Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do domu wg projektu indywidualnego B. i R.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 418
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Semir jak Ty to robisz, ja na placu budowy mam jedno wielkie wykopalisko i gruzowisko.

Ty już masz projektanta od ogrodów, projekt kostki... a ja mam ręce w nocniku... :D :D

Nawet nie weszłam do środka, a już wogóle nie idzie mi myśleć o otoczeniu domu. Hmmm

Naprawdę jesteście świetnie zorganizowani. Ale wnioskuję, że macie dużo wieksze doświadczenie w budowie domu, bo mniemam, że to kolejny...

gratuluję i z uwagą korzystam z Twoich wskazówek, bądz doświadczeń...

Pozdrawiam

Semir jak Ty to robisz, ja na placu budowy mam jedno wielkie wykopalisko i gruzowisko.

Ty już masz projektanta od ogrodów, projekt kostki... a ja mam ręce w nocniku... :D :D

Nawet nie weszłam do środka, a już wogóle nie idzie mi myśleć o otoczeniu domu. Hmmm

Naprawdę jesteście świetnie zorganizowani. Ale wnioskuję, że macie dużo wieksze doświadczenie w budowie domu, bo mniemam, że to kolejny...

gratuluję i z uwagą korzystam z Twoich wskazówek, bądz doświadczeń...

Pozdrawiam

prubuje zawsze zaplanować roboty 3-4 miesiace naprzód (żeby firmy sobie nieprzeszkadzały ,albo żeby nierobić czegoś 2 razy )

robie plan i potem dzwonie do róznych fachowców i ustalam terminy

i to wszystko , zdarza się ze ktoś sie wyłamie ,ale gdyby wszystko szło jak po maśle tobyłoby to nudne :)

"

julienx"]Semir jak Ty to robisz, ja na placu budowy mam jedno wielkie wykopalisko i gruzowisko.

a co do kostki brukowej ,musimy zrobić w tym roku, bo u nas wystraczy ze lekko popada i już mamy bagno na działce :)

prubuje zawsze zaplanować roboty 3-4 miesiace naprzód (żeby firmy sobie nieprzeszkadzały ,albo żeby nierobić czegoś 2 razy )

robie plan i potem dzwonie do róznych fachowców i ustalam terminy

i to wszystko , zdarza się ze ktoś sie wyłamie ,ale gdyby wszystko szło jak po maśle tobyłoby to nudne :)

no i niby my tak planujemy... ale jakoś mamy trudności, aby poszło to wg naszego planu, bo głownie to my dostosowujemy sie w rezultacie do terminów ekip, a nie na odwrót...

Choć założenia były dobre:)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
już się niemożemy doczekać okien , :) mają zacząć montować w poniedziałek i wtorek :) wtedy dom już nabierze innego wyglądu (bez dziur) :)

taaak, to znaczący przełom. Niewieje, zaczyna wyglądac i robić sie przytulniej, no i przede wszystkim baaardzo cieszy inwestora.

U nas ciepelko tez wyszlo ponad 40 tys (piec, podlogowka, kaloryfery itd)

co robicie po oknach?

pozdrawiam

już się niemożemy doczekać okien , :) mają zacząć montować w poniedziałek i wtorek :) wtedy dom już nabierze innego wyglądu (bez dziur) :)

taaak, to znaczący przełom. Niewieje, zaczyna wyglądac i robić sie przytulniej, no i przede wszystkim baaardzo cieszy inwestora.

U nas ciepelko tez wyszlo ponad 40 tys (piec, podlogowka, kaloryfery itd)

co robicie po oknach?

pozdrawiam

po oknach czekamy na Vaphoterm na podłoge pod wylewki

ogrzewanie podłogowe i wylewki potem a na dworze układanie kostki chyba pazdziernik

pozdrawiam

ale masz już fajnie :D

a my już po wylewkach i w poniedziałek musimy zamówić właśnie bramę :roll: ...tylko jaką :roll: ...

czekam na twoje okna :D pewnie ty też :D

no tez czekamy dziś sie dowiedziałem ze wszystkie gotowe oprócz łukowych :evil:

a dzwoniłem do nich tak co miesiąc pytajać jak tam moje okna , odpowiedz zawsze tak już się robią :evil:

i znów obsuwa w terminie chyba będzie.

ale cóz, tak to już jest przy budowie

pozdrawiamy :)