Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Honia woooow już mieszkacie?? ale super :D :D :D :D

No pięknie się urządziliście :D

Czekamy z niecierpliwością na dalsze zdjęcia :wink:

A ja się wkurzyłam, na dzisiaj byłam umówiona z panem z enea aby podłączył nam prąd, miał być między 12 a 13 .

Niestety u nas w Kisielinie robią kanalizę i dojechałam na działkę o 12:07 i co się okazało, że pan elektryk był o 12:05 i powiedział panom, którzy nam tam budują dom, ze on nie ma czasu na czekanie, że umawiał sie na 12 i że właściciel powinien czekać.

Panowie mu mówią, że już jadę, że będę za niecałą minutkę a on sie uparł i pojechał :evil: :evil:

Zadzwoniłam do enea i powiedzieli, że pracownik prawidłowo postąpił, umówiłam się na jutro , na tą samą godzinę.

Może i mieli rację, że powinnam czekać na tej działce, ale gdyby był jakiś ten facet ludzki, to by poczekał, a mógł wejść już do środka i robić swoje...ehhh pod górkę wszystko.

My to chyba wprowadzimy się dopiero na wakacje, no może na wiosne się uda.

Pozdrawiam :D

Honia super:) Ale Wam zazdroszcze, my jeszcze " w polu" jesli mozna tak to ujac, konczymy klasc ogrzewanie i bedziemy zalewac podlogi, moze do wakacji bedziemy juz na swoim.

Mycha doskonale rozumiem Twojego nerwa na energetyke, nam powiedzieli przy podpisywaniu umowy ze w czerwcu bedzie prad, oczywiscie w terminie nawet projektu jeszcze nie bylo, potem uslyszelismy zeby sie nie martwic bo do grudnia to juz na pewno :roll: Prawie styczen na karku a o przylaczu jakos cicho, moglam spytac do konca ktorego roku :evil:

A na zdjecia oczywiscie czekamy, milo wiedziec ze komus juz sie udalo :)

acca5

Witam,

schody robił mi stolarz z Nietkowa

- jak ktoś chce to tel na priva

Schody mam dębowe i nie myślałąm że takie ładne będą

ponieważ otwór mam dość wąski i niektórzy proponowali zwykłe kanciaste

ale ja chciałam coś innego .

fiacior

powodzenia w kładzeniu płytek

pozdrawiam budujących i wykańczających domki

Honia74

Wesołych Świąt, błogosławieństwa Dzieciny, radości i uśmiechu w każdym dniu nadchodzącego roku, słońca i pogody ducha, ciepła rodzinnego, hartu ducha, wsparcia bliskich i radości dawania i wspierania serdecznie życzy

Wasza DPS

http://www.ikb.poznan.pl/stuknauk/aktual_rys/boze_narodzenie.jpg

Witam

Szukam dobrego, niedrogiego studniarza. Głębokosc studni powinna wynieśc ok 20m (os. Czarkowo, wieś Łężyce). Jakie rozwiazania zastosowaliscie u siebie? Planuje pompe głębinową i hydrofor w garażu. Czy to dobra koncepcja? Jakich producentów pomp i hydroforów polecacie?

Za info z góry dziekuje

Pozdrawiam

Hugo

Witam wszystkich budujących z ZG i okolic,

Trochę późno trafiłem na to forum, ale jak to mówią lepiej później niż wcale :wink:

My z żoną budujemy się w Zawadzie, domek to MILA z Archipelagu. W tej chwili mamy już domek przykryty folią i w przyszłym tygodniu mają kłaść dachówkę. Mam nadzieję że w Nowy Rok wejdziemy z domkiem przykrytym dachem :p

W styczniu chciałbym założyć okna (PCV) narazie robię rozeznanie rynku i zbieram ofert. Zastanawiam się czy warto dopłacać do okien z potrójna warstwą szyby czy też nie. Macie jakieś doświadczenia w tych sprawach?

PS. Maxik - witam Kolegę z sąsiedztwa :)