Antec 26.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam, Poszukuję parapetów wewnętrznych do domu, myślimy o parapetach z MDF-u lub drewna. Możecie polecić mi jakąś firmę w ZG lub okolicach? W niedługim czasie będę także ocieplał poddasze i będę musiał kupić profile z wieszakami i regipsy. Gdzie można takie coś kupić tanio w ZG? Castorama czy coś innego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 26.02.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Antec dawaj na PW jeśli chcesz mieć parapety typu konglomerat marmurowy - niedrogo a pieknie , no i regipsy tez sie znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 27.02.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Gdzie braliście styropian posadzkowy 10 cm ? Słyszałem o Droszkowie , że maja dosyc dobrą ofertę. Czy można odliczyć styropian , rurki miedziane oraz rurki PP od podatku VAT? Można odliczyć. Sam odliczałem takie rzeczy i jeszcze bedę. Pozdrawiam Ale odliczacie tą różnicę w budownictwie tak? chodzi mi o ten zwrot różnicy w vacie No bo przecież, nie mozna już odliczać remontów i takich tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 27.02.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Tak ja odliczałem w tamtym roku prawie wszystkie zakupine materiały na budowę. Zajrzyj na stronę i zobacz:http://www.pit.pl/budowlana-vat/index.php Można odliczyć w sumie 24tys. złotych i można to robic przez pięć lat, jak budujesz np. systemem gospodarczym, wystarczy mieć faktury oryginalne i pozwolenie. Ja tam fachowcem od podatków nie jestem ale wystarczy przejść się do biura rachunkowego to napewno podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 27.02.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 w temacie zwrotu Vat - ja zbieram faktury na wszystko co sie da , potem zanosze kwity do biura rachunkowego i oni mi to rozliczają , ja tylko czekam na przelew . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 01.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Tak ja odliczałem w tamtym roku prawie wszystkie zakupine materiały na budowę. Zajrzyj na stronę i zobacz: http://www.pit.pl/budowlana-vat/index.php Można odliczyć w sumie 24tys. złotych i można to robic przez pięć lat, jak budujesz np. systemem gospodarczym, wystarczy mieć faktury oryginalne i pozwolenie. No to my też w tamtym roku w czerwcu złożyliśmy wniosek i przedstawiliśmy FV z zakupów materiałów budowlanych i po niecałym pół roku otrzymaliśmy ładny zwrot No i to jest to co pisalam wcześniej, zwracają różnicę vat , bo wcześniej było 7% a teraz jest 22%. My też tak jak Honia zbieramy faktury na wszystko co się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 01.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Słyszeliście o tzw. "ciepłych wylewkach" ?Jakie ceny są obecnie za tradycyjne wylewki mixokrętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 02.03.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 WitamMa ktoś do sprzedania (ew.wypożyczenia ) piecyk (np.kozę) którym można ogrzewać budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 02.03.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 na allegro moznakoze kupic za 150zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 02.03.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ok, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka76 02.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 w castoramie z rurkami i zlaczkami wychodzi 260 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilZG 03.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witam budujących w Zielonej Górze i okolicach!. Ja dopiero przygodę z budowaniem rozpoczynam. Przeczytałem na forum kilka przydatnych informacji i mam zamiar zaglądać tutaj częściej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.03.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Gdyby ktoś potrzebował dekarzy to mam fachowców godnych polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.03.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witam budujących w Zielonej Górze i okolicach!. Ja dopiero przygodę z budowaniem rozpoczynam. Przeczytałem na forum kilka przydatnych informacji i mam zamiar zaglądać tutaj częściej, pozdrawiam Witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilZG 03.03.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 właśnie czytam Twój dziennik, całkiem ciekawa lekturka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 03.03.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 08.03.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Zelofx i Ciri2009 może ruszymy już temat z szambem ?Ja zacząłem wysyłać zapytania i zaczynam dzwonić ?Może macie czas aby także popytać?Mnie interesuje szambo ok. 10 m3 no i chyba 2-komorowe , transport i montaż - fakt. nie koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 08.03.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 gdzie mozna dostac w miare tanio styro na posadzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxik 08.03.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Jeśli chodzi o styropian to dzwoniłem ostatnio do Droszkowa i podali cene ok. 105 zł za m3 - netto.Jeśli znajdziesz ciekawą ofertę to daj znać to może się "podepnę" i weżmiemy razem i może wyjdzie z lepszym rabatem.Ja wstępnię będę potrzebował ok. 8 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antec 09.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czy na swoje tynki gipsowe maszynowe, dawaliście jeszcze gładź gipsową czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts