DPS 16.04.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam serdecznie , Cieszę się że ktoś założył grupę zielonogórsko żarską , do tej pory bywałam na forum grupy lubuskiej ale tam jest znacząca przewaga osób z Gorzowa i okolic . Ja rozpoczynam budowę w Słonem 04.04.br otrzymałam POZWOLENIE NA BUDOWE !!!!! Wykopy już częściowo zrobione , geodeta ma być w przyszłym tygodniu dokładnie wytyczyć dom . A poza tym : Suporex kupiony już w lutym , w marcu kupiona dachówka i więźba , mamy też wykonawców na dach i fundamenty . To co damy radę to chcemy budować systemem gospodarczym . Narazie tyle , pozdrawiam . Witaj i gratki!!! Widzę, że zabezpieczyliście sobie zawczasu materiały budowlane - baaaaardzo mądrze! Skoro wykonawców już macie, to pewnie prace lada chwila ruszą z kopyta. Pisz, pisz, będziemy pomagać! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.04.2007 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Słuchajcie, zaczynam myśleć o jakimś niewielkim kredycie - czy jest szansa na otrzymanie go w ciągu np. miesiąca? Bo jak czytam o Waszych zmaganiach z bankami, to zaczynam wątpić. Ile czasu Wam to zabrało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Halo!!! Jest tu kto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 21.04.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witaj! Ja jestem ale na kredytach to się wogóle nie znam! Cisz trwa na naszym wątku jakoś ostatnio. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 A ja zajrzałam na Twoją stronkę - gratuluję! Widać, że prace ruszyły pełną parą. Nie wiem, czemu nie chcą tutaj pisać, może jeszcze się zdecydują... Uważam, że łatwiej jest w nieco mniejszych grupach, bo forumowicze z Gorzowa, choć bardzo sympatyczni, nie mogą nam pomóc w załatwieniu okien, pustaków czy takich rzeczy, to za daleko. Ale może jeszcze wątek się rozkręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 21.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dobrze, że zrobiłaś osobny wątek. Też o nim myślałem! Bardzo dużo domów się buduje teraz w naszej okolicy, a nikt nic nie pisze. Może po prostu nie zaglądają albo nie korzystają z forum? Ja zaglądam codziennie i czytam. Jak widzisz na razie moja budowa jakoś idzie do przodu i nie narzekam choć pieniądze uciekają że hoho! Ale stan surowy powinienem zamknąć, a resztą będę się martwić pózniej. wykańczać dom można dłuzej, najważniejsze aby stał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Może jeszcze nie wiedzą, że jest ten wątek? Nie zawsze jest u góry... Byłam na Twojej stronce - pięknie to się rozwija! Gratuluję postępów prac! Mam nadzieję, że uda Ci się ciągnąć to w takim tempie jak zaplanowałeś - podstawa to ekipa, a tę masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 darials, ja myślę, że pierwsza wersja, czyli przebijać się, tynkować, płyty, bo po co dwa razy tyle roboty? Ale na Twoim miejscu spytałabym po prostu w jednej z wielu firm, które robią kominki w domach - oni będą wiedzieli najlepiej. Pozdrawiam! I zaglądaj na ten wątek, jest przeznaczony dla Zielonej Góry i Żar... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 U mnie podobnie jak u Kasi1 mogę juz budowac tylko wciaz czekam na decyzje z Banku. Jutro pyrdne sie na wioske troche pousuwam kszaczorow.Zawsze to jakis maly kroczek do przodu. A... i bardzo wazna sprawa: Wygralem przetarg na prawie 4ha ziemi!!! No, to jesteś Gość!!! Gratki!!! Zostałeś obszarnikiem... Zaglądaj tu częściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 22.04.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witajcie kochani budujący z Zielonej i okolic! Obecnie mieszkam w Z.G, ale działeczkę mamy w Konradowie(pod Nową Solą). Od 04.04.2007 mamy pozwolenie na budowę, ale wciąż nie mamy kredytu.Do tej pory pisałam na wątku lubuskim, ale myślę że to był fajny pomysł stworzyć naszą własną grupę. Będziemy mogli lepiej sobie pomagać znając nasze zielonogórskie realia( sklepy, hurtownie, banki, materiały itd.).Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 22.04.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 moja iskierka ma juz sciany fundamentowe..http://images20.fotosik.pl/252/31c344ad6c311d3d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 22.04.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 O proszę witam wszystkich nowych z naszej okolicy!W końcu ktoś nowy zajrzał do naszego wątku. marcin_u jesteśmy chyba na tym samym etapie?Oto mój SERDECZNY http://www.domjacka.prv.pl/galeria/23.jpg Na mojej stronce jest więcej zdjęć: http://www.domjacka.prv.pl/galeria.htmlPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witajcie kochani budujący z Zielonej i okolic! Obecnie mieszkam w Z.G, ale działeczkę mamy w Konradowie(pod Nową Solą). Od 04.04.2007 mamy pozwolenie na budowę, ale wciąż nie mamy kredytu.Do tej pory pisałam na wątku lubuskim, ale myślę że to był fajny pomysł stworzyć naszą własną grupę. Będziemy mogli lepiej sobie pomagać znając nasze zielonogórskie realia( sklepy, hurtownie, banki, materiały itd.).Pozdrawiam serdecznie! Witaj w klubie!!! Miło Cię zobaczyć. Mam nadzieję, że uda Ci się sprawnie załatwić sprawy w bankach, choć wiem, że nie jest to łatwe. No i cieszę się, żę podobał Ci się pomysł utworzenia naszej grupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 moja iskierka ma juz sciany fundamentowe.. Cześć! Fiu, fiu, jakie ładne ścianki... A u Fiaciora... No po prostu piękne! Witaj w naszym wątku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 23.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam nowych forumowiczów zielonogórskiego wątku . marcin_u fiacior gratuluję Wam ścian fundamentowych !!! U mnie zebrany został humus ....No i miałam problem z kierownikiem budowy - ten który miał być zawował bagatela jedyne 8000 zł (osiem tysięcy) i stwierdził że odwiedzi budowę jedynie po zakończonych etapach. Więc podziękowałam mu za współpracę i ruszyłam na poszukiwania innego kierownika . Ale już znalazłam ............nie wiem czy drogi czy też nie - określił się na 1600 zł za całość i wizyty przynajmniej raz w tygodnu a w zależności od potrzeb to i częściej .A ile u Was życzą sobie kierownicy ?????? Dzisiaj poszło już zgłoszenie rozpoczęcia robót . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 23.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Honia74 u mnie kierownik bierze 1400pln i jest często przynajmniej raz w tygodniu! 8tys. to jakiś kosmos, ale zdarzają się tacy agenci Ja martwię się już oknami bo dowiedziałem się że jak teraz zamówię to będę miał dopiero na lipiec. Jakie okna polecacie, jakiej firmy może ktoś się zna. Ja dostałem wycenę z Oknoplast to się przeraziłem. Może polecicie jakieś w miarę przytępne cenowo drodzy forumowicze??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia 1 23.04.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam nowych forumowiczów zielonogórskiego wątku . marcin_u fiacior gratuluję Wam ścian fundamentowych !!! U mnie zebrany został humus .... No i miałam problem z kierownikiem budowy - ten który miał być zawował bagatela jedyne 8000 zł (osiem tysięcy) i stwierdził że odwiedzi budowę jedynie po zakończonych etapach. Więc podziękowałam mu za współpracę i ruszyłam na poszukiwania innego kierownika . Ale już znalazłam ............nie wiem czy drogi czy też nie - określił się na 1600 zł za całość i wizyty przynajmniej raz w tygodnu a w zależności od potrzeb to i częściej . A ile u Was życzą sobie kierownicy ?????? Dzisiaj poszło już zgłoszenie rozpoczęcia robót . PozdrawiamWitam! My płacimy kierownikowi 2 tyś.zł. Dziś dostałam pozytywną odpowiedź z banku w sprawie kredytu. Jeszcze co prawda parę papierków musimy dostarczyć, ale już już jestem trochę spokojniejsza. Teraz za to nie możemy się skontaktować z naszym wykonawcą. Marcin_u i fiacior-przepiękne fundamenty. Mam nadzieję, że i ja się doczekam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.04.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Honia74 u mnie kierownik bierze 1400pln i jest często przynajmniej raz w tygodniu! 8tys. to jakiś kosmos, ale zdarzają się tacy agenci Ja martwię się już oknami bo dowiedziałem się że jak teraz zamówię to będę miał dopiero na lipiec. Jakie okna polecacie, jakiej firmy może ktoś się zna. Ja dostałem wycenę z Oknoplast to się przeraziłem. Może polecicie jakieś w miarę przytępne cenowo drodzy forumowicze??? Pozdrawiam A sprawdzałeś w Unitechu? Nie wiem jak tam wygląda, ale może lepiej niż w Oknoplaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.04.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam! My płacimy kierownikowi 2 tyś.zł. Dziś dostałam pozytywną odpowiedź z banku w sprawie kredytu. Jeszcze co prawda parę papierków musimy dostarczyć, ale już już jestem trochę spokojniejsza. Teraz za to nie możemy się skontaktować z naszym wykonawcą. Marcin_u i fiacior-przepiękne fundamenty. Mam nadzieję, że i ja się doczekam. Pozdrawiam! Kasiu, gratuluję pierwszej pokonanej poważnej przeszkody i trzymam kciuki! Obyście mogli jak najszybciej zacząć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.04.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 miałam problem z kierownikiem budowy - ten który miał być zawował bagatela jedyne 8000 zł (osiem tysięcy) i stwierdził że odwiedzi budowę jedynie po zakończonych etapach. Honia, ja myślę, że on musiał mieć inną robotę na oku i postawił celowo cenę taką, żebyście się pożegnali, nikt w miarę normalny nie zawoła takiej ceny i to za nicnierobienie. Nie daj się im i trzymaj się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts