Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do domu wg projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

Witam po raz kolejny

mam kilka pytanek :

1. Udało się zrobić foty z montażu studzienki GWC??

2.Czysto z ciekawości czemu taki wyskoi "pułaP" czerpni? widziałem jedynie takie około 0,5 -1 m nad ziemią a u CIebie taki wysoki

3.na jaki klej kleisz styropian jakiś szczególny ? Jaki to jest styropian ??

Sam kupiłem właśnie Swisspora Lambdę i sięzastanawiam nad klejem do niej.

4. Jakie ceny parapetów zewnętrznych ?? czy to granit jak piszesz czy konglomerat ?? Co zaważyło przy podjęciu decyzji o kamieniu??, Jakiś pomysł na elewację ?Pytam bo sam szukam czegoś ciekawego i myślałem o może piaskowcu , ale się ciągle waham.

POzdrawiam

Konrad :wink:

co do studzienki to ona juz zamontowana razem z gwc w zeszłym roku jest w ziemi obok tego komina ,wysoki na ok 2m czym wyżej mniej chyba tych róznych paprochów nasion traw i inne.

styro kleimy Izolbetem ,styro to Austroterm

cena parapetu to 650,00 za m2 granit , mamy wew, parapety to i zrobilismy zew, łatwiej utrzymac w czystości ,mniej widac na tym kurzu,bardziej stabilny od plastikowego czy z blachy , pozdr.

dzięki za odpowiedź. Cena za ten granit dość wysoka, no ale to różnie w zależności od konkretnego kamienia, sie rozumie.

W związku z tą Twoją czerpnią od GWC zastanowię się poważnie czy oby nie zostawić swojej na takowym podobnym pułapie, pomimo że śmiesznie to wygląda jak latarnia hehe. Konrad :wink:

• Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po raz kolejny

mam kilka pytanek :

1. Udało się zrobić foty z montażu studzienki GWC??

2.Czysto z ciekawości czemu taki wyskoi "pułaP" czerpni? widziałem jedynie takie około 0,5 -1 m nad ziemią a u CIebie taki wysoki

3.na jaki klej kleisz styropian jakiś szczególny ? Jaki to jest styropian ??

Sam kupiłem właśnie Swisspora Lambdę i sięzastanawiam nad klejem do niej.

4. Jakie ceny parapetów zewnętrznych ?? czy to granit jak piszesz czy konglomerat ?? Co zaważyło przy podjęciu decyzji o kamieniu??, Jakiś pomysł na elewację ?Pytam bo sam szukam czegoś ciekawego i myślałem o może piaskowcu , ale się ciągle waham.

POzdrawiam

Konrad :wink:

co do studzienki to ona juz zamontowana razem z gwc w zeszłym roku jest w ziemi obok tego komina ,wysoki na ok 2m czym wyżej mniej chyba tych róznych paprochów nasion traw i inne.

styro kleimy Izolbetem ,styro to Austroterm

cena parapetu to 650,00 za m2 granit , mamy wew, parapety to i zrobilismy zew, łatwiej utrzymac w czystości ,mniej widac na tym kurzu,bardziej stabilny od plastikowego czy z blachy , pozdr.

dzięki za odpowiedź. Cena za ten granit dość wysoka, no ale to różnie w zależności od konkretnego kamienia, sie rozumie.

W związku z tą Twoją czerpnią od GWC zastanowię się poważnie czy oby nie zostawić swojej na takowym podobnym pułapie, pomimo że śmiesznie to wygląda jak latarnia hehe. Konrad :wink:

koło tego komina posadzić jakieś ładne drzewka zeby zasłoniły i ok

pozdrowienia

czy podejmująć wybór zastanawiałeś się się nad Jotuem I 600?

czy wybór między I 18 a I 600 miał miejsce? jeżeli tak, to dlaczego nie I 600?

miał miejsce wybór, ale poniewaz mamy w domu gdzie teraz mieszkamy kominek I 80 harmony , a tu mamy większy salon to wybralismy większy,

żeby można wieksze kloce drewna wrzucic, a 600 wydawał nam sie już za duży

tynk armasil t silikonowy tynk kolor wg.zamówienia LAZUR 103

http://www.farbykabe.pl/pub/Image/katalog_produktow/produkty/na_elewacje/armasil_T_OK.jpg

i na cokół Marmurit mozaikowa masa tynkarska kolor 227 granulacja 1,5 mm

http://www.farbykabe.pl/pub/Image/katalog_produktow/produkty/na_elewacje/marmurit_OK.jpg

Semir witaj - śledze wasz dziennik juz od dłuzszego czasu i podziwiam Wasz piekny i gustowny domek , super to idzie i szybko . Mam prośbe - jaką farbą i nr pomalowałeś podbitę , akurat takiego koloru poszukuje. Co prawda jeszcze nie byłam w hurowni ale juz budowlancy za parę dni zaczną malować. Jak pisałeś to chyba szlifowali Ci tez podbitkę ? Gdzie kupowałeś drzwi wew. ? ,bo stolarka to napewno "Urzędowski " .Prosze napisz mi i dziękuję z góry oraz pozdrawiam . Maria

Semir witaj - śledze wasz dziennik juz od dłuzszego czasu i podziwiam Wasz piekny i gustowny domek , super to idzie i szybko . Mam prośbe - jaką farbą i nr pomalowałeś podbitę , akurat takiego koloru poszukuje. Co prawda jeszcze nie byłam w hurowni ale juz budowlancy za parę dni zaczną malować. Jak pisałeś to chyba szlifowali Ci tez podbitkę ? Gdzie kupowałeś drzwi wew. ? ,bo stolarka to napewno "Urzędowski " .Prosze napisz mi i dziękuję z góry oraz pozdrawiam . Maria

Witaj. podbitka pomalowana farbą kupioną w Castoramie

Sentilor Xylodone kolor złoty dąb.

kupiłem już gotowe deski na podbitke heblowane i szlifowane,po kazdym malowaniu szlifowałem ręcznie(malowanie 3 krotne.)

stolarka tak jak pisałem Urzędowski a drzwi wew. Porta.

pozdrawiam.

semir

schody cudo :p

własnie o czymś takim myślę u siebie :roll:

napisz z czego wykonane jest to cudo, mam na myśli trepy jakie drzewo i podstopnice(te białe, to chyba tak się to nazywa? :oops: )

piękne, piękne

Witaj, trepy dębowe a podstopnice z MDF kolor biały,poręcz, też dębowe

pozdrawiam