Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom wg.projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

i jak to bywa z terminami na budowie, :evil: normalnie sie wszyscy wypieli,i zmienili terminy panowie od wody moze jutro załozą licznik na wode,ale dwie firmy to mnie totalnie podłamały pierwsza od Vaphoterm, mielismy zamówiona 10 cm gr.a przyszła 8 :evil: normalnie śmiech przez łzy,tłumaczą to tym ze to ktos w Holandii pomylił (a mielismy firme od podłogówki juz na dzis)

moze dojedzie w piątek nowa partia :evil: moze.

byłem tez podpisac umowe z energetyką , dali nam termin podłączenia do 31 maja 2008 :evil: hahah,normalnie firma jak za komuny ,Enion z Cieszyna

terminy na pare miesiecy , to jest normalnie śmiech, powinna być dla nich konkurencja wtedy było by szybciej i napewno taniej mnie skasowali za same podłaczenie mam tego ok 5 mb 1800,00 :o normalnie najdrozsza firma na mojej budowie ,trza bedzie jechac na prowizorce narazie.

• Odpowiedzi 519
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my pracujemy na ogrodzie poki pogoda dopisuje,w zeszłym tygodniu nie dojechali do nas z piaskiem,zatopił sie na ogrodzie musiał go drugi wyciagać.

teraz juz mamy piasek dowieziony,teren wyrównany sąsiad ma koparke wyrównał, piasek rozgarniety i wieczorem była glebogryzarka :D jest super wyrównane i spulchnione

http://images28.fotosik.pl/89/9de26336955b5c0emed.jpg

wchodzą budowlańcy maja robic wylewki, zamontować parapety,podkuć ściany przy drzwiach łukowych.

dziś też wchodzi firma od ogrodzeń maja robić ogrodzenie z przodu ,

ziemia za domem wyrównana spulchniona wymieszana z piaskiem.

http://images13.fotosik.pl/120/db446d21e66bf637med.jpg

wylewki na dole wszystkie gotowe,

okuty komin , właz na dach zamontowany,tasma moss free przyklejona na dachu,

teraz w poniedziałek maja przyjsc hydraulicy i podłączać góre c.0.woda.kanaliza

a jesli bedzie dziś zła pogoda to budowlańcy zaczną montować parapety ,

dostaliśmy wreszcie pismo z Enion energetyka że podłączą nam prąd nie jak wstepnie napisali ze 31.05.2008 ale :) 30.11.2007 . huraaa.

uff, wreszcie wybrana armatura do łazienek,wanny,prysznice itp.

po całych 3 dniach wybierania i porównywania cen w internetowych sklepach

niektóre rzeczy mozna kupic nawet 40 % od cen katalogowych :)

udało nam sie tez kupic kabine wartą 3500,00 za 2100 z ekspozycji :)

teraz pozostały tylko płytki, :-? z tym to bedzie gorsza sprawa,jakis zarys juz mamy które nam sie podobają, ale tego tyle że głowa boli :)

dziś jestem tez po rozmowie z kilkoma hurtowniami na zakup waty isover super mata cena katalogowa gr 150 to 47,81 za m2 jedna hurtownia proponuje cene za 1m2 za 31,52 zł ponad 30 % taniej :)

aha i tez byliśmy w salonie kominków jotul w Bielsku i mamy na oku dwa kominki z panoramiczną szybą ,musimy wybrac z nich jeden :)

ach te wybory.( jako "stary klient"mamy u nich upust )

:)

hydraulikom została tylko podłogówka w łazienkach na górze,wreszcie strasznie wolno im to idzie.

w czwartek wchodzą robić wylewki,w poniedziałek zaczynają układać kostke brukową.

dzię weszli elektrycy podłaczać juz skrzynke ,zakładać bezpieczniki i po pare gniazdek ,zeby mozna juz było w domu właczyc jakąś maszynke np.czajnik na wode" :)

jutro hydraulicy muszą dokończyc prace . a w poniedziałek zaczną podłaczać kotłownie tz.piec c.o i zbiornik na wode ACV 130 L .

jesteśmy po wyborach łazienkowych spraw

na dół do łazienki wybraliśmy

umywalka Aplauz + szafki do niej Koło

miska ustepowa Quatro + deska wolno opadająca

bateria umywalkowa z armatura kraków retro

prysznic do pralni kabina cersanit

bateria prysznicowa termost.Grohe Grohterm 3000

http://www.kolo.com.pl/rysunki/ceramika/quattro/K63100/K63100.jpg Quatro