BungoI 26.03.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Zapraszam do wymiany doświadczeń. Szczególnie budujących Skrzata ale nie tylko. Jak każdy przyszły budujący przeglądam miliony producentów, produktów i aż mi się czasem w głowie kręci... POMOCY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kertoiP68 26.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A gdzie się podział komin w pomieszczeniu technicznym? Jak planujesz rozwiązać kwestię wentylacji? Czyżby miał powstać "Skrzat" z rekuperatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 26.03.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Kominów nie będzie wcale - ani jednego . Skrzat będzie miał rekuperator Planowane ogrzewanie również ich nie wymaga Nie mogę się tylko ciągle zdecydować: pompa ciepła czy piec gazowy kondensacyjny. Do kiedy obowiązywały mnie warunki odmowne z gazowni nie miałam wątpliwości. Niestety - teraz mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kertoiP68 27.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Fajnie! Będzie to pierwszy "Skrzat" w nowoczesnym wydaniu. Jak będziesz miała wycenę od wykonawcy, to koniecznie podziel się z czytelnikami forum. Ja jeszcze jestem na etapie "myślenia", na dokładkę przed zakupem działki, więc do Twojego etapu mam kosmicznie daleko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.03.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witajcie Będę z przyjemością śledzić wasz dziennik Fajnie, że budujecie Skrzata. Ogólnie to bardzo mało osób buduje domki o takiej powierzchni. Życzę szybkiego załatwienia papierków i do.....budowy.... KertoiP68 - zobaczysz jak szybko zleci... :D Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 28.03.2007 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Kasiu - ja najpierw zapoznałam się z całością Twojego dziennika. Stwierdziłam, że to dobry sposób żeby potem pamiętać jak to było... i wyrzucić z siebie ewentualne frustracje najpierw urzędnicze potem pewnie wykonawcze. Co do wycen to na pompę ciepła mam ją już od dawna. Jak na razie lepszej nie udało mi się znaleźć na rynku: Firma Wassermann - 35.000 PLN (w tym pompa + instalacja + podłogówka + dolne źródło ciepła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.03.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witaj bungoI Ta kwota 33 tys to rozumiem, że to robocizna, ale za jaki stan? Z położeniem dachówki, z montowaniem okien? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 02.04.2007 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 33 tys. za stan surowy zamknięty. Tzn. z dachówką, rynnami i oknami połaciowymi w cenie. Myślę, że na dzień dzisiejszy cena jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 04.04.2007 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Szukam chętnych z okolic Krakowa na wspólne zamówienie i transport pustaków keramzytowych. Cena pustaków to 7,3 PLN za 24/24/49 i 3,66 PLN za 10/24/49. Ceny brutto. Koszt transportu to dodatkowo 1 PLN do ceny pustaka. Mają także bloczki stropowe i fundamentowe. Do auta z HDS wchodzi 20 palet. Moje zamówienie zajmuje 32 palety poszukuję kogoś na uzupełnienie brakujących 8 palet dodatkowy transport i wtedy byłoby 28 palet. Transport planuję pod koniec kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 33 tys. za stan surowy zamknięty. Tzn. z dachówką, rynnami i oknami połaciowymi w cenie. Myślę, że na dzień dzisiejszy cena jest OK. Cena bardzo fajna Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 04.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 firma od rekuperatora i GWC to SFERAWENT cieszyn 0695790529oraz od oczyszczalni ścieków firma PIOMIL Cieszyn 033-8575409 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.04.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 http://www.gifs.ch/Festtage/ostern/images/Hasepip.gif Wesołych i radosnych Świąt Wielkanocnych Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 16.04.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 A pochwal się jakie masz zwierzątka .My mamy kota -Kacper się zwie i mam nadzieję ,że jeszcze trochę pociągnie i zdąży pomieszkać z nami w nowym domu (ma 10 lat).Poza tym jest ptasznik -Kazik i Tekla - ptasznica.Był jeszcze chomik -Twardziel ,ale hałaśliwy był i "poszedł do ludzi".Podoba mi się pomysł ze stawem.Powodzenia w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 18.04.2007 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Nasza lista zwierzątek jest spora 1 pies doberman - BUNGO 2 koty dachowce - BLEKI i LUNA 6 fretek - Mycha, Alisia, Kika, Zoja, Mantra i Charlie 1 norka amerykańska - Nergal Jak widać jest dla kogo budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 18.04.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Toż to małe ZOO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 18.04.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No właśnie mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 18.04.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Cześć BungoI,Przeczytałam dopiero początek Twojego dziennika budowy i przyszła mi do głowy taka myśl - podobno za garaż wolnostojący płaci się o wiele większy podatek, prawie jak za dom. Pomyśleliście o tym? Ale właściwie nie wiem jakie to są koszty, może i tak się opłaca.Macie mały zwierzyniec, fretki biegają wolno, czy w klatce?No to czytam dalej Twój dziennik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 18.04.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Bardzo fajny ten garaż, szczególnie to zadaszenie z boku.Mogę wiedzieć, gdzie budujecie swojego "skrzata"? My zaczynamy dopiero nasza przygodę z papierkami, ale mój mżonek już chce robić ogrodzenie i załatwia prąd budowlany. I tu wielki problem - nie wiem jaki obszar ogrodzić ( tzn. jaki duży ogród, ile trawy do koszenia...) Aha - nasz dom stanie w Przesławicach k/Koniuszy Czy mogę prosić o namiar na waszą panią architekt? Rozumiem,że załatwia wszystkie dokumenty do pozwolenia na budowę.Bardzo ciekawa sprawa z tym gazem.Musimy też spróbować jeśli coś się zmieniło w przepisach. Prawdę mówiąc myślałam, że musimy robić przyłącze na własny koszt ( dla nas za drogo - 300m). A może to tylko w Waszej gminie jest tak fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 20.04.2007 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Getye, Po kolei: 1. Fretki i reszta lataja luzem 2. Z gazem jest niekawie i nieciekawie zarazem. Bo i owszem kosztami Cię nie obciążą ale mogą stwierdzić, że to nieekonomiczne i potem wchodzi Urząd Regulacji Energetyki żeby sprawdzić zasadność odmowy. 3.Pani architekt: Beata Łysek tel. 607113115 4. Jaki garaż wolnostojący !!! Pomieszczenie gospodarcze i to w dodatku 2 pomieszczenia w odległości 5 cm 5. Budujemy w Woli Więcławskiej (gm. Michałowice) Jaki domek zamierzacie wybudować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 23.04.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Znam V-Geo - z włścicielem chodziliśmy razem do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts