Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do domu wg projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

świetny projekt, uwielbiam domy z dachem naczółkowym :) sama mam taki :) choć na pewno mnie okazały od Twojego :roll:

faktycznie ruch na budowie nieprzeciętny, pewnie chcecie się wprowadzić w tym roku!?

w tym roku niebedziemy sie wprowadzać,mamy gdzie mieszkać

chcemy żeby wszystko powysychało ,itp.

przeprowadzka gdzieś tak ok czerwiec 2008

idziecie jak burza :D

zostaliśmy w tyle :D

Pozdrawiam

p.s. rurki od okurzacza kosztują jakieś 400 zł - położymy je sami. A potem kupimy jednostkę centralną Husky...

no teraz było troche przerwy (pogoda) ale robilismy prace w środku

są juz dekarze :)

a co do odkurzacza to też będziemy montować Husky

jak będziecie kłaśc rurki niezapomnijcie o przewodzie elektr.

pozdrawiam

gratuluję wyboru ekip: jedna schodzi druga wcgodzi!!

Jak Ci sie udało znaleźć tak rzetelnych i terminowych ludzi??

miałem juz zamówioną ekipe od zeszłego roku ,(ta ekipa ma kilka ekip zaprzyjaznionych jak dekarze cieśle tynkarze itp.) inne jak (instal.odk.,oczyszczalnia ścieków to juz są wyszukane przez neta albo podane przez naszego architekta .)

a mam ją sprawdzoną przy innej budowie :)

pozdrawiam

o any!- mówię co z tego będzie ogladając kolej ne fociaki z tworzenia domku. :p :D A tu takie cudo urosło! już jestem ciekawa fotek z urządzania domu skoro budujecie taki nietypowy i artystyczny domek.

pozdrawiam życząc dalszej, sprawnej budowy i wykończenowki :lol:

jejku strasznie przepraszam ale dopiero dziś mam troche luzik i przegladam komenta. i zauwazyłem wasz wpis sorki :oops: :oops: :oops:

dom jest troche z Libra , Andromeda. chcielismy na zewnątrz żeby był podobny do LIbra a środek sami wybraliśmy

pozdrowionka

a ja mam pytanko zwiazane z wykonczeniem..

Mamy takie same schody betonowe- czym je planujecie wykonczyc??Drzewo, płytka??

A domek- naprawde super....i ta wielkosc działki....Jeju- ja mam 7 arow i wciaz zastanawiam sie, kto to bedzie kosił.... :-? Syn ma 9 lat, wiec pewnie jego to bedzie robota :D

a ja mam pytanko zwiazane z wykonczeniem..

Mamy takie same schody betonowe- czym je planujecie wykonczyc??Drzewo, płytka??

A domek- naprawde super....i ta wielkosc działki....Jeju- ja mam 7 arow i wciaz zastanawiam sie, kto to bedzie kosił.... :-? Syn ma 9 lat, wiec pewnie jego to bedzie robota :D

schody chcemy zrobic z drewna i marmuru znaczy stopnie dębowe a podstopnie z marmuru "kawa z mlekiem

a co do koszenia to bylismy zmuszeni kupic traktorek :) bo za duzy tych hektarów do koszenia :D

pozdrowienia

A czy ta rura do czerpni jest gdzieś koło tej studzienki bo na fotce nie widać tej studzienki??

Pozdrawiam

Konrad :wink: :wink:

zaraz koło niej jedna koło drugiej

studzienka fi 250 i obok czerpnia fi 200

dostałem czerpnie ale nie zakładam jej póki niemam ogrodzenia(ona jest z nierdzewki i troche kosztowała 1200,00 zł)

założę ją pod koniec lipca

Gorąca prośba o zrobienie fotek z montażu tej czerpni i pokazanie na nich podłączenia do głownej rury GWC , będę czekać z niecierpliwością.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

Witaj Semir. Dom prezentuje się świetnie, gratuluję :p Z niecierpliwością czekam na zdjęcia środka i mam nadzieję, że chętnie się swoimi wnętrzami podzielicie :D

Powiedz mi proszę, jaką dachówkę kłądłeś? Prezentuje się naprawdę nieźle.

Pozdrawiam

Witaj Semir. Dom prezentuje się świetnie, gratuluję :p Z niecierpliwością czekam na zdjęcia środka i mam nadzieję, że chętnie się swoimi wnętrzami podzielicie :D

Powiedz mi proszę, jaką dachówkę kłądłeś? Prezentuje się naprawdę nieźle.

Pozdrawiam

no do wnętrz jeszcze troche czasu

a dachówka ceramiczna to Roben średzka falista czarna no nam też się podoba :)

dzięki i pozdrowionka

Semir pięknie prezentuje się Twoja dachówka.

U nas deszcze nie zmyły zabrudzeń z pyłu powstałego z przycinania dachówek. Mówią, że zejdzie wraz z topniejącym śniegiem :D

Pozdrawiam

tylko żeby nadchodząca zima niebyła taka jak ostatnia bo bedziemy czekać 2 lata na śnieg :lol: :lol: :lol:

Jesteście świetnie zorganizowani - tylko pogratulować.

Myśmy już sie w tym wszystkim trochę pogubili :(

Zaczynamy mieć niezłe obsuwy czasowe - tynki 3 tyg. okna 2 tyg

A o ogórdku pomyślę sama na przyszłą wiosnę :D :D :D

nauczeni doświadczeniem wiemy że nic nie jest z dnia na dzień ,więc zamawiamy i załatwiamy firmy z dość bezpiecznym wyprzedzeniem,ale i tak sie zdarzają wpadki :)