Grynek 08.02.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam Lubuszan.Milo sie czyta wasze posty.Wlasnie planuje rozpocząć budowę na wiosne. Pozwolenie i cała papierologia juz za mną. UFFF.Projekt to Tekla z Archetonu lustrzane odbicie. Na razie jetsem na etapie poszukiwania ludzi od stanu surowego. Czy ktos mi moze przyslac jakies namiary na p.w. Z gory dziękuję Acha...budowa w janach k. Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 08.02.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witaj w gronie budujących .Życzę wytrwałości .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 08.02.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witaj Grynek. Wysłałem Ci namiary na ekipę, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 13.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 JaMajka dogadałaś się ze studniarzem? U mnie dzisiaj wiercili, mam wodę na 12 m. Jutro mają zakładać filtry, kręgi i podłączyć pompę. Jutro napiszę o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 13.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Keegan jestesmy wstepnie umowieni na ogledziny, kiedy dzwonilismy byl zajety, obiecal oddzwonic za dwa tygodnie, niedlugo mija ten termin wiec zobaczymy jak sie sprawa wyklaruje. Moze sie jutro przypomne skoro u Was juz robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 13.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 JaMajka przypominaj, przypominaj. Facet wydaje się słowny. Jak dzwoniłem do niego w poniedziałek, to wspominał, że przy okazji roboty u mnie, musi zrobić wizję lokalną u Was. Niestety dzisiaj musieli pracowć do zmroku, a jutro też nie mam pojęcia ile im zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 14.02.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 KEEGAN napisz jakie sa u Was koszty studni. przymierzamy sie do wody rowniez.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grynek 14.02.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 WitamNieoczekiwana zmiana planów, zamowiliśmy z żoną jednak zamiast Tekli z Archetonu projekt Fela i czekamy na przesyłkę. Jak myslicie w jakiej kwocie powinniśmy się zmieścić (stan surowy zamknięty z okonami) zlecając wykonanie firmie. Narazie wg kosztorysu z archetonu to ponad 200.000 zł. Wydaje mi sie troche a nawet b. drogo.Jescze raz prosze namiary na pw. ekipy ktora mozecie polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 14.02.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 My mamy ekipe , ktora wziela na siebie zarowno zakup materialow jak i budowę, stawiaja nam stan surowy zamkniety z dachem, ael bez okien i wyszla kwota brutto prawie 200 tys. Na pewno moznaby taniej ale my nei mamy niestety czasu zeby jezdzic i kupowac samemu potrzebne materialy a taki uklad zdjal nam z glowy troche problemow. U nas duzym kosztem jest dach, dosyc skomplikowany o znacznej powierzchni. Jak chcesz to podam Ci namiar , ale nie wiem czy oni akurat teraz sa wolni, bo jak ostatnio pytalam to mieli kolejna budowe na tapecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grynek 14.02.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Jesli mozesz to prosze o ten kontakt na pw.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 14.02.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Studnia Koszt naszej studni-3000 pln. W tym: rury, filtry, kręgi, właz, pompa, wiercenie, wkopywanie kręgów, podłączenie do skrzynki, wyprowadzenie rury i zaworu ze studzienki, odpowietrzenie studzienki ( studnia ma mieć właz zasypany i porośniety trawą, w zwiazku z czym odpowietrzenie trzeba wyprowadzić na odległość 5m., pod samą granicę działki). Wodę mamy na 9 metrach, studniarz dał mi ją dzisiaj do spróbowania i jak na razie żyję Grynek, po analizie kosztorysów kilku projektów, uważam, że biura projektowe zaniżają koszty budowy, żeby zachęcić potencjalnych klientów do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1974 14.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 KEEGAN możesz dać namiary na tego studniarza, ja buduję sie w Płotach, może się z nim dogadam. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 14.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 DaroJaMajka spotkałem się dzisiaj, ze studniarzem na działce. Wydaje się solidny i kumaty. Umówiliśmy się, że jak tylko będę miał prąd ( ok. 2 tyg.), przyjeżdża wiercić. Wspominałem mu o Tobie. Mówił, żebyś zadzwoniła. Powołaj się na kolegę, który buduje się w Zawadzie. Facet nazywa się Nowak, tel.880 533 546. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 15.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Keegan studniarz byl u nas dzisiaj i mysle ze sie dogadamy:) Zalezy mu na czasie bo ma jakas wieksza robote w planach, mowil o kims z poznania kto potrafi swietnie znalezc wode, korzystaliscie moze z jego pomocy? Jeszcze raz dzieki za namiar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 15.02.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 JaMajka nie musieliśmy. Studniarz przeszedł się po działce, roztarł piasek w dłoni, powąchał go( poważnie) i stwierdził, że nie będzie problemów z wodą. Natomiast wspominał, że na działkach, na których ma wątpliwości co do położenia i głębokości lustra wody korzysta z pomocy różdżkarza, który jest podobno rewelacyjny. Niestety za tą usługę dodatkowo płaci inwestor. Wiele lat temu mój znajomy korzystał z pomocy takiego "magika" i faktycznie w miejscu przez niego wskazanym była woda. Zgadzała się nawet głębokość położenia żródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 15.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 My sie chyba jednak zdecydujemy na ta dodatkowa usluge, mowil o kosztach rzedu 400 zl, poprzedni rożdzkarz stwierdzil ze mamy wode tylko w jednym miejscu i na glebokosci dwudziestu paru metrow. Moze ten bedzie "sprytniejszy" i znajdzie cos plycej, a przy okazji okresli gdzie sa zyly wodne itp. Acha ,a tak na marginesie to studniarz mysli ze mam namiar na niego od Twojej kobiety, bo moj zakrecony mezulek oczywiscie nie pamietal skad mam jego nr i na pytanie o kontakt wymyslil cos napredce w stylu ze razem pracujemy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 15.02.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Brawo dla męża za improwizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajka 18.02.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 A takie pytanko odnosnie ogrzewania podlogowego? Macie moze jakies doswiadczenia juz? Slyszalam ze Wiesman jest troche przereklamowany a nie najtanszy przy tym, ale o innych firmach trudno mi cos powiedziec A moze jakies rady na co zwrocic uwage przy zakupie, montazu itd? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 19.02.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 JaMajka ja ci nie pomogę bo u nas nie będzie ogrzewania podłogowego, bo się nie zmieści , a chociaż wprawdze to będzie, bo elektryczna podłogówka. Słuchajcie w NOMI jest promocja na płytki, gres polerowany 50x50, jasny, my wczoraj zakupiliśmy ponad 50 m2 , kosztuje 29,90zł/m2 Płyteczki ładne, prościutkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PozyTyWnie... 21.02.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam Wszystkich! Jestem na etapie dachu i pilnie potrzebuje jakichkolwiek informacji dotyczacych technologi materialow i kontaktow do wykonania prac z tym zwiazanych. Jesli ktos posiada takowe informacje prosze o namiary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts