Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dostałam pismo od firmy, która wykonuje rozbudowę sieci energetycznej na naszym terenie i która między innymi ma podłączyć prąd do mnie na działkę. W piśmie między innymi napisane jest

"Oświadczam, że zgadzam się na ustanowienie nieodpłatnej służebności gruntowej z wpisem do księgi wieczystej na rzecz ZEWT S.A> na w/w działce"

Do pisma nie została dołączona żadna mapa z ktorej wynikałoby którędy ma biec rozbudowana sieć.

Zadzwonilam do tej firmy i poposilam o przesłanie mapy i telefonicznie usłyszałam, że urządzenia mają biec tylko przez róg mojej działki - ale w końcu to tylko słowa w rozmowie telefonicznej.

Czego powinnam dopilnować, żeby się później nie okazalo, że na mojej działce ma np. stanąc 20 słupów. Może ktoś ma podobny problem.

https://forum.murator.pl/topic/75393-nieodplatna-s%C5%82u%C5%BCebno%C5%9B%C4%87-na-rzecz-zewt-sa/

Czego powinnam dopilnować, żeby się później nie okazalo, że na mojej działce ma np. stanąc 20 słupów

WSZYSTKIEGO!!!!!!!!!

I jeszcze jedno- dlaczego bezpłatna służebność ????

Ja otrzymałem w warunkach przyłączenia do sieci elektroenergetycznej zastrzeżenie, że muszę ustanowić służebność gruntową dla urządzeń energetycznych. Droga przed działką jest gminna i jest dosyć szeroka. W gminie mówili, że wszystkie media powinny być prowadzone drogą. Ciekawe jakie to urządzenia energetyczne chcą umieścić na naszej działce. Czy ktoś miał podobne wymagania umieszczone w warunkach przyłączenia?