Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do domu wg projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja bardzo prosze o zdjęcia tych przecieranych ścian, czy to sie jakos fachowo nazywa? pozdrawiam

jeszcze nie gotowe wszystkie to jest tynk nakładany i rozcierany packa tynkarską,teraz maluja normalnie szczotką malarską a potem wycieraja gąbką

nie wiem jak fachowa nazywa sie tak malowane ściany :)

pozdrawiam

http://images23.fotosik.pl/236/db43d930a5bb230emed.jpg

Możesz coś więcej o tej wentylacji napisać? Zaciekawiło mnie to.

to "coś" ( nie znam fachowej nazwy :wink: )jest podobno używane w ścianach trójwarstwowych,

'wpadło mi to w oko" jak byłem w sklepie 3 szt (na 0,9 mb)tego wykorzystalismy na ściane pomiedzy krokwiami na ok 0,9 mb koszt chyba 1,5 zł za szt.

jest to mało widoczne , a wystarcza żeby wentylowac przestrzeń pod deskowaniem a nad watą ocieplajaca dach .

pozdrawiam

witam i od razu pytam, czy masz wykończony komin cegłą czy płytką elewacyjną? nie znalazlam nigdzie zdjęć komina z bliska i stad pytanie

pozdrawiam

na tym zdjeciu słabo widac

komin jest z płytki klinkierowej " matrix" czarna

http://images32.fotosik.pl/321/8143de35f6c517b4med.jpg

link do strony tej płytki

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1083571246243&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1077526673895

pozdrawiam[/img]

Witaj - pięknie tu u Ciebie, aż można pozadrościć . Już koncówka i niedługo chyba przeprowadzka ?

Semir podałeś link do płytek klinkierowych., a ja mam pytanie czy kupowałeś je może w Jasienicy "KLINKIER". Czy nie obawiasz sie że będą odpadać .Bo mnie straszą ,że płytki to nie najlepszy sposób i nie wiem czy obudować komin cegłą czy płytkami ? Rozumiem , że komin masz systemowy ( chyba taki u Ciebie widziałam, o ile dobrze pamietam ). Pozdrawiam

Maria

Witaj - pięknie tu u Ciebie, aż można pozadrościć . Już koncówka i niedługo chyba przeprowadzka ?

Semir podałeś link do płytek klinkierowych., a ja mam pytanie czy kupowałeś je może w Jasienicy "KLINKIER". Czy nie obawiasz sie że będą odpadać .Bo mnie straszą ,że płytki to nie najlepszy sposób i nie wiem czy obudować komin cegłą czy płytkami ? Rozumiem , że komin masz systemowy ( chyba taki u Ciebie widziałam, o ile dobrze pamietam ). Pozdrawiam

Maria

tak w Jasienicy kupowałem , nie wiem czy bedą odpadać ,myślę że "pare" latek wytrzymaja, mam na starym domu obłożony komin płytkami już 12 lat i nie odpadają ,komin mamy systemowy .jeśli masz wybór to kominy obuduj cegłą klinkierową.

pozdrawiam.

to "coś" ( nie znam fachowej nazwy :wink: )jest podobno używane w ścianach trójwarstwowych,

Tym bardziej mnie to zainteresowało.

jest to mało widoczne , a wystarcza żeby wentylowac przestrzeń pod deskowaniem a nad watą ocieplajaca dach .

pozdrawiam

Czyli to jest przytwierdzone do ściany, kanałami do góry i otoczone podbitką? Dysponujesz jakimiś zdjęciami gdzie widać to dobrze?

Tym bardziej mnie to zainteresowało.

pozdrawiam

Czyli to jest przytwierdzone do ściany, kanałami do góry i otoczone podbitką? Dysponujesz jakimiś zdjęciami gdzie widać to dobrze?

to jest przymocowane pod deskowaniem ,niestety nie mam zdjęć jak to było montowane.

pozdrawiam