Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do domu wg projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

:lol: sledze wasz dziennik juz od jakiegos czasu i podziwiam wasze poczynania, super tak wam to idzie szybko aż pozazdroscic, niestety przedemną jeszcze daleka droga :cry: pozdrawiam i czekam na dalsze zdjęcia z domku

dziękujemy, za bardzo się nie spieszymy, jest chyba takie przysłowie "jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy " :wink:

mamy dobrze bo mamy gdzie mieszkać, i nie mamy jakiś terminów, także możemy robić wolno , postawić na jakość , chociaż też są wpadki , jak to na każdej budowie , ostatnia wpadka to :

był pan od montazu drzwi wew. mierzył, i nie zauważył ze w klatce schodowej okrągłej jest otwór na drzwi :wink: okazało się że porta nie robi okrągłych futryn :wink: :) i trzeba wkuć sie w beton na głebokosc ok 4-5 cm po bokach równo w środku wkuć :wink:

przy wykończaniu same wychodzą rzeczy których sie nieprzewidziało , :wink:

pozdrawiamy

• Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam po raz kolejny

mam kilka pytanek :

1. Udało się zrobić foty z montażu studzienki GWC??

2.Czysto z ciekawości czemu taki wyskoi "pułaP" czerpni? widziałem jedynie takie około 0,5 -1 m nad ziemią a u CIebie taki wysoki

3.na jaki klej kleisz styropian jakiś szczególny ? Jaki to jest styropian ??

Sam kupiłem właśnie Swisspora Lambdę i sięzastanawiam nad klejem do niej.

4. Jakie ceny parapetów zewnętrznych ?? czy to granit jak piszesz czy konglomerat ?? Co zaważyło przy podjęciu decyzji o kamieniu??, Jakiś pomysł na elewację ?Pytam bo sam szukam czegoś ciekawego i myślałem o może piaskowcu , ale się ciągle waham.

POzdrawiam

Konrad :wink:

Witam po raz kolejny

mam kilka pytanek :

1. Udało się zrobić foty z montażu studzienki GWC??

2.Czysto z ciekawości czemu taki wyskoi "pułaP" czerpni? widziałem jedynie takie około 0,5 -1 m nad ziemią a u CIebie taki wysoki

3.na jaki klej kleisz styropian jakiś szczególny ? Jaki to jest styropian ??

Sam kupiłem właśnie Swisspora Lambdę i sięzastanawiam nad klejem do niej.

4. Jakie ceny parapetów zewnętrznych ?? czy to granit jak piszesz czy konglomerat ?? Co zaważyło przy podjęciu decyzji o kamieniu??, Jakiś pomysł na elewację ?Pytam bo sam szukam czegoś ciekawego i myślałem o może piaskowcu , ale się ciągle waham.

POzdrawiam

Konrad :wink:

co do studzienki to ona juz zamontowana razem z gwc w zeszłym roku jest w ziemi obok tego komina ,wysoki na ok 2m czym wyżej mniej chyba tych róznych paprochów nasion traw i inne.

styro kleimy Izolbetem ,styro to Austroterm

cena parapetu to 650,00 za m2 granit , mamy wew, parapety to i zrobilismy zew, łatwiej utrzymac w czystości ,mniej widac na tym kurzu,bardziej stabilny od plastikowego czy z blachy , pozdr.