gonsiorek 26.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mam to nieszczęscie, że w granicy za domem są zabudowania sąsiada. Nie nalezą one do estetycznych czyli 4 metry szopy z desek i 5 metrów gołej cegły tworzacej ścianę budynku gospodarczego, wszystko o wysokosci ok 3m. Nieszcześciem dopełniającym wzrokowy obraz tragiedii jest to, że siciana ta jest scianą północną i tak naprawde nie ma tam słońca. Pytanie moje jest nastepujące: co posadzić pod tą scianą co z czasem ją przykryje? Coś co nie wymaga słońca (bo go tam nie ma) najlepiej aby było zielone cały rok i moze coś szybkorosnącego - pewnie marzenia ścietej głowy ... Będę wdzieczny za wszystkie podpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 26.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 BLUSZCZ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 26.03.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 dokładnie - ja też polecam bluszcz - jest cieniolubny, w ok. dwa lata po ukorzenieniu się zaczyna szybko rosnąć no i do tego nie gubi liści na zimę i wygląda naprawdę ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Ewentualnie hortensja pnąca , a na dole funkie np. nie znoszący słońca niebiesko-zielony, gigantyczny Frances Williams ( po 4,19zł. szt na allegro) http://www.hostazahrada.sk/images/2006/frances%20williams.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 27.03.2007 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Wielkie dzięki za odpowiedzi! Poszperałem na allegro i znalazłem takie oto bluszczysko Kilka lat i może będize miło za domem. http://allegro.pl/item178846450_zywoplot_bluszcz_zimozielony_sadzonki_70_gr_szt_.html Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts