Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

enea ma 9 miesiecy na podlaczenie pradu do dzialki, wiec jak czekacie od sierpnia to juz tez wasz czas nadchodzi

Standardowo ma 9 m-cy. Żeby podłączyć nam prąd dała sobie 15 m-cy. W umowie którą zawarliśmy jest wzmianka, że mają na to 15 m-cy, gdyż muszą zrobić stację transformatorową czy coś takiego. Tyle, że liczyliśmy, że 15 m-cy to tak w dużym zapasie dali, w razie gdyby coś, a wygląda na to, że nie zrobią tego prędzej :-? Co jakiś czas dzwonimy żeby się dowiedzieć jak sprawy postepują

u nas zadnej wziamnki niema, a maz ostatnio był u nich i narazie niezrobią bo podobno kabla niemaja, 9 miesiecy mieli na zakup kabla :evil: :evil: :evil:

Ja jak słyszę słowo enea to sama nie wiem czy się śmiać czy płakać

Usłyszałam niedawno pewną historię - ile w niej prawdy nie wiem, w każdym razie pewnego dnia, pewien pan ;) poszedł do enea podpisać umowę o prąd, ale już nie budowlany - zanim zdecydowali, że są gotowi aby mu podłączyć on zdążył się wybudować( może nawet już dom mu odebrali-nie znam szczegółów). Przedstawicielka enei była wielce zdziwiona, no bo jak to tak można się wybudować bez prądu? -no to chyba Pan musiał pożyczać sobie prąd od sąsiada - a tego, jak wiadomo robić nie można :wink: -i zaczęło się dochodzenie. Pan musiał udowodnić, że nie pożyczał prądu od sąsiada tylko miał prąd z agregatu :roll:

mycha, jak dobrze ze jestes :D kiedys polecilas forumowej asi goscia od podlogi ze starych dachowek. Masz jeszcze z nim kontakt?

Mam mam , póki co jest jeszcze mężem mojej siostry :lol:

Mój szwagier nadal robi płytki ze starych dachówek oraz dodatkowo sprzedaje cegłę i stare belki ;)

Napiszę Ci na priv jego telefon ;)

A w ogóle popatrz wczoraj pisała do mnie Asia na priv o namiary do szwagra hehe

googulek piękne macie schody :)

Co do enea to ja już zapomniałam po jakim czasie nam podłaczyli prąd, ale też trochę się naczekaliśmy :(

mycha, jak dobrze ze jestes :D kiedys polecilas forumowej asi goscia od podlogi ze starych dachowek. Masz jeszcze z nim kontakt?

Mam mam , póki co jest jeszcze mężem mojej siostry :lol:

Mój szwagier nadal robi płytki ze starych dachówek oraz dodatkowo sprzedaje cegłę i stare belki ;)

Napiszę Ci na priv jego telefon ;)

A w ogóle popatrz wczoraj pisała do mnie Asia na priv o namiary do szwagra hehe

wiem, wiem bo wlasnie u asi wykukalam podloge i juz mi podala do niego numer telefonu (ale gdybys miala domowy to byloby jeszcze lepiej :wink: )

googulek piękne macie schody :)

Co do enea to ja już zapomniałam po jakim czasie nam podłaczyli prąd, ale też trochę się naczekaliśmy :(

ciesze sie ze sie podobaja :wink:

robil je stolarz z cybinki (pan czyz) i moge szczerze polecic - tanio, bardzo rzetelnie, kazdy szczegol dopieszczony, fachowiec skromny i kulturalny, naprawde spisal sie na 200% !

Piekne schody faktycznie. Jeśli wolno wiedzieć jaki koszt takich schodów? Przy okazji proszę o namiary do tego stolarza

Z góry dziekuję

Pozdrawiam

pewnie ze mozesz, schody (stopnie, porecze, tralki debowe olejowane, obudowa sosnowa) + wszystkie parapety (tez debowe olejowane) to 8000 zl, (nie targowalismy sie bo zrobil na nas bardzo pozytywne wrazenie :oops: ) a namiar do pana Czyza to : 068 391 18 49 - 608 314 428, ma tez strone internetowa http://www.czyz-schody.pl. Dodam jeszcze dla porownania ze inni stolarze wyceniali te same schody na ok 11 000 zl!

oj cos strona zle działa co podałas

Panowie i panie czy nadal jest ktoś chętny na to szambo?bo widzę umilkła dyskusja

Czesc,

jestem chetny na dwa szamba 10m3 z kominkiem i wlazem zeliwnym - w najblizszym mozliwym terminie

ktos jeszcze ?

ja dam znac wieczorem, czy bedziemy chetni, dzoonilam do jednego goscia za 5m3 z dojazdem 1900 mu wyszlo z tym ze wiadomo koszt jednego szamba jest wyzszy niz koszt przywiezienia 3 :lol: