kofi 26.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jakoś strasznie sucho wyglądają moje roślinki po zimie. Ziemia też jakaś przesuszona. Wczoraj nawet myślałm, żeby podlać, na szczęście tego nie zrobiłam, bo w nocy był przymrozek. Więc chyba jeszcze za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 26.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jakoś strasznie sucho wyglądają moje roślinki po zimie. Ziemia też jakaś przesuszona. Wczoraj nawet myślałm, żeby podlać, na szczęście tego nie zrobiłam, bo w nocy był przymrozek. Więc chyba jeszcze za wcześnie Jak sucho to podlewac. Przymrozek w nocy nie ma znaczenia. Przymrozki będa także w maju i w czasie ich trwania (w nocy) własnie warto włączyć deszczownię aby uchronić świeże przyrosty roślin przed zmarznięciem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 26.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Miałem doła dzisiaj rano jak zobaczyłem że był przymrozek.Byłem gotów sam się w tyłek kopnąć, bo wczoraj posadzilem wieczorem truskawki kupione w markecie i podlałem je. Ciekawe czy coś z nich będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robeli 30.03.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Przymrozki nic nie zrobia sadzonkom truskawek; jeśli chodzi o podlewanie to tak jak sucho to trzeba podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 31.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 U nas TAK sucho, że glina rozsypuje się jak proszek! Do głębokości 20 cm - sucho. Bez podlewania, cięzko było by przeżyc młodym roślinom, a starsze przecież też transpirują. Normalnie, o tej porze roku "śniegi idą z gór", a u podnóża - śniezne roztopy. Teraz od tygodnia, w dzień - słońce, w nocy - mróz i ani kropli deszczu. Rośliny są suszone w dzień i w nocy, więc bez dodatkowego pojenia - młode sadzonki, poprostu padną. Więc trzeba lać wodę w ogrodzie, jak w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 02.04.2007 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Podlewamy. W ogóle mam wrażenie, że uschły mi skalniaki i lawenda. Możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamski 03.04.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Moje truskawki nie padły - wprost przeciwnie wyglądają całkiem, całkiem. Okryłem je dodatkowo białą agrowłókniną i podlewam, tak więc mam nadzieję, że im się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts