Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam wszystkich po przerwie

My własnie wrócilismy z urlopu na którym udalo nam sie sporo załatwic, jak dobrze pójdzie to FORUM załatwi nam pozwolenie na budowe w połowie lipca i wtedy połowie sierpnia firma zacznie robic fundamenty ;) i tyle na ten rok pożniej przez zimę funcików musimy troche zarobic i na wiosne ruszamy dalej;)

mam pytanko co myslicie o cenie jaką nam krzykneła firma zakres prac który przedstawie;

fundamenty z ociepleniem, wyprowadzeniem kanalizy i zalanie chudziaka, póżniej sciany nośne(zwykly suporex albo ytong), strop filigran, położenie wierzby i ułożenie kachówki, wstawienie okien połaciowych, montaż rynien, podbicie okapów, ścianki działowe i zrobienie tarasów(wejście i wyjście na ogród) i to wszystko z materialami sprzetem, geodetą i kierownikiem budowy bedzie nas kosztować 220tyś. jedyna rzecz za jaką bedziemy musieli zaplacic ekstra to piach jesli bedzie potrzebny do posypania domu

pozdro

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam! jestem nowym urzytkownikiem za sprawa wyboru okien na budowe. podobno murator i jego forum to najlepsze rozwiazanie .moze mi ktos doradzic do których biur w zielonej górze warto sie udac i porównac .intereesuja mnie solidne okna konkretnego producenta a nie jakies robione w garazu czy piwnicy. z góry dziekuje za pomoc.pozdrawaim i wszystkim na etapie budowy zycze powodzenia :)

Ja buduje w zielonce i dom hermes jak wcześniej pisałem i powiem szczerze, że mój wykonawca mniej weźmie tylko że ja kierownika mam swojego i mój stan to stan surowy otwarty( nic mnie nie interesuje poza wyborem koloru dachówki). Oczywiście kwestia materiałów my budujemy z ceramiki poryzowanej, strop gęsto żebrowy... .

witam! jestem nowym urzytkownikiem za sprawa wyboru okien na budowe. podobno murator i jego forum to najlepsze rozwiazanie .moze mi ktos doradzic do których biur w zielonej górze warto sie udac i porównac .intereesuja mnie solidne okna konkretnego producenta a nie jakies robione w garazu czy piwnicy. z góry dziekuje za pomoc.pozdrawaim i wszystkim na etapie budowy zycze powodzenia :)

Ja będe brał okna drewniane z roletami - nie wiem czy cię to interresuje ale namiar podaje -tylko, że to nie z Zielonej Góry firma ceny są do negocjacji.:)

http://www.rduch-borek.pl

Ja będe brał okna drewniane z roletami - nie wiem czy cię to interresuje ale namiar podaje -tylko, że to nie z Zielonej Góry firma ceny są do negocjacji.:)

http://www.rduch-borek.pl

Nie dzieki,widziałem co sie dzieje z oknami z drewna po kilku latach. wynajmowałem lokal w nowej kamieenicy w głogowie,wstawili tam okna drewniana dwa lata późnije były wymieniane bo je szlak trafił.pozatym drewno zawsze trzeba konserwowac,byłem dzis w zielonej u jezierskiego bo maja tam nowy punkt handlowy i zdecydowałem sie na ich okna. bardzo konkretnie mnie potraktowano i dowiedziałem sie tego o co najbardziej mi chodziło.a cena tez dobra:)pozadrawiam

Ja buduje w zielonce i dom hermes jak wcześniej pisałem i powiem szczerze, że mój wykonawca mniej weźmie tylko że ja kierownika mam swojego i mój stan to stan surowy otwarty( nic mnie nie interesuje poza wyborem koloru dachówki). Oczywiście kwestia materiałów my budujemy z ceramiki poryzowanej, strop gęsto żebrowy... .

a możesz wiecej napisac o zakresie prac i cenie??/ bardzo proszejak to nie problem

witam

jak znacie jakiegos dobrego studniarza który dziaa w okolicach Zielonej Góry to proszé o namiary

pozdro

Witam!

Namiary na studniarza: 698826372

Co prawda są z okolic wrocławia, ale bez problemu przyjadą. Mnie wiercenie miesiąc temu kosztowało 100 zł/m + dojazd 100 zł.

Gdyby mieli do zrobienia 2 studnie to dojazd gratis.

Pozdrawiam.

Ja właśnie mam w tej chwili podobny dylemat. Na razie moje kroki skieruję chyba do:

1. Avante Okna

2. Oknoplast Kraków

3. Okna Jezierski

4. M&S Okna

Namiary można znaleźć na te firmy w necie.

Polecam jeszcze okna Rehau i ich energooszczędny montaż. Jest firma w Świebodzinie, która je sprzedaje i montuje.

Montaż poza licem muru - pierwsza klasa, jestem bardzo zadowolony.

Żeby nie zostać posądzonym o reklamę to dla zainteresowanych podam dane tego przedstawiciela na priv.

Pozdrawiam

macst

avante -nie wiem,nawet nie patrzyłem.

kraków -w zielonej nie popisuje sie montazami ,ogólnie szkolenie oknoplastu zaczyna sie od słów. juz nie przebijamy produktem innych musimy postawic na montaz,platinium dla mnie porazka fajnie wyglada ale jak juz przyjdzie co do montazu roletek na tym itd to nie przemyslane,reszta ok

jezierski-otwozyli nowy salon w zielonej (byłem widziałem)byli u mnie na pomiarach bo zamówiłem od nich, montazysci profesionalnie podchodza do tematu i dowiedziałeem sie konkretów a nie marketingowego badziewia,

m&s- energooszczedne okna teraz maja wszyscy tylko czy dom taki jest,pozatym uwazam ze jesli jest firma z oknami to sie robi okna i dodatki takie jak parapet rolety itd itp a nie kominki

pozdrawiam i miłego wybierania zycze

a jesli chodzi o cenne to ponoc m&s najtansze i to duzo ale nie zawsze tanie znaczy dobre:)