Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej igma:))

Faktycznie zastosowano podobne rozwiązania. Obydwa zaprojektowało to samo biuro (krajobrazy) stąd podobieństwo.

Zaczynam na jesień wylewać ławy, stan surowy na jesień 2009, a w 2010 wykończeniówka

budowa - wieś Łężyce

pozdrawiam serdecznie

Dzisiaj dopiero zobaczyłam wnętrze Twojego domku no i jest prawie identyczny jak mój, Twój trochę większy :)

My zaczynamy chyba w październiku (o ile do tego czasu otrzymamy pozwolenie na budowę) i będziemy chcieli skończyć jak najszybciej :lol:

pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów

Witam wszystkich, budujemy się w okolicach nowej soli, 12.06.08 zaczęliśmy prace na naszej działeczce, i na dzień dzisiejszy mamy wymurowany parter wraz ze stropem i schodami. Prawdo podonie w tym tyg zrobią nam ściankę kolankową i wyleją wieniec oraz chudziak w części mieszkalnej, na tym zakończy się praca w murowanie ścian nośnych, a zacznie dach, mamy zamówioną więźbę, ma być na czwartek, a dachówka... no właśnie dachówki jeszcze nia ma, mam jedną wycenę i koniecznie muszę w tym tygodniu rozejrzeć się za innymi sklepami dla porównania, może ktoś doradzi gdzie warto się udać.

Dom jaki budujemy to dom w rododendronach 4 odbicie lustrzane z archonu. Pozdrawiam.

Witam wszystkich, budujemy się w okolicach nowej soli, 12.06.08 zaczęliśmy prace na naszej działeczce, i na dzień dzisiejszy mamy wymurowany parter wraz ze stropem i schodami. Prawdo podonie w tym tyg zrobią nam ściankę kolankową i wyleją wieniec oraz chudziak w części mieszkalnej, na tym zakończy się praca w murowanie ścian nośnych, a zacznie dach, mamy zamówioną więźbę, ma być na czwartek, a dachówka... no właśnie dachówki jeszcze nia ma, mam jedną wycenę i koniecznie muszę w tym tygodniu rozejrzeć się za innymi sklepami dla porównania, może ktoś doradzi gdzie warto się udać.

Dom jaki budujemy to dom w rododendronach 4 odbicie lustrzane z archonu. Pozdrawiam.

my dachowke kupowalismy w ''Pokryciach dachowych'' (taniej niz w kaidarze i gaja) ale okna dachowe to juz wzielismy w MADACH bo zrobili nam lepsza cene niz w Pokryciach Dachowych. Pisze wiec o Madachu bo bylam bardzo milo zaskoczona obsluga no i oczywiscie cena! a ze maja duzy wybor dachowek to polecam na Forum !

my dachowke kupowalismy w ''Pokryciach dachowych'' (taniej niz w kaidarze i gaja) ale okna dachowe to juz wzielismy w MADACH bo zrobili nam lepsza cene niz w Pokryciach Dachowych. Pisze wiec o Madachu bo bylam bardzo milo zaskoczona obsluga no i oczywiscie cena! a ze maja duzy wybor

dachowek to polecam na Forum !

Witajcie - dołączam się do zdania nt. Pokryć Dachowych - naprawdę mają super ceny przynajmniej ja kupiłem dachówkę w wyśmienitej cenie.

Pozdrawiam

Wiem że już gdzieś na forum był podnoszony ten temat. Ja poszukuję ziemi. Kilka wywrotek takiej średniej i kilka takiej na której wyrośnie porządna trawa :wink:

Jeśli macie jakieś namiary to bardzo poproszę.

Pozdrawiam

Kochani !

Potrzebuję jakieś namiary na ziemię - zielonka i okolice ....

Dzięki

my w sierpniu placilismy 250 zl za sztuke.

Sam mątaż czy z obróbką ?

nie no chyba z obrobka. okna byly wstawiane przy kryciu dachu, takze wszystko bylo zrobione tak jak powinno. Wiem tylko, ze u sasiadow tez kryli dach i ekipa z pokryc dachowych (bynajmniej takim samochodem przyjezdzali) wzieli 150 zl za sztuke (okna 78*118). Nie bardzo wiem skad ta roznica w cenach moze w sztuce targowania sie... :roll:

Witam wszystkich :lol:

Dziękuję za tyle odpowiedzi na moje pytanie w tamtym tyg dostałam wycenę na dach ze sklepu w nowej soli na kwotę 9,500 + ok 500 (+ - ), dziś dostałam pierwszą ofertę z zielonej góry, jeden ze sklepów ( nie wiem czy mogę napisać który, aby nie było że robię antyreklamę) wycenił nam na 12,400 :o :o :o to jest 3000 tyś więcej chyba oszaleli, okna dachowe też nam policzyli ok 1000 zł więcej na 3 sztukach, teraz czekam na jeszcze jedną wycenę zobaczymy co zaproponują. pozdrawiam