Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W tej chwili nie jestem dokladnie okreslic kosztu wszystkiego, ale za system z rurami i podlączeniami do pieca kondensacyjnego dwufunkcyjny plus solary, na ktore dostalismy spory upust, przez to ze zamawiane bylo wszystko w jednej firmie , zaplacilismy jakies 13 tys. Reszta czyli rurki od podlogowki plus styropian ekranowany na powierzchni okolo 150 m i cala robocizna wychodzi na mniej wiecej 13 tys. Ceny brutto z tamtego roku.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Widze ze wszystcy juz sa w bardziej zaawansowanej budowie niz ja. Mam wiec pytanko. Szykuje sie do zakladania stelazy pod regipsy, i w zwiazku z tym chcialbym dowiedziec sie w jaki sposob fachowcy licza sobie montaz takich stelazy.... (od metra ... czy moze jakos inaczej) i moze ktos podpowie mi jaki zakres cen jest realny dla takich prac.

m.prymas nie orientuje się co prawda w cenniku o ktory pytasz, ale wiem ze nasz fachowiec od ocieplenia wewnątrz i na zewnątrz domku zajmuje sie takimi rzeczami, jesli chcesz mogę Ci na pirv podac nr telefonu. My jestesmy bardzo zadowoleni z jego uslug, sprawny, szybki, mozesz podpytac co i jak, na pewno udzieli wyczerpujacych wypowiedzi.

Od dawna nic nie pisałem, bo i żadnych nowych wieści nie było. Papierologia stosowana... :evil: Cóż zrobić. Na szczęście to już za nami :D Czas więc zabrać się do roboty.

Poszukuję aktualnie ekipy do wykonania stanu surowego, czy ktoś może polecić dobrego wykonawcę - ZG i okolice (może być na priv)?

W tej chwili nie jestem dokladnie okreslic kosztu wszystkiego, ale za system z rurami i podlączeniami do pieca kondensacyjnego dwufunkcyjny plus solary, na ktore dostalismy spory upust, przez to ze zamawiane bylo wszystko w jednej firmie , zaplacilismy jakies 13 tys. Reszta czyli rurki od podlogowki plus styropian ekranowany na powierzchni okolo 150 m i cala robocizna wychodzi na mniej wiecej 13 tys. Ceny brutto z tamtego roku.

w jakiej firmie wszystko zamawialiscie?

Gdzie można tanio kupić bramę garażową?

Najlepsze bramy robią nastepujący producenci:

1. Normstahl

2. Hormann

3. Krispol

kupię na pewno od jednego z tych producentów, wybiorę tego który w danej chwili będzie miec najlepszą ofertę cenową

Pamietaj aby grubosc płaszcza wynosiła 40-42mm, niektóre firmy robią różne triki...

Na stronach producentów masz namiary do partnerów z Zielonej Góry i okolic. Podzwoń i wynegocjuj.

http://www.krispol.pl/?page=dystrybucja&pk=1#lubuskie

Pytałem np w:

ART BUD

ul. Jaskółcza 40

tel. (68) 453 68 33

i maja naprawde dobre ceny na bramy Krispol. Krispol ma teraz promocję.

Pozdrawiam

Ja też pytałam w ART-Bud i rzeczywiście mają tam najtaniej biorąc pod uwagę kilku pozostałych u których pytałam. Znalazłam też firmę na ul.1 maja, Majchrzak, sprzedają bramy i napędy co prawda innej firmy bo chyba TOMEX ale cena dobra ktoś może powiedzieć coś na temat tej firmy?

Ja też pytałam w ART-Bud i rzeczywiście mają tam najtaniej biorąc pod uwagę kilku pozostałych u których pytałam. Znalazłam też firmę na ul.1 maja, Majchrzak, sprzedają bramy i napędy co prawda innej firmy bo chyba TOMEX ale cena dobra ktoś może powiedzieć coś na temat tej firmy?

nie znalazłem na forum firmy Tomex, szczerze mówiąc nie slyszałem o takiej firmie mimo ze temat bram przerabiałem wielokrotnie

nie pakuj sie w jakies mało popularne wyroby, nie jest wart tego róźnica nawet kilkuset zł.

pozdrawiam

Czym sie roznia to trudno powiedziec, ale mielismy swietna ekipe od tynkow wlasnie , mlode chlopaki , ich szef Przemek - 500054100, sprawnie, solidnie, kolejni fachowcy od razu zauwazyli dobra robote. No i pieknie posprzatali po sobie , czego nie mozna powiedziec o wszystkich, ktorzy cos tam robili przy domu. Nie wiem tylko jak z terminami u nich.

A to jeszcze framgent z artykulu zamieszczonego w muratorze, odnosnie kolejnosci prac budowlanych:

4. Tynkowanie ścian isufitów (mokre tynki).

Tynkowanie tradycyjne należy do prac mokrych. Tynki cementowo-wapienne wykonuje się ręcznie lub maszynowo. Często się je wykańcza gładziami gipsowymi. Tynki gipsowe nakładane maszynowo pozwalają uzyskać gładką powierzchnię ścian i sufitów bez dodatkowych gładzi – są gotowe do malowania. Tynki cementowo-wapienne schną krócej, gipsowe dłużej. Przed następnymi pracami, takimi jak układanie płyt g-k czy parkietu lub paneli podłogowych, powinny być suche.

5. Parapety wewnętrzne.

Robi się je na etapie końcowym wykonywania tynków. Osadzanie parapetów przed tynkami ma zwolenników, ale grozi zabrudzeniem lub nawet zniszczeniem parapetu.