kaka76 11.11.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 ciagle jeszce nie podjelismy decyzji w sprawie okien. czy drewno czy pcv?znalazlam taki artykul. Jako dlugoletni uzytkownik obu rodzajow okien oraz architekt mam na ten temat troche odmienne zdanie. Jest wiele zalet stosowania okien plastikowych. Roznica w cenie to ok 30-50% (na korzysc PCV), ale nie jest to jedyna zaleta. Okien drewnianych nie powinno sie stosowac w pomieszczeniach wilgotnych (lazienki, kuchnie, ogrody zimowe). Jesli w naszym domu te pomieszczenia maja okna, a my upieramy sie przy oknach drewnianych, musimy znalezc alternatywne rozwiazanie. Istnieja produkty (np firmy VELUX) powlekane specjalna powloka poliuretanowa przeznaczone do pomieszczen wilgotnych, ale nie wiem, czy istneje jakis produkt alternatywny dla okien "nie dachowych". Moznaby w tych pomieszczeniach zastosowac okna na profilach aluminiowych ale.... Tyle niepotrzebnych komplikacji, a okna plastikowe rozwiazuja ten problem bezblednie i bez dodatkowych kosztow. Poza tym nawet najlepiej wykonana rama drweniana wypaczy sie pod wplywem wilgoci wczesniej czy pozniej... Juz bylismy zdecydowani na drewno, a tu taki post. I co robic? czy rzeczywiscie okna w lazience nie powinny byc drewniane? czy ktos cos na ten temat slyszal.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasew 11.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 hej, my też mamy dylematy co do okien. Jedno juz wiemy na pewno bedą "plastikowe" biorąc pod uwagę ceny. Drewniane bez rolet to ok. 30 tys. dla naszego domku, białe plastikowe tytanowe M&S z roletami to koszt ok. 22 tys.Różnica spora a najwieksze wydatki przed nami. Zrezygnowaliśmy z koloru w oknach bo taniej i mamy już koncepcję elewacji. Duzo zmieniają wykończenia okien i mam nadzieję, że całość będzie ok. Okien inie zamówiliśmy ale decyzja powoli dojrzewa. Okna z Oknoplastu też bardzo nam się podobają ale biorąc pod uwagę cenę i porownując parametry weźmiemy raczej MS. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 12.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 683812023 numer do pana który robi kominki otwarte, podobno najlepiej dzwonic pod wieczór, fajnie, ze pamietalas - dziekuje ci bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zelofx 16.11.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Cześć, czy ktoś ma namiar na jakiegoś logicznego montera rekuperatora połączonego z ogrzewaniem kominkowym ? Podobno aby połączyć obydwa obiegi, trzeba się dobrze na tym znać. Będę wdzieczny za kontakty pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 17.11.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 683812023 numer do pana który robi kominki otwarte, podobno najlepiej dzwonic pod wieczór, fajnie, ze pamietalas - dziekuje ci bardzo!!! i co dodzwonilas sie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 17.11.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dodzwonilam sie...Bardzo mily i konkretny pan. O cenach nie rozmawialismy bo wszystko zalezy od wybranego materialu. Umowilismy sie w grudniu na spotkanie. Jak bedzie gotowy to wkleje zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 17.11.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Gdyby kogos to interesowało to znajomy sprzedaje działki w Leśniowie Wielkim.Jeśli dobrze kojarze to działka ok. 10 a za 65 000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek 11 20.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 budowa od podstaw do sta nu zerowego bez dachu i remonty gg;12400183 cena do uzgodnienia okolice Zielonej Góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 20.11.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Witam , witam budujących trochę cicho tu ostatnio jest na nszym forum pewnie wszyscy budują i czasu brak na internet . U nas małe postępy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ATEK 22.11.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Witam. Poszukuję ekipy budowlanej z okolic Lubań ,Bolesławiec Zgorzelec,Żar,Żegania,Iłowy Żagańskiej. Do budowy domu stanu surowego zamkniętego. Info proszę na PW lub [email protected]. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 24.11.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 okna juz zamowione.beda drewniane ze stolbudu wloszczowamam pytanie - jakiej firmy macie okna polaciowe?jedni odradzaja roto i w necie tez sa zle opinie, ale w hurtowniach je polecaja.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 24.11.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Ja mam okno Fakro , szczerze nie wiem jak się ma do Roto. Szukam piecyka wolnostojącego typu "Koza" .Macie coś takiego na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 28.11.2008 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 okna juz zamowione. beda drewniane ze stolbudu wloszczowa mam pytanie - jakiej firmy macie okna polaciowe? jedni odradzaja roto i w necie tez sa zle opinie, ale w hurtowniach je polecaja. pozdrawiam My mamy okpola, polska dobra firma, w naszym obecnym mieszkanku mamy tej firmy 4 okna od 5 lat i jest oki. Prawda jest taka ze np w veluxie płaci się za tą naklejkę firmową Fakro teź sa dobre Pozdrawiam budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 04.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 ja dzisiaj troche w innym temacie, nie budowlanym...Potrzebuje dobrego adwokata, znacie kogos w naszym rejonie? Mamy stary problem z gmina od ktorej kupilismy dzialke w drodze przetargu. Kupilismy dzialke o danym numerze, o pow 27 arow, zaplacilismy za nia zadana kwote. Po uplywie prawie roku sie okazalo (po wytyczeniu granic) ze dzialka nie ma 27 arow a 46! Gmina zada doplaty za ten nadmiar ziemi. To tak w skrocie bo wszystko opisalam w dziale PRAWO I FINANSE. Dobre dusze, znacie wiec SUPER prawnika???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 05.12.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 W Gubinie jest dobry adwokat nazywa się Kaczmarek. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 05.12.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 dzieki FIACIOR, juz pedze szukac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 09.12.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Ja niesttey nie znam adwokata żadnego. A co u nas, jutro będziemy mieli wreszcie własny prąd na budowie Zaczęliśmy też budowę drugiego domu, tego na sprzedaż, jest to projekt z archonu, dom w łubinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 09.12.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witam, od tygodnia mieszkamy w nowym domku . Wprawdzie tylko na parterze , ale to zawsze coś . Na poddaszu musimy tylko pomalować ściany i położyć panele i będzie gotowe . Mam nadzieję że doŚwiąt góra również będzie skończona . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 09.12.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 super Honia ! pokaz kilka zdjec twojego domku bo jestem baaaardzo ciekawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 09.12.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 super Honia ! pokaz kilka zdjec twojego domku bo jestem baaaardzo ciekawska również przyłączam się do prośby pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts