jacenty467 26.03.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam, poproszę o opinie na temat kotłów Ulrich? Jestem na etapie wyboru kotła do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 27.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63318&highlight=ulrich Decyzja należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekolkowski 27.03.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 WitajJestem użytkownikiem kotłowni kondensacyjnej Ulricha i muszę powiedzieć, że sprawuje się całkiem nieźle. Mam co prawda dopiero dwa lata, ale moi znajomi użytkują już czwarty rok i to dzięki nim zdecydowałem się na zakup tego kotła. Do tej pory nie było żadnej usterki a po roku serwisant umówił się ze mną na przegląd techniczny. Sprzedaż i montaż firma przeprowadziła fachowo i profesjonalnie, a pan z serwisu był całkiem przyjemny. Jeśli chodzi o tą firmę to mogę śmiało polecić. Pewnie jak każde urządzenie techniczne może się zepsuć, ale do dziś mnie to nie spotkało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 27.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Sorki olkuolkowski - jestes mało wiarygodny - tylko po to się na Forum pojawiłeś, żebu Ulricha pochwalić - choc całkiem możliwe że to dobre piece pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekolkowski 28.03.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Sorki olkuolkowski - jestes mało wiarygodny - tylko po to się na Forum pojawiłeś, żebu Ulricha pochwalić - choc całkiem możliwe że to dobre piece pozdr - Krzysiek Po części masz rację. Chciałem pochwalić bo jestem zadowolony a przecież o to tu chodzi, żeby wymieniać się opiniami. Moja jest taka. Gdybym miał z tym kotłem problemy uwierz mi napisałbym o tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 28.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 OK - to napisz coś więcej: jaki duży dom, jak ocieplony, jaka instalacja, zasobnik, sterowanie, ile zjada gazu ... pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekolkowski 28.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Temat dotyczył kotła więc pisałem o kotle, ale napiszę coś więcej. Mam dom o powierzchni 250m2 (parter z garażem + poddasze). Cały dół jest w podłogówce a góra na grzejnikach (górna łazienka ma podłogówke) Dom wybudowałem z Porothermu o grubości 25cm plus wełna mineralna 12 cm. Kocioł ma sterowanie pogodowe więc sam dobiera temperature wody w układzie, ale przeciętnie jest to między 42 a 55 stopni w moim przypadku. Kupiłem kocioł w komplecie z zasobnikiem 100 litrow a programator mam bezprzewodowy innej firmy (Auraton 2020TX) polecam . W układ mam też wpięty kominek z płaszczem wodnym firmy CTM który również się świetnie sprawuje. Kiedy nie przepalam w kominku to mam rachunki na poziomie 450 - 500 zł z ciepłą wodą (mieszka 6 osób) to też jest ważne. Średnia temperatura w domu to 21 stopni. Cały dom wybudowała oraz wykonała instalacje jedna firma. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie (poza tym, że nikt na nikogo niczego nie zwalał że coś jest skopane) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 28.03.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 OK, fajnie - rozumiem że to rachunki miesięczne w sezonie ?A mógłbys podac ile zuzyłeś gazu np. w okresie od poczatku grudnia do teraz ?(ilości masz na rachunkach - a ceny gazu w różnych regionach sa różne).Rozumiem że gotujesz na prądzie, a tylko co i cwu gazowe ? pozdr- Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olekolkowski 28.03.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Nieststy nie zajmuję się w domu rachunkami tylko żona, ale jak tylko uda mi się do nich dotrzeć to chętnie podzielę sie informacją na nich zawartą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mychulec 28.03.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 moi rodzice mieli kiedys kocioł Urlich tylko że na olej TRAGEDIA..... u nich sprawował się TRAGICZNIE kłopoty skończyły sie dopiwro jak kupili kocioł innej firmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abovo 29.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Możesz wybierać wśród wielu producentów, jednakże zasięgnij języka przed zakupem o dostępności i jakości serwisu. Po długiej walce z różnymi firmami gdzie każdy chce wcisnąć swój produkt mam następujące spostrzeżenia: Nie ma lepszych czy gorszych kotłów. Wszyscy dają podobną jakość, ale już nie serwis bo z tym jest różnie. Miałem buderusa żeliwnego . Straszny tłuczek, a przy tym nieekonomiczny. Jak zaczął cieknąć to nie mogłem doczekać się serwisu przez 4 dni(zimą) . Jak już przyjechali i stwierdzili że jest fabryczna wada - pęknięty blok żeliwny kotła - to czekałem kolejne 2 tygodnie bez skutku. Zawsze było jutro, jutro. W końcu uznałem, że nie ma co dłużej czekać i trzeba brać inny kocioł. Ze względu na atrakcyjną cenę zdecydowałem się na kocioł turbo Ulricha chociaż różne były o nim opinie( ale firma zapewniała o profesjonalnym serwisie. Podsumowanie jest takie, że kocioł sprawuje się bez zarzutu od 2 lat. Co prawda na początku był wymieniony jakiś zawór ( ekspresowo ) ale od tamtej pory ekstra. Mogę z czystym sumieniem polecić ( jak każdy inny pod warunkiem rzetelnego i sprawnego serwisu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h0ry-one 30.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jestem szczęsliwym posiadaczem kotła Ulrich Kondensich z zasobnikiem juz od dwoch lat. Zdecydowałem sie na niego z dwoch wzgledów. Po pierwsze atrakcyjna cena: nabylem go w tzw. złotym zestawie ( kocioł + zasobnik ), zadna inna firma nie miala w tamtym czasie lepszej oferty cenowej. Na poczatku mialem obawy przed malo znana marka, jednak szybka orientacja w internecie i opinia znajomych specjalistow przekonała mnie do jego kupna. Po drugie kondensat = oszczednosc. Co potwierdza sie sezon w sezon. Dzisiaj moglbym dodac jeszcze jedna zalete do swojej listy, mianowicie serwis. Dziala idealnie. Pamietam jeden jak do tej pory przypadek, gdy termometr zewnetrzny nie działał prawidłowo, niby drobnostka, jednak zostałem obsłużony jak najbardziej profesjonalnie i powaznie - szybka regulacja i było po problemie. Kazdemu wahajacemu sie moge z czsytym sumieniem polecic kotły Ulrich. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abovo 05.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Aaaaa. Tak sobie pomyślałem, że analizując wybór serwisu przed podjęciem decyzji o zakupie dowolnego kotła warto jest zapytać od jak dawna sprzedający zajmuje się serwisowaniem danej marki i od kiedy ma tą markę w swojej ofercie. Technika się zmienia i jeśli ktoś sprzedaje 10 różnych marek to tak naprawdę nie jest w stanie serwisować dobrze żadnej. Myślę że najlepsi są ci, którzy oferują w sprzedaży i serwisie jedną, dwie marki i robią to od przynajmniej 3-5 lat. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że mają komplet części zamiennych i nie trzeba czekać na naprawę 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts