Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do domu wg projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

Witaj

jak pokazałem w opisie schody dębowe podstopnice marmurowe

balustrada z drzewa giętego ale ceny są , no nienajtańsze

cena ok 16 000 ,00 zł bez marmuru

no wybory nie są takie lekkie , armature np.wybierałem 2 tygodnie

4 dni siedziałem na necie, sprawdzałem gdzie najtaniej, potem dałem do naszych hurtowni czy dadzą mi taka cene , no i w jednej hurtowni dali mi nawet troche bo o 3 % taniej :)

płytki wybieramy juz dwa miesiace do salonu i łazienek i co chwile zmieniamy zdanie,wyłaczniki i gniazdka tez juz wybieramy dwa miesiące, tez trudno nam sie zdecydowac jakie wybrac, więc tak łatwo to nam nie idzie :)

tylko tak wygląda :)

pozdrowienia

• Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj krajanie !

Mam pytanko odnosnie rekuperatora,gdzie go kupowałeś ,czy mógłbys zdradzić cenę.

...acha jeszcze jedno ...trochę mi głupio ...ale czy mogłabym sie wprosić z męzem :oops: aby poogladać Twój piekny dom, może kiedyś wiosną (jestem stała czytelniczką Twego dziennika) podziwiam postep prac i podoba mi się że stawiasz na jakość...tak trzymać!!

...mieszkam w sumie nie daleko ...

Witaj krajanie !

Mam pytanko odnosnie rekuperatora,gdzie go kupowałeś ,czy mógłbys zdradzić cenę.

...acha jeszcze jedno ...trochę mi głupio ...ale czy mogłabym sie wprosić z męzem :oops: aby poogladać Twój piekny dom, może kiedyś wiosną (jestem stała czytelniczką Twego dziennika) podziwiam postep prac i podoba mi się że stawiasz na jakość...tak trzymać!!

...mieszkam w sumie nie daleko ...

rekuperator to mistral 600 geo cena 7070,00 zł

montaż + rury akust.ocieplone

całość koszt 18000,00

co do odwiedzin to jeszcze nie ma co ogladac :) :oops:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
semir a jakiej firmy masz drzwi wejściowe i jaka cena?

drzwi firmy Urzędowski tak jak okna

a cena 5500 zł (jeśli dobrze pamiętam, kupowałem wraz z oknami i drzwiami garazowymi)

Witam

Bardzo ładny domek budujecie no i że tak powiem na poziomie. ja niestety nie mam takich funduszy, ale też spróbuję coś wybudować.

fajne drzwi

pozdrawiam

Witam Semir w Nowym Roku zycze małokosztownych, owocnych sukcesów wykończeniowych ...

Tak patrze na Twoje podsumowanie i widze co jeszcze przede /za mną...

Małe podsumowanie po 10 miesiącach.

z głównych robót to jeszcze zostało

- położenie gładzi gipsowych - jesteśmy w trakcie

- malowanie ścian - oj przede mną- ułożenie płytek w łazienkach( juz wybrane,tzw.biały montaż) - jedna jest już na ukończeniu, dwie przed nami - ale zaczęte :)

- wybranie i połozenie płytek w salonie , holu, kuchni. - Wybrać wybrane (poza kuchnią, układanie poczatek lutego)

- wybór kuchni (wyposazenie agd,płytki) - ufff to już za mną. Montaż 15 lutego

- zamontowanie schodów - przede mną

- połozenie parkietów w sypialniach, gabinecie, - przede mną

- balustrady i płytki na balkonach - nie mam balkonów, ale wciąż nieruszony temat kutej barierki przy schodach

- klimatyzacja w sypialniach - nie mam tego luksusu. Mój mąz zwiazany jest zawodowo z branzą i za zadne skarby świata nie chcial tego ustrojstwa dać sobie zamontowac

- ocieplenie i otynkowanie budynku - uff ocieplenie za nami. Tynkowanie wiosną lub jesienia...

- połozenie kostek dookoła budynku (dojazd do garażu) - wiosna, wraz z ogrodzeniem

- wyrównanie terenu (rozwiezienie naszej góry ziemi) za mną.. jeszcze na wiosnę trzeba będzie odrobinę podsypać, ale to juz zdziebko

- wykonanie nawadniania i oswietlenia ogrodu - przede mną[/color- zasadzenie drzewek i zasianie trawy. - przede mną...

no jeszcze drzwi wew.. tez przede mna. Wlasnie probuje je dograc..

Ogrodzenie

Oj kupe jeszcze roboty... a gdzie meble... :o :o :o

---------------------------------------------------------------------

Mnie kominek w całości z marmurem i obudową kosztował 13 550 zł

Z czego kominek 6100 zł

marmur 5000 zł

robocizna z materiałem 2450 zł

Witam Semir w Nowym Roku zycze małokosztownych, owocnych sukcesów wykończeniowych ...

Tak patrze na Twoje podsumowanie i widze co jeszcze przede /za mną...

Małe podsumowanie po 10 miesiącach.

z głównych robót to jeszcze zostało

- położenie gładzi gipsowych - jesteśmy w trakcie

- malowanie ścian - oj przede mną- ułożenie płytek w łazienkach( juz wybrane,tzw.biały montaż) - jedna jest już na ukończeniu, dwie przed nami - ale zaczęte :)

- wybranie i połozenie płytek w salonie , holu, kuchni. - Wybrać wybrane (poza kuchnią, układanie poczatek lutego)

- wybór kuchni (wyposazenie agd,płytki) - ufff to już za mną. Montaż 15 lutego

- zamontowanie schodów - przede mną

- połozenie parkietów w sypialniach, gabinecie, - przede mną

- balustrady i płytki na balkonach - nie mam balkonów, ale wciąż nieruszony temat kutej barierki przy schodach

- klimatyzacja w sypialniach - nie mam tego luksusu. Mój mąz zwiazany jest zawodowo z branzą i za zadne skarby świata nie chcial tego ustrojstwa dać sobie zamontowac

- ocieplenie i otynkowanie budynku - uff ocieplenie za nami. Tynkowanie wiosną lub jesienia...

- połozenie kostek dookoła budynku (dojazd do garażu) - wiosna, wraz z ogrodzeniem

- wyrównanie terenu (rozwiezienie naszej góry ziemi) za mną.. jeszcze na wiosnę trzeba będzie odrobinę podsypać, ale to juz zdziebko

- wykonanie nawadniania i oswietlenia ogrodu - przede mną[/color- zasadzenie drzewek i zasianie trawy. - przede mną...

no jeszcze drzwi wew.. tez przede mna. Wlasnie probuje je dograc..

Ogrodzenie

Oj kupe jeszcze roboty... a gdzie meble... :o :o :o

---------------------------------------------------------------------

Mnie kominek w całości z marmurem i obudową kosztował 13 550 zł

Z czego kominek 6100 zł

marmur 5000 zł

robocizna z materiałem 2450 zł

widzę z tego że , już jesteście ładnie do przodu,gratulacje

a co do klimat.w sypialni , mamy w starym domu klime w sypialni od 4 lat

i w lecie w upały sprawdza sie znakomicie, jesteśmy bardzo zadowoleni i dlatego dajemy tez w nowym domu, ale też tylko w sypialniach

chcemy zamontować te z filtrami ,(nam klima sie sprawdza co roku)

pozdrowienia

• 1 month później...