Gregor Zielona Góra 23.03.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 no to byłoba już 3 chętnych na szambo latem Orientowaliście się jaka jest szacunkowa cena szamba ok 8-10 m3 ? Bo ja w ogóle się jeszcze nie zajmoweałem tym tematem. Na razie okna-drzwi-brama garażowa, elektryk, co, cwu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 23.03.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 szambo gdzie kupiłaś lub zamierzasz kupic? pozdrawiam Witam. Nie mam pojecia w tym roku tylko SSO planuje, instalacje 2010 Pozdrawiam również w tym roku kończę SSO, wykończeniówka w przyszłym. Szambo będę kupowac na początku 2010r. U nas ceny są kosmiczne, robilem rozeznanie. Za szambo betonowe o poj 10m3 trzeba zapłacić ok 4500-5000 zł netto. Najtaniej mozna kupić szamba w woj mazowieckim i śląskim. Robiłem rozeznanie, gdyby zamówić 3szt na jeden transport to całość z montażem wyniosłaby ok 2500-3000zł netto za jedną sztukę (same szambo kosztuje ok 2000-2400zł netto). Przy zamówieniu 2szt calość z montażem wynioslaby ok 2700-3400. Możemy się dogadać i zamówić razem, im więcej sztuk na jeden transport tym taniej (max 4szt) Tak robi wiele osób z forum. Mam wyceny z : http://www.jesbet.pl http://www.waf-pol.go3.pl http://www.salexpol.pl http://www.probud.pl U niektórych producentów mozna dogadac się i VATu nie płacić, więc do podanych wyżej cen nie trzeba doliczać VATu Jest jeszcze sporo czasu, więc nie ma pośpiechu:) Pozdrawiam wejdz sobie na te strony wydaje mi sie ze ceny naprawde sa niskie w porownaiu z naszym rejonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 23.03.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Tak znowu duzo nie mam ale jednak parę jest np. na parterze zmiana wymiaru okien, przesunięcie o ok 1,5 m komina, na dachu zamniana wolego oczka na wykusz no i najwieksza zmiana to powiększenie garażu. Dlatego szukam jakiegoś kierbud z uprawnieniami albo architekta który by się tym zajął My zmienialiśmy wymiar okien, przesuwaliśmy dwa kominy i nie nanosiliśmy tego na projekt, bo raczej nie trzeba. Ale przy powiększaniu garażu to już trzeba nanieść zmiany na projekt. Ja pierwszy projekt kupowałam i adaptowałam na Matejki w pracowni FORUM, to fakt że dosyć drogo, ale bardzo mili i sympatyczni ludzie Teraz budujemy dom na sprzedaż , projekt kupiliśmy przez net a adaptację zrobił nam , nasz kierbud, pan Z. Reimann, jego biuro znajduje się w budynku obok urzędu pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 24.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam my mamy już domek odebrany i adresik nadany HURA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 24.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 super HONIA! ale ci ZAZDRASZCZAM!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 24.03.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam my mamy już domek odebrany i adresik nadany HURA !!! a mozna wiedziec co musialaś mieć do odbioru budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 24.03.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 do odbioru dałam :-zaświadczenie od elektryka - zaświadczenie od kominiarza - mapkę inwentury od geodety- świadectwo energetyczne - dziennik budowy wniosek rozpatrywali jakieś dwa tygodnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 24.03.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 czyli za świdectwo juz musieliscie płacić?konieczny o warunek czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafi i Ewa 25.03.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Gdyby ktoś potrzebował dekarzy to mam fachowców godnych polecenia Witam. dobrych i drogich, czy dobrych i tanich .wolałbym tą drugą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 25.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Zaoferowali nam najniższą cenę. Znajdź innych dekarzy, zadzwoń do nich i do tych, których polecam, a będziesz wiedział która oferta bardziej konkurencyjna. Co do jakości my jesteśmy bardzo zadowoleni, bardzo profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
googulek 27.03.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 szukam swietnego stolarza, ktory by nam zrobil piekne wiejskie drewniane drzwi. mozecie kogos polecic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igma 27.03.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 WitamW ogóle się w tym nie orientuję, jak to jest, czy w miejscowości w obrębie Zielonej Góry, dostawcą prądu może być tylko Enea oddz. Zielona Góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek62 27.03.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witam. jakby ktoś potrzebował to moge polecić dobrego i taniego hydraulika.. chłopak robi solidnie i wszystko działa bez zarzutu... jestem bardzo zadowolony 697277105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 27.03.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witam. jakby ktoś potrzebował to moge polecić dobrego i taniego hydraulika.. chłopak robi solidnie i wszystko działa bez zarzutu... jestem bardzo zadowolony 697277105 a moze sam siebie reklamujesz my juz po tych sprawach jestesmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek62 27.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 eeetam..to nie moja branża...za ciężka robota.. pomóc chłopakowi chciałem..bo dobry jest..a konkurencja duża.. jak wam napisze ile dałem za cały domek to zrozumiecie.. pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 27.03.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 eeetam..to nie moja branża...za ciężka robota.. pomóc chłopakowi chciałem..bo dobry jest..a konkurencja duża.. jak wam napisze ile dałem za cały domek to zrozumiecie.. pozdrawiam... ile i za jaki domek? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek62 28.03.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 domek 160m2 za inst. wewnętrzne: kominek z płaszczem wodnym podłogówkagrzejnikiwodakanalizakocioł z zasobnikiem------------------------------------robocizna 4 tys.czas 7 dni roboczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 28.03.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 hmm według mnie to cena normalna względna no chyba że się mylę bo tam jest kominek a może przy tym więcej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwek62 28.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 miałem wyceny od 4 firm i rozrzut był bardzo duży to wychodzi około 80 zł za punkt i 10 zł za m2 podłogówki.. a podłogówka bardzo podwyższa cenę cena jest bardzo dobra.. troche sie obawiałem ...ale jak widać nie zawsze tanio znaczy gorzej... jestem zadowolony.. jak bym miał reszte takich ekip to pewnie bym z 50 tys zaoszczedzil na budowie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 30.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Nadal poszukujemy osób do szamba, jeśli ktoś chętny piszcie wtedy będziemy wiedzieć o jaka ilośc się dowiadywać, najlepiej jeszcze podawać wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts