Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Moze ktoś z Was jest na etapie wyboru wkladu z płaszczem wodnym.

Własnie zamawiam ze znajomym kominek edelkamin thermofire:

http://www.kominki.edilkamin.pl/thermofire-plaski-otwierany-na-bok-p-11.html

dzieki temu ze zamawiamy 2 szt otrzymalismy u przedstawiciela edelkamin dodatkowy rabat 500zł. Wklad taki w centrum komina kosztuje ok 8000zł:

http://www.kominkiikominy.pl/edilkamin-edilkaminthermofire-drzwi-proste-zawiasy-uklotw,d2203.html

jak znajdzie się więcej chetnych otrzymamy zapewne jeszcze większy rabat

polecam ten wkład osobom którym zalezy na czystej szybie, braku smoły wewnątrz wkladu oraz wysokiej sprawności

zainteresowani piszcie na priv

pozdro

• 2 weeks później...
Kryzys widze mocno dotyka juz...pachnie spamem:)

A fe, nieładnie... Taki ekspert i takie pomówienie. Gdybym chciała kogoś zareklamować, podałabym z miejsca imie i nazwisko, a conajmniej nazwe firmy i telefon. Wydawało mi się, że po to własnie jest to forum, aby dzielic się swoimi doświadczeniami i ekipami. Widocznie sie pomyliłam. Niestety przy remoncie pierwszego domu nie korzystałam z dobrodziejstwa forum. Teraz jestem w trakcie budowy swojego wymarzonego (juz stan surowy zamknięty :) ) i chętnie czytam porady innych. A ekipa sprawdziła się kiedyś i sprawdza się nadal, więc polecać będę. Czyżby to najwyklejsza zazdrość przemawiała przez Pana czy może ma Pan wyłączność na tę stronę? Może udałoby sie zaprosic Pana na kawę, przekonałby sie Pan, że świat wcale nie jest taki zły, jak sie Panu wydaje ...

Witam.

Czeka mnie zapewne wykonanie studni chłonnej. Z racji położenia działki (w tzw. siodle) nie mam gdzie odprowadzić wody z rynien i napływającej z ulicy (od sąsiadów i z lasu), a jest jej niestety sporo.

Czy macie jakąś sprawdzoną ekipę, która takie studnie wykonuje?

Pozdrawiam

Maciej

Chcialbym przestrzec wszytskich przed nieuczciwa firma wykańczająca wnetrza w zielonej gorze, ktorej szefem jest WOJTEK CHRZESCIJANSKI . Oszukali mnie na dość duze pieniążki, roboty nie skończyli wyłudzając większość pieniążków a to co zdążyli zrobić jest bardzo niesolidne. Kiedy jeszcze współpracowaliśmy, wciąż musialem dopraszac się, ażeby porawili prace które Źle zrobili ..... interweniował nawet kierownik budowy. "Firma" w postaci WOJTKA CHRZESCIJAŃSKIEGO po zgłoszeniu przeze mnie reklamacji (KTÓRE ZOSTAŁY POTWIERDZONE PRZEZ RZECZOZNAWCE) przestała się ze mną kontaktować. Pan Wojtek nie odbierał telefonów a po wizycie u niego w domu tłumaczył się ze telefon zostawił na rybach (przez miesiąc czasu .... ??????), podczas gdy inni wspólni nasi znajomi (jak się później okazało) często z nim rozmawiali. Do dziś reklamacje nie zostały rozpatrzone a nadpłata nie została uregulowana. Firma jest bardzo niesolidna, znalazłem także inne osoby które zostały potraktowane w taki sam sposób, przez ta własnie pseudo firmę, na terenie zielonej góry. Nie polecam i przestrzegam.

Witam wszystkich,

Mam nadzieję, że w tym roku ruszymy z budową naszego domu. Planujemy budowę domu drewnianego szkieletowego pod klucz w okolicy Krosna Odrzańskiego.

poszukuje architekta z okolicy Zielonej Góry, który wykona plan zagospodarowania terenu oraz projekt szamba. Możecie kogoś polecić?

Pozdrawiam

witam wszystkich. bardzo fajny pomysl z tym forum bardzo duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec co zwlaszcza jest dla mnie cenne bo fachowcem wtej dziedzinienie jestem a dopiero sie przymierzam do budowy :-? tak na wstepie to chcialbym sie dowiedziec co trzeba jeszcze zalatwic przed rozpoczeciem budowy jesli ma sie dzialke budowlana (zagospodarowanie przestrzenne-dom jednorodzinny) no i tyle. mam pewny zarys ale chcialbym od kogos kto załatwiał juz papiery i formalnosci na to wszystko mi doradzil i ile to trwa wszystko i czy to kosztuje??/ bardzo prosze o pomoc :D

witam wszystkich. bardzo fajny pomysl z tym forum bardzo duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec co zwlaszcza jest dla mnie cenne bo fachowcem wtej dziedzinienie jestem a dopiero sie przymierzam do budowy :-? tak na wstepie to chcialbym sie dowiedziec co trzeba jeszcze zalatwic przed rozpoczeciem budowy jesli ma sie dzialke budowlana (zagospodarowanie przestrzenne-dom jednorodzinny) no i tyle. mam pewny zarys ale chcialbym od kogos kto załatwiał juz papiery i formalnosci na to wszystko mi doradzil i ile to trwa wszystko i czy to kosztuje??/ bardzo prosze o pomoc :D

wszystkiego dowiesz się z forum, poszukaj, poczytaj

pozdro

Witaj,

my właśnie jesteśmy na etapie zbierania papierków do pozwolenia na budowę.

Pierwsze co potrzebujesz to warunki zabudowy. Nie wiem gdzie to składa się w Zielonej Górze ale my będziemy budować się pod Krosne Odrz. więc takie formalności załatwialiśmy w Urzędzie Gminy. Najlepiej dowiedz się gdzie to się składa i jakie papierki są potrzebne. My musieliśmy wypełnić wniosek, wrysować dom na działkę, do tego składasz mapki i wypis z rejestru gruntów. Następnie musisz zdobyć warunki przyłącza wody, prądu i gazu (jeśli taki planujesz) do pozwolenia na budowę potrzebujesz(my składamy to w Starostwie w Krośnie) projekt domu, plan zagospodarowania działki, warunki wyżej wymienionych przyłączy i nie wiem co jeszcze bo na razie tyle udało mi się dowiedzieć.