Gafinka 26.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dostałam pismo od firmy, która wykonuje rozbudowę sieci energetycznej na naszym terenie i która między innymi ma podłączyć prąd do mnie na działkę. W piśmie między innymi napisane jest"Oświadczam, że zgadzam się na ustanowienie nieodpłatnej służebności gruntowej z wpisem do księgi wieczystej na rzecz ZEWT S.A> na w/w działce"Do pisma nie została dołączona żadna mapa z ktorej wynikałoby którędy ma biec rozbudowana sieć.Zadzwonilam do tej firmy i poposilam o przesłanie mapy i telefonicznie usłyszałam, że urządzenia mają biec tylko przez róg mojej działki - ale w końcu to tylko słowa w rozmowie telefonicznej.Czego powinnam dopilnować, żeby się później nie okazalo, że na mojej działce ma np. stanąc 20 słupów. Może ktoś ma podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babajaga 26.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Czego powinnam dopilnować, żeby się później nie okazalo, że na mojej działce ma np. stanąc 20 słupów WSZYSTKIEGO!!!!!!!!! I jeszcze jedno- dlaczego bezpłatna służebność ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haskell 29.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ja otrzymałem w warunkach przyłączenia do sieci elektroenergetycznej zastrzeżenie, że muszę ustanowić służebność gruntową dla urządzeń energetycznych. Droga przed działką jest gminna i jest dosyć szeroka. W gminie mówili, że wszystkie media powinny być prowadzone drogą. Ciekawe jakie to urządzenia energetyczne chcą umieścić na naszej działce. Czy ktoś miał podobne wymagania umieszczone w warunkach przyłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts