Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ponizsza informacja moze sie przydać poszukujacym dobrej dachówki ceramicznej w dobrej cenie.

Cały czas bylem zdecydowany na Roben miedziany , głownie ze względu na cenę. Jednak na szczęście w ostatniej chwili zmienilem zdanie (po lekturze forum i opinii dekarza)

Zamówiłem dzisiaj dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10 w kolorze miedzianym angobowanym.

Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany(podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Roben miedziany, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na forum ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu.

http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-10-ue.html

Pozdro

Witam

Ponizsza informacja moze sie przydać poszukujacym dobrej dachówki ceramicznej w dobrej cenie.

Cały czas bylem zdecydowany na Roben miedziany , głownie ze względu na cenę. Jednak na szczęście w ostatniej chwili zmienilem zdanie (po lekturze forum i opinii dekarza)

Zamówiłem dzisiaj w madachu dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10 w kolorze miedzianym angobowanym.

Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany(podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Roben miedziany, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na forum ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu.

http://www.nelskamp.de/pl/menue-links/struktura/produkcji/dachowka-nibra/dachowka-do-p-322askich-dachow-nibra-f-10-ue.html

W chwili obecnej w madachu jest promocja na tą dachówkę. Wynegocjowałem super cene, 29,90 za m2, w innych regionach Polski znacznie drozej, ok 36-37zł.

Osoba z którą można wynegocjowac taki rabat to Pan Marcin:

tel. kom. 660 489 035

Madach jest jedynym przedstawicielem firmy Nelskamp w Zielonej Górze.

Pozdro

Cześć,

też mam Nelkampa ale nie jestem zadowolony z wykończenia dachu. np zakończenie gąsiorów a raczej ich brak i budowlańcy musieli uprawiać partyzankę żeby jako tako wyglądało...

jak dla mnie, to duuuży minus

PS sprawdź jeszcze możliwość zamówienia kominków wentylacyjnych bo my mamy czarną dachówkę i podobno tylko do takiego koloru można prawie idealnie dobrać kolor

3maj się

Witam

Zamówiłem dzisiaj w madachu dachówke ceramiczną Nelskamp Nibra F10 w kolorze miedzianym angobowanym.

W chwili obecnej w madachu jest promocja na tą dachówkę. Wynegocjowałem super cene, 29,90 za m2, w innych regionach Polski znacznie drozej, ok 36-37zł.

Osoba z którą można wynegocjowac taki rabat to Pan Marcin:

tel. kom. 660 489 035

Madach jest jedynym przedstawicielem firmy Nelskamp w Zielonej Górze.

Pozdro

Cześć,

też mam Nelkampa ale nie jestem zadowolony z wykończenia dachu. np zakończenie gąsiorów a raczej ich brak i budowlańcy musieli uprawiać partyzankę żeby jako tako wyglądało...

jak dla mnie, to duuuży minus

PS sprawdź jeszcze możliwość zamówienia kominków wentylacyjnych bo my mamy czarną dachówkę i podobno tylko do takiego koloru można prawie idealnie dobrać kolor

3maj się

widzialem na dachu tą dachówkę, nie zauwazyłem aby był jakis problem z gąsiarami. Mam nawet zdjęcia z duzym przyblizeniem i wszystko wygląda dobrze spasowane, zakończenia gąsiorów ładne. Kominek wentylacyjny mam zamówiony, w kolorze miedzianym.

Pozdrawiam

Witam

czy może Ktoś odpowiedzieć sprawa jest pilna!

Szukam ekipy do ocieplenia poddasza,

wełna 18 + 10 cm + folia, stelaż + regip + szpachlowanie połączeń

czy możecie kogoś polecić z okolic Zielonej Góry?

ile płaciliście za robociznę i dokładnie za co?

jakie są przybliżone koszty z materiałem?

Witam

czy może Ktoś odpowiedzieć sprawa jest pilna!

Szukam ekipy do ocieplenia poddasza,

wełna 18 + 10 cm + folia, stelaż + regip + szpachlowanie połączeń

czy możecie kogoś polecić z okolic Zielonej Góry?

ile płaciliście za robociznę i dokładnie za co?

jakie są przybliżone koszty z materiałem?

Ja nie pomogę bo my sami to robiliśmy.

A co u mnie...... pomału przeprowadzamy się do domku :)

przy analizie ofert z firm sprzedających dachówkę bardzo ważana jest cena jednostkowa za każdy typ dachówki. Zdarzało się wsród znajomych, że zabrakło kilku sztuk np gasiorów, poszli do sprzedawcy i usłyszeli cenę kosmiczną a z faktury zakupu nie wynikało ile wcześniej płacili za sztukę. Podobnie wygląda sprawa zwrotu nadmiaru dachówki po zakończeniu układania - cena przy zwrocie jest bardzo niska.

Dachówka ceramiczna, ale jeszcze nie wiem jaki model.

zobacz Nelskamp Nibra F10. Super dachówka w przystepnej cenie , symbolicznie droższa od Roben Monza Plus a jakość nieporownywalna. Podwójne zamki, twarda, równa, ładna. Jak chcesz zobaczyc z układania na dachu to mam zdjęcia w wysokiej rozdzielczosci (info na priv)

Nibre F10 mozna obejrzeć u jedynego przedstawiciela firmy Nelskamp w Zielonej Górze w firmie madach. Za mój dach (200m2) wyszło 10000 netto (dachówka podst, gąsiory, lewa i prawa, akcesoria - bez rynien i membrany paroprzepuszczalnej). Membrane kupisz najtaniej w http://www.folnet.pl (znacznie taniej niz w madachu)

Pozdro