Getye 23.04.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Bardzo spodobał nam się Twój pomysł z budynkiem gospodarczym. Jesteśmy na etapie stawiania blaszaka i pomyśleliśmy sobie że lepiej postawić cos takiego.Czy naprawde nie potrzeba pozwolenia na budowę? Wystarczy zgłosić w gminie czy jak? Mogę prosić o namiar na ten projekt garażu? Jest super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 23.04.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Przepraszam, odpowiem na Twoje pytanie - jeszcze nie mamy projektu. Chyba będzie projekt indywidualny, bo nie mogę znależć nic pasującego.Chcielibyśmy budynek w kształcie litery L . Jeszcze szukam, tyle tego jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.04.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 hej I jak udało Ci sie zamówić karmazytbeton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 26.04.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Niestety, spóźniłam się dosłownie kilka dni... Na razie mam dachówkę Dzisiaj przyszła faktura pro-forma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 26.04.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam,W kwestii pozwolenia na budowę. Jeżeli nie chcesz się starać o pozwolenie to możesz postawić budynek gospodarczy do 25 m2 powierzni zabudowy na każde 5 arów powierzchni działki. Przy czym Prawo Budowlane nie definiuje minimalnej odległości pomiędzy budynkami na tej samej działce. Tak więc mogą być od siebie oddalone np. o 5 cm (szerokość ocieplenia). Link do projektu:http://nieruchomosci.beskidy.pl/katalog_projektow/projekt.php?pro=44&op=PGKa tu jeszcze jeden, który braliśmy pod uwagę:http://www.dobry-dom.pl/projekt/90/375/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 27.04.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ja sie nadal zastanawiam nad tym karmezytbetonem czy to to samo co karmezyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 27.04.2007 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Znalazłam innego dostawcę więc znowu wracam do tematu. Mam nadzieję, że będzie dobrze Pustaki keramzytowe (keramzybetonowe) są produkowane z keramzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 18.05.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Pytałam w gminie, możemy postawić budynek gospodarczy o powierzchni 35m2 - wystarczy tylko zgłoszenie. Nie wiedziałam że jest to możliwe. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 21.05.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Getye, witam w klubie Pilnie szukam fachowca do wykonania przyłącza wody w przyzwoitej cenie. Bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 24.05.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 [Mysia] Witaj, dopiero dziś zorientowałam się, że jesteś tu, na Muratorze Od dziś będę czytać z ciekawością Twój dziennik budowy. Skąd ten entuzjazm? Ano stąd, że miałam przyjemność poznać Cię wirtualnie na forum fretkowym (nie wspominając o tym, że robię u Ciebie zakupy ) Miło wiedzieć, że oprócz Samuela i mnie są tu jeszcze inni fretkoprzyjaźni. Pozdrawiam! [/Mysia] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 26.05.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Faktycznie super. Chętnie wymienię doświadczenia i pomysły jak zabezbieczyć dom i ogród żeby stwory nie nawiały Na razie rozpracowujemy koncepcje dotyczące różnych typów ogrodzeń bo moim marzeniem jest aby biegały luzem po ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 31.05.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Faktycznie super. Chętnie wymienię doświadczenia i pomysły jak zabezbieczyć dom i ogród żeby stwory nie nawiały Na razie rozpracowujemy koncepcje dotyczące różnych typów ogrodzeń bo moim marzeniem jest aby biegały luzem po ogrodzie... u nas był problem z psami żeby nie weszły tam gdzie nie mają , i dowiedziałem się od znajomego że widział u kogoś ogrodzenie elektr.tzw,pasteż elektryczny założyłem go u siebie ,,tylko raz pies podszedł troche go trzepło ,, teraz nie mam już podłączone ogrodzenie "pasterz "4 rok i pies nie podchodzi blizej jak na 1 m do ogrodzenia elektr. raz mu wystraczyło jak poczuł że coś go "kopnęło ." w innych punktach ogrodu zrobiłem tylko ogrodzenie takie same ale juz go nie podłączałem i tam też pies nie podchodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 01.06.2007 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Raz w życiu widziałam kota "trzepniętego" prądem i więcej nie chciałabym zobaczyć. Elektryczny pastuch odpada zdecydowanie. Wolę już przekopane grządki. Decydując się na zwierzęta zdecydowałam się też na skutki związane z tą decyzją. Mój ogród z założenia nie będzie wypielęgnowany i uładzony. Wtedy działalność twórcza czworonogów będzie mniej zauważalna i bolesna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 06.06.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Raz w życiu widziałam kota "trzepniętego" prądem i więcej nie chciałabym zobaczyć. Elektryczny pastuch odpada zdecydowanie. Wolę już przekopane grządki. Decydując się na zwierzęta zdecydowałam się też na skutki związane z tą decyzją. Mój ogród z założenia nie będzie wypielęgnowany i uładzony. Wtedy działalność twórcza czworonogów będzie mniej zauważalna i bolesna. no jasne coś za coś ( ja przedtem sam spróbowałem jak to kopie , jest to nieprzyjemne ale nie niebezpieczne,jest regulacja ) mamy tylko odgrodzone niedużo ogrodu( ale juz bez podłączonego elektryzatora.) tam gdzie nie chcemy żeby psy wchodziły. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 19.06.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam budowniczych !Jak to dobrze przeczytać, że wasza budowa rusza z miejsca - to musi być fajne uczucie. Na pustym kawałku ziemi zaczną rosnąć mury.My dostaliśmy odpowiedź z gazowni. Byłam pewna (czytając o twoich perypetiach z gazem) że dostaniemy odmowę ( przyłącze około 270mb) a tu niespodzianka. Pozytywna! A pani u której składaliśmy podanie powiedziała,że nie mamy na co liczyć - napewno bedzie odmowa.W związku z tym mam pytanie. Dlaczego ten pan od gazu przyszedł do was tak szybko. Czy w umowie ustaliliście taki szybki termin poboru gazu?Będziemy musieli podpisać umowę i nie wiem jaki termin odbioru gazu wpisać. Czekam na zdjęcia z placu boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 19.06.2007 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam budowniczych ! Jak to dobrze przeczytać, że wasza budowa rusza z miejsca - to musi być fajne uczucie. Na pustym kawałku ziemi zaczną rosnąć mury. My dostaliśmy odpowiedź z gazowni. Byłam pewna (czytając o twoich perypetiach z gazem) że dostaniemy odmowę ( przyłącze około 270mb) a tu niespodzianka. Pozytywna! A pani u której składaliśmy podanie powiedziała,że nie mamy na co liczyć - napewno bedzie odmowa. W związku z tym mam pytanie. Dlaczego ten pan od gazu przyszedł do was tak szybko. Czy w umowie ustaliliście taki szybki termin poboru gazu? Będziemy musieli podpisać umowę i nie wiem jaki termin odbioru gazu wpisać. Czekam na zdjęcia z placu boju... Wpisaliśmy wrzesień bo pierwotnie składaliśmy wniosek w styczniu i nie wiadomo dlaczego oni policzyli pół roku od tej daty a nie od daty podpisania umowy. Nawet wykonawca stwierdził, że namieszali z datami. Gazownia ma pół roku od podpisania umowy na wykonania przyłącza, z kolei odbiorca ma miesiąc od wykonania przyłącza na rozpoczęcie poboru gazu. W przypadku opóźnienia trzeba pisać pismo z prośbą o przedłużenie terminu w przeciwnym przypadku płaci się karę. Dziękuję za życzenia. Nie mogę się doczekać wejścia ekipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Getye 20.06.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jeśli dobrze zrozumiałam, to nie mogę podpisać umowy teraz i zaznaczyć termin odbioru gazu dopiero na np. X`2008 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 21.06.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Jeśli dobrze zrozumiałam, to nie mogę podpisać umowy teraz i zaznaczyć termin odbioru gazu dopiero na np. X`2008 ? Powinni się zgodzić. Sprawdź co masz wpisane w warunkach przyłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 20.07.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Jaki fajny nieduzy domek I niezly pomysl z tym garazem - budynkiem gospodarczym Pozwolenie na budowe zalatwialiscie moze w starostwie w Wegrzcach? Bo ja wlasnie zlozylam niedawno i zastanawiam sie, czy bede czekac 2 miesiace... Pozdrawiam Was i zwierzaki i...niech sie mury pna do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 15.08.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Pewnie już macie pozwolenie na budowę. My też załatwialiśmy w Węgrzcach i gdyby nie to, że nastąpiła pomyłka w kwestii stanowiska archeologicznego dostalibyśmy je po 30 dniach. Pozdrawiam i życzę szybkiego startu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts