sebasew 09.08.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 nie znam sytuacji finsnsowej Justmaru, ale bloczki betonowe w ubiegłym roku we wrześniu były tam prawie o połowę tańsze niz np w gaji, cegła eder też duzo tańsza. Najlepsza zasada: płaćić gdy towar rozładowany na budowie i faktura w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VXS 11.08.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Szukam ekipy do ocieplenia poddasza, wełna 18 + 10 cm + folia, stelaż + regips, szpachlowanie czy możecie kogoś polecić z okolic Zielonej Góry?ile płaciliście za robociznę i dokładnie za co?jakie są przybliżone koszty z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 12.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 WitamPonizsza informacja moze sie przydać poszukujacym dobrej dachówki ceramicznej w dobrej cenie.Cały czas bylem zdecydowany na Roben miedziany , głownie ze względu na cenę. Jednak na szczęście w ostatniej chwili zmienilem zdanie (po lekturze forum i opinii dekarza)Zamówiłem dzisiaj dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10 w kolorze miedzianym angobowanym.Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany(podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Roben miedziany, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na forum ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu. http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-10-ue.html Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zelofx 12.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam Ponizsza informacja moze sie przydać poszukujacym dobrej dachówki ceramicznej w dobrej cenie. Cały czas bylem zdecydowany na Roben miedziany , głownie ze względu na cenę. Jednak na szczęście w ostatniej chwili zmienilem zdanie (po lekturze forum i opinii dekarza) Zamówiłem dzisiaj w madachu dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10 w kolorze miedzianym angobowanym. Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany(podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Roben miedziany, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na forum ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu. http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-10-ue.html W chwili obecnej w madachu jest promocja na tą dachówkę. Wynegocjowałem super cene, 29,90 za m2, w innych regionach Polski znacznie drozej, ok 36-37zł. Osoba z którą można wynegocjowac taki rabat to Pan Marcin: tel. kom. 660 489 035 Madach jest jedynym przedstawicielem firmy Nelskamp w Zielonej Górze. Pozdro Cześć, też mam Nelkampa ale nie jestem zadowolony z wykończenia dachu. np zakończenie gąsiorów a raczej ich brak i budowlańcy musieli uprawiać partyzankę żeby jako tako wyglądało... jak dla mnie, to duuuży minus PS sprawdź jeszcze możliwość zamówienia kominków wentylacyjnych bo my mamy czarną dachówkę i podobno tylko do takiego koloru można prawie idealnie dobrać kolor 3maj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 16.08.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam Ponizsza informacja moze sie przydać poszukujacym dobrej dachówki ceramicznej w dobrej cenie. Cały czas bylem zdecydowany na Roben miedziany , głownie ze względu na cenę. Jednak na szczęście w ostatniej chwili zmienilem zdanie (po lekturze forum i opinii dekarza) Zamówiłem dzisiaj w madachu dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10 w kolorze miedzianym angobowanym. Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany(podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Roben miedziany, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na forum ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu. http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-10-ue.html W chwili obecnej w madachu jest promocja na tą dachówkę. Wynegocjowałem super cene, 29,90 za m2, w innych regionach Polski znacznie drozej, ok 36-37zł. Osoba z którą można wynegocjowac taki rabat to Pan Marcin: tel. kom. 660 489 035 Madach jest jedynym przedstawicielem firmy Nelskamp w Zielonej Górze. Pozdro Cześć, też mam Nelkampa ale nie jestem zadowolony z wykończenia dachu. np zakończenie gąsiorów a raczej ich brak i budowlańcy musieli uprawiać partyzankę żeby jako tako wyglądało... jak dla mnie, to duuuży minus PS sprawdź jeszcze możliwość zamówienia kominków wentylacyjnych bo my mamy czarną dachówkę i podobno tylko do takiego koloru można prawie idealnie dobrać kolor 3maj się widzialem na dachu tą dachówkę, nie zauwazyłem aby był jakis problem z gąsiarami. Mam nawet zdjęcia z duzym przyblizeniem i wszystko wygląda dobrze spasowane, zakończenia gąsiorów ładne. Kominek wentylacyjny mam zamówiony, w kolorze miedzianym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VXS 16.08.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam czy może Ktoś odpowiedzieć sprawa jest pilna! Szukam ekipy do ocieplenia poddasza,wełna 18 + 10 cm + folia, stelaż + regip + szpachlowanie połączeń czy możecie kogoś polecić z okolic Zielonej Góry?ile płaciliście za robociznę i dokładnie za co?jakie są przybliżone koszty z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 17.08.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam czy może Ktoś odpowiedzieć sprawa jest pilna! Szukam ekipy do ocieplenia poddasza, wełna 18 + 10 cm + folia, stelaż + regip + szpachlowanie połączeń czy możecie kogoś polecić z okolic Zielonej Góry? ile płaciliście za robociznę i dokładnie za co? jakie są przybliżone koszty z materiałem? Ja nie pomogę bo my sami to robiliśmy. A co u mnie...... pomału przeprowadzamy się do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 18.08.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 ja tez ci nie powiem bo mąż sam robił ale my robilismy sufit podwieszany, cenowo wyszo dużo a jeszcze gdybśmy mieli płacić za robociznę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 20.08.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 co do ocieplenia również nie polecę nikogo ..... mieliśmy ekipę niewartą polecenia Mycha super że wreszcie przeprowadzka - gratuluję My nareszcie mamy internet na naszym odludziu .... pozdrowienia dla wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasew 25.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 przy analizie ofert z firm sprzedających dachówkę bardzo ważana jest cena jednostkowa za każdy typ dachówki. Zdarzało się wsród znajomych, że zabrakło kilku sztuk np gasiorów, poszli do sprzedawcy i usłyszeli cenę kosmiczną a z faktury zakupu nie wynikało ile wcześniej płacili za sztukę. Podobnie wygląda sprawa zwrotu nadmiaru dachówki po zakończeniu układania - cena przy zwrocie jest bardzo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasew 25.08.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 szukam murarza do murowania ogrodzenia z cegły poniemieckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 25.08.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam gdzie wypożycze glebogryzarke w Zielonej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surg 25.08.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 czy 66 tys. zł za wybudowanie stanu surowego domu -230 m/2 ( w tym 30m garaż)- czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 25.08.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 czy 66 tys. zł za wybudowanie stanu surowego domu -230 m/2 ( w tym 30m garaż)- czy to dużo? podaj link do projektu 66 tys to cena za co? robocizna SSO z dachem kompleksowo? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 26.08.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam gdzie wypożycze glebogryzarke w Zielonej ??? Kiedyś też szukaliśmy glebogryzarki i nie mogliśmy znaleźć, zobacz koło makro, tam, gdzieś jest jakaś firma co wypożycza sprzęt w tym glebogryzarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surg 26.08.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 http://projekty.dom.pl/am_omega.htm- trochę zmodyfikowany. stan surowy z dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VXS 26.08.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Mam pytanie do sebasew.Gdzie można kupić cegłę z rozbiórki, oczywiście taką która nadaje się jeszcze na ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 26.08.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 http://projekty.dom.pl/am_omega.htm- trochę zmodyfikowany. stan surowy z dachem. za taki dom to cena przyzwoita (SSO z dachem kompleksowo, schody, tarasy). Mysle ze spokojnie mozesz wynegocjowac 60tys Co zamierzasz położyc na dach? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surg 27.08.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Dachówka ceramiczna, ale jeszcze nie wiem jaki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hugo26 27.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Dachówka ceramiczna, ale jeszcze nie wiem jaki model. zobacz Nelskamp Nibra F10. Super dachówka w przystepnej cenie , symbolicznie droższa od Roben Monza Plus a jakość nieporownywalna. Podwójne zamki, twarda, równa, ładna. Jak chcesz zobaczyc z układania na dachu to mam zdjęcia w wysokiej rozdzielczosci (info na priv) Nibre F10 mozna obejrzeć u jedynego przedstawiciela firmy Nelskamp w Zielonej Górze w firmie madach. Za mój dach (200m2) wyszło 10000 netto (dachówka podst, gąsiory, lewa i prawa, akcesoria - bez rynien i membrany paroprzepuszczalnej). Membrane kupisz najtaniej w http://www.folnet.pl (znacznie taniej niz w madachu) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts