilismy na projektanta ktory po tygodniu od naszego spotkania podniosl cene prawie dwukrotnie, to znalazlam drugiego. Kontakt telefoniczny bardzo pozytywny, tyle ze od dwoch tygodni mial sie zjawic po projekt u tescia (to on sie wszystkim zajmuje w polsce) a tu ani wizu ani slyszu! zawsze ma jakies super wytlumaczenie a my sie zastnawiamy czy nie szukac trzeciego! no ale sie nie poddamy bo tak jak napisala Honia :marzenia sa po to by je spelniac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 24.01.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich! rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje. Witam serdecznie! My kupowaliśmy bloczki betonowe w betoniarni w Nowej Soli(Transbet). Było dużo taniej i otrzymaliśmy tzw. deklarację zgodności (poświadczenie, że zostały wykonane zgodnie z wszystkimi normami, nadają się na fundamenty itd.). Poza tym budujemy pod N.Solą więc mieliśmy transport za darmo. Ania! Jeszcze niedawno myślałam tak jak Ty. Działki w Zielonej i najbliższej okolicy były tak drogie, że już chcieliśmy zrezygnować. W końcu zdecydowaliśmy się na kupno ziemi pod Nową Solą. Wydaje się daleko, ale od granic Zielonej Góry do naszego domku jest 15 min. drogi, więc nie tak źle, a ceny za ziemię dużo niższe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.01.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 mycha:) podziwiam Ciebie kobieto - Twoje posty pojawiąją się w samym środku nocy . Pozdrawiam bo ja to ma czas przestawiony , wstaję późno to i kładę się późno Aniu głowa do góry, wszystko będzie dobrze i się wybudujecie A w ogóle to ja się zastanawiam czy my przypadkiem się nie znamy, macie może fiata brawo? To już chyba dawno wodan nie jest , tylko inna hurtownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 25.01.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Hej dziękuję Wam bardzo za troskę naprawde jestescie kochani,potraficie podtrzymac człowieka na duchu Mycha---- mamy fiata ale nie brawo a brawe one są takie same tylko jeten jest krótszy a drugi dłuzszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 25.01.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 mycha:) podziwiam Ciebie kobieto - Twoje posty pojawiąją się w samym środku nocy . Pozdrawiam bo ja to ma czas przestawiony , wstaję późno to i kładę się późno Aniu głowa do góry, wszystko będzie dobrze i się wybudujecie A w ogóle to ja się zastanawiam czy my przypadkiem się nie znamy, macie może fiata brawo? To już chyba dawno wodan nie jest , tylko inna hurtownia. to nic, ze to juz nie wodan, bo dzieki tobie sie dodzwonilam do hurtowni, ktora zastapila Wodan a ceny juz maja lepsze niz w krosnie odrzanskim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 25.01.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam!Macie może namiary na producenta dobrej jakościowo i niedrogiej więźby dachowej z okolic Zielonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 25.01.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 witam wszystkich! rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje. Witam serdecznie! My kupowaliśmy bloczki betonowe w betoniarni w Nowej Soli. Było dużo taniej i otrzymaliśmy tzw. deklarację zgodności (poświadczenie, że zostały wykonane zgodnie z wszystkimi normami, nadają się na fundamenty itd.). Poza tym budujemy pod N.Solą więc mieliśmy transport za darmo. Ania! Jeszcze niedawno myślałam tak jak Ty. Działki w Zielonej i najbliższej okolicy były tak drogie, że już chcieliśmy zrezygnować. W końcu zdecydowaliśmy się na kupno ziemi pod Nową Solą. Wydaje się daleko, ale od granic Zielonej Góry do naszego domku jest 15 min. drogi, więc nie tak źle, a ceny za ziemię dużo niższe. Pozdrawiam! dobry pomysl z ta betoniarnia tylko, ze nam wlasnie w hurtowni powiedziano, ze ta deklaracja zgodnosci to nie atest, innymi slowy, ze bloczki bez atestu sa slabe, stad te moje watpliwosci ktore wybrac ! ale chyba podzwonie i sie popytam z jakiego betonu sa robione itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 25.01.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam! Macie może namiary na producenta dobrej jakościowo i niedrogiej więźby dachowej z okolic Zielonej? Z tego co się orientowałem to dobrze wypada tartak w Janach k. Zielonej.Porządna firma i raczej jedna z tańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 25.01.2008 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Dzięki Maxik, to samo mi powiedzieli w Gaji, ale zawsze lepiej mieć potwierdzenie od kilku osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 26.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Od jednej forumowiczki dostalam nr do goscia , ktory jej robil wiezbe , to jego nr 697-108-420 , jest z Kisielina, podobno dobry, ale osobiscie nie moge potwierdzic. Nick tej laski od ktorej mam telefon to sutruh , jesli chcecie to mozecie wyslac jej na priw wiadomosc , na pewno szczegolowo napisze co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.01.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mycha---- mamy fiata ale nie brawo a brawe one są takie same tylko jeten jest krótszy a drugi dłuzszy Mylą mi się zawsze , my tez mieliśmy kiedyś fiata brawę i też srebrną jak Wasza Słyszałam, że w Janach jest dobry, z Kisielina to pewnie drewdach My kupowaliśmy drzewo z lasu a więźbę nam robili w Kargowej, jutro zapytam mojego J. aby podał nr telefonu do tego tartaku. U nas dach prawie skończony, domek prawie cały oklejony styropianem http://img230.imageshack.us/img230/492/budowa218if0.jpg Dzisiaj weszli tez elektrycy, tylko hydraulik coś się nie odzywa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 26.01.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 witam wszystkich! rozgladamy sie za bloczkami na fundamenty (chyba B6). W hurtowni w krosnie sa za ok 6 zl a w betoniarni w nowogrodzie bobrzanskim za niecale 4 zl. Niby sprawa prosta ale drozsze sa z atestem a te z betoniarni ''tylko'' z jakims oswiadczeniem czy tam cos... przedstawiciel z hurtowni zapewnia, ze trzeba brac te z atestem bo lepsze (solidniejsze...) a ten z betoniarni, ze jego tez wystarcza. No i teraz co robic? Brac tansze i sie martiwic czy dom bedzie stal czy drozsze w imie zasady, ze napewno lepsze? Pomozcie ! Albo zdradzcie gdzie kupowaliscie swoje. Witam serdecznie! My kupowaliśmy bloczki betonowe w betoniarni w Nowej Soli. Było dużo taniej i otrzymaliśmy tzw. deklarację zgodności (poświadczenie, że zostały wykonane zgodnie z wszystkimi normami, nadają się na fundamenty itd.). Poza tym budujemy pod N.Solą więc mieliśmy transport za darmo. Ania! Jeszcze niedawno myślałam tak jak Ty. Działki w Zielonej i najbliższej okolicy były tak drogie, że już chcieliśmy zrezygnować. W końcu zdecydowaliśmy się na kupno ziemi pod Nową Solą. Wydaje się daleko, ale od granic Zielonej Góry do naszego domku jest 15 min. drogi, więc nie tak źle, a ceny za ziemię dużo niższe. Pozdrawiam! dobry pomysl z ta betoniarnia tylko, ze nam wlasnie w hurtowni powiedziano, ze ta deklaracja zgodnosci to nie atest, innymi slowy, ze bloczki bez atestu sa slabe, stad te moje watpliwosci ktore wybrac ! ale chyba podzwonie i sie popytam z jakiego betonu sa robione itd.. Bloczki z betoniarni(B-25) muszą spełniać dokładnie takie same normy jak te z hurtowni, nie mogą więc być gorsze. A ta deklaracja zgodności zobowiązuje producenta do trzymania odpowiednich standardów. Poza tym te bloczki w hurtowni tak na prawdę też przecież są produkowane w jakiejś "betoniarni". No i jeszcze jedno: poza tymi bloczkami kilka razy braliśmy beton(np. na ławy czy wieniec), więc musimy mieć zaufanie. Ale ważne żeby na uczciwego producenta trafić. Co do drewna na więźbę, to braliśmy w tartaku w Ługach. Mycha! Jak Wam szybko idzie ta budowa! Zaczęliście później a już nas wyprzedziliście. Gratuluję i życzę dalej dobrego tempa. No i żeby kasy starczyło! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 26.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Dzięki JaMajka, mycha. i Kasia 1. Powiedzcie tylko jak wygląda sprawa z impregnowaniem i ile kosztuje m3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.01.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Keegan to już my kupowaliśmy dzrewo zaimpregnowane Kasia1 dzięki, no musimy wykonać pewne prace aby dostać drugą transzę , a kaski to jeszcze zostanie na wybudowanie drugiego domku na sprzedaż(stan developerski) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 27.01.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 dawno sie nie odzywałem bo pochłoniety jestem budowa i zarbianiem na budowe...ale w domu trwaja juz prace wykonczeniowe czyli robie sufity podwieszane i powoli zabieram sie za kafelkowanie dolej łazienki.od połowy grudnia juz grzeje w domku i tynki juz prawie wyschły bo wczesniej 2 miesiace nic nie chciały schnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 27.01.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dzięki JaMajka, mycha. i Kasia 1. Powiedzcie tylko jak wygląda sprawa z impregnowaniem i ile kosztuje m3 ? Impregnują na miejscu(na zielono, więc jeśli jakaś część więźby ma być widoczna to trzeba im to zaznaczyć,potem ładnie wyrzeźbić i zabejcować). Nie pamiętam cen. Ale warto z projektem pojeździć. Mycha! Jak Wy to robicie! My się boimy, że nam kaski braknie. Topnieje w zastraszającym tempie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Mycha! Jak Wy to robicie! My się boimy, że nam kaski braknie. Topnieje w zastraszającym tempie. Mój J. po prostu sam buduje nasz domek i szukamy wszędzie zawsze gdzie taniej Bierzemy np materiały prawie tylko w jednym miejscu(kaidar na zaciszu) i mamy dzięki temu zniżki u nicg(aha agdzie można bierzemy bez faktur, to też dużo taniej. Keegan jednak tylko na strop mieliśmy drzewo z lasu a więźbę robili nam w Kargowej w tartaku i brali od nas razem z impregnowaniem 800zł za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania oraz krzyś 28.01.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Hej Mycha--my się chyba znamy mój małż poznał twojego J na zdięciach a my chyba razem chodziłysmy do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 28.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Mycha! Wy już ociepliliście domek z zewnątrz. A nie boicie się,że tynki wewnętrzne będą przez to dłużej schły. My robimy tak samo jak Wy, ale znajomi nas straszą, że ściany nam nigdy nie wyschną bo woda będzie znacznie wolniej parować. Czy robiliście wyprowadzenie pionów kanalizacyjnych na dach? Jak je zakończyć? Kupować specjalne(b. drogie) dachówki? A może są inne sposoby? Zachęcam wszystkich do dyskusji.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts