keram8 26.03.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 witam budujacych.Moje pytanie dot.izolacji poziomych na lawach.Czy papa nawierzchniowa W400/1200jest wystarczajaca na taka izolacje?W projekcie mam dwie warstwy papy.czy to nie przesada?moim zdaniem wystarczy jedna warstwa..Prosze o fachowe porady.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.03.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Wydaje mi się, że do izolacji poziomej ław, powinieneś raczej użyć papy PODKŁADOWEJ. Jeśli będzie to papa termozgrzewalna, to wystarczy 1 warstwa, ale papa o grubości nie mniejszej niż 4 mm. Pozdrawiam! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablito69 27.03.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Tak jak napisał przedmówca - jeśli termo zgrzewalna to jedna warstwa. wychodzi taniej niż W400 bo jednak w400 powinno kłaśc się podwójnie.Wczoraj kładziono na moich ławach "obdzwoniłem" projektanta, wykonawcę i jednego budującego i stwierdzili że na tę izolację nie warto oszczędzać bo niewiele się zaoszczędzi, a powinno być zrobione dobrze. Ze względu ze W400 kosztuje ok 65 zł rolka i kładzie sie podwójnie, a termo ok 86 zł ale kładzie się pojedyńczo to ta druga wychodzi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts