_ali_ 02.03.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 BungoI cieszę się ze znowu wróciłaś do dziennika. drobna pomyłka w nim jest - cytat:"Podsumowanie dotychczasowych wydatków: 50.786 - działka 29.018 - stan zero 65.989 - stan surowy otwarty 19.000 - stan surowy otwarty " --> zaknięty miało być, prawda? Możesz nap[isac czy ten twoj majster od murów już wcześniej murował z bloczków keramzytobetonowych?I jeszcze jedno jakie kryteria przyjęłaś do wyboru włąśnie tych bloczków a nie innych? chodzi mi o wybór bloczków już spośród tych keramzytobettonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 18.03.2008 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Po podłodze najmniejszy pokój na poddaszu ma 17,5 m2. Tylko jedna ścianka nie ma pełnej wysokości więc pokoje są naprawdę duże a do tego bardzo ustawne. Oczywiście największym powodzeniem cieszy się nasza sypialnia z zakamarkami ale mamy argument, że będziemy ją zasiedlać we dwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 19.03.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 BungoIslicznie dziekuje za kontakt do instalatora. A i dzieki temu przebrnąłem przez cały wasz dzienniczek !. gratuluje postepów!!!. Naprawdę odbrze wam idzie. Mimo ze ja juz mam ogrzewanie (zbiornik LPG) to właśnie dlatego szukam - extra solary i pompy ciepła, moze tówj instalator róeniz w temacie pompy ciepła poradzi.... Powodzenia i jeszcze raz dziekuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 19.03.2008 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Przejrzałam Twój dziennik i zauważyłam, że kładłeś gres polerowany. CZy on jest bardzo śliski, np. dla psa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Dużo miłości i uśmiechu w te Święta http://www.przedszkole134.poznan.pl/ilustracje/wielkanoc33.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 16.04.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 BungoI Bardzo proszę wrzuć te zdjęcia wizualizacji łazienki. Jestem strasznie ciekawa jak u was to wygląda.... Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 18.04.2008 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Wkleiłam sporo zaległych zdjęć z budowy i przy okazji wizualizacje łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ali_ 19.04.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 ja jeszcze raz ponowie swoje pytanie. Jak możesz prosze - odpowiedz - może być na PW Możesz nap[isac czy ten twoj majster od murów już wcześniej murował z bloczków keramzytobetonowych? I jeszcze jedno jakie kryteria przyjęłaś do wyboru włąśnie tych bloczków a nie innych? chodzi mi o wybór bloczków już spośród tych keramzytobettonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 20.04.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 ja jeszcze raz ponowie swoje pytanie. Jak możesz prosze - odpowiedz - może być na PW Możesz nap[isac czy ten twoj majster od murów już wcześniej murował z bloczków keramzytobetonowych? I jeszcze jedno jakie kryteria przyjęłaś do wyboru włąśnie tych bloczków a nie innych? chodzi mi o wybór bloczków już spośród tych keramzytobettonowych Owszem budował. Generalnie budowanie z tego materiału nie różni niczym szczególnym od budowania z jakiegokolwiek innego pustaka. Wtedy kiedy kupowaliśmy pustaki decydowały: warunki dostawy i cena. W okolicach Krakowa trudno było dostać ten materiał. Parametry przenikania wszystkie mają takie samo albo bardzo zbliżone (oczywiście poza tymi z wkładką styropianową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 20.04.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 ja jeszcze raz ponowie swoje pytanie. Jak możesz prosze - odpowiedz - może być na PW Możesz nap[isac czy ten twoj majster od murów już wcześniej murował z bloczków keramzytobetonowych? I jeszcze jedno jakie kryteria przyjęłaś do wyboru włąśnie tych bloczków a nie innych? chodzi mi o wybór bloczków już spośród tych keramzytobettonowych Owszem budował. Generalnie budowanie z tego materiału nie różni niczym szczególnym od budowania z jakiegokolwiek innego pustaka. Wtedy kiedy kupowaliśmy pustaki decydowały: warunki dostawy i cena. W okolicach Krakowa trudno było dostać ten materiał. Parametry przenikania wszystkie mają takie samo albo bardzo zbliżone (oczywiście poza tymi z wkładką styropianową). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.05.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witaj Bardzo ładna ta płytka klinkierowa Mam pytanko czy tam jeszcze idzie jakaś fuga??? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 03.05.2008 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Fuga owszem idzie ale minimalna, właściwie niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 09.05.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witaj Bungo! Niesamowite postępy na budowie! Gratuluję! Domek nabiera rumieńców. Mam pytanie, o ile cm podwyższaliście ściankę kolankową? I co postanowiliście z przydomową oczyszczalnią ścieków? A te małe fretki zmienią kolor jak dorosną? Pewnie głupie pytanie, ale laik jestem. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 20.05.2008 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Podnieśliśmy o jednego pustaka na niższych ściankach co spowodowało znaczne podniesienie przeciwległych - tak, że na poddaszu mamy sporo ścian o pełnej wysokości. Maluchy już zmieniły kolor. Aktualniejsze fotki są tutaj: fretki.com Teraz są jeszcze ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 04.06.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Hej Bungo! Fakt, strasznie fajne te Wasze zwierzaki Co do Skrzata - intryguje mnie sprawa ścianek kolankowych - patrzyłam sobie na ścianki działowe i dach - Wasz i kasi_w i wyszło mi coś takiego: oboje podnieśliscie "boczne" ściany domu o jeden pustak. Wam czołowa i tylna ścianka podniosła się dzięki temu bardzo, a kasi tylko trochę. Kombinuję jak mogę i jedyne, co mi wychodzi to, że kalenica Wam poszła w górę i zmienił się kąt nachylenia dachu. W projekcie jest 30 stopni. Tyle macie, czy więcej? I czy zmieniła się Wam wysokość budynku? Muszę rozwikłać tę zagadkę, bo inaczej nie będę mogła spać A można zobaczyć fotki poddasza? Acha, widziałam, że na dno wykopu fundamentowego kładliście folię. I co? Na to zbrojenie i beton, czy dawaliście chudziaka wcześniej? Czy dobrze widziałam, że dawaliście fundament pod tarasy z przodu i z tyłu? No, jeszcze muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem klinkierowej elewacji - jest zawodowa! pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 05.06.2008 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Cześć,Dach rzeczywiscie jest wyższy niż w projekcie, prawdopodobnie kąt nachylenia jest wiekszy o jakieś 5 - 7 stopni. Jak zmierzę wysokość kalenicy od parteru to wtedy będę w stanie określić o ile jest ona wyższa w stosunku do planu. Zmiana wielkści i wysokości dachu wyniknęła nie tyle z podnoszenia ścianek kolankowych ile z odsunięcia słupów wspierających płotew od strony tarasu; Zostały one odsunięte od ściany o ok. 70cm od miejsca w którym miały być, czyli tak jak z przodu domu na tym małym tarasie. U nas są odsunięte na ok. 2,2 od ściany.Podniesienie ścianek kolankowych bocznych polegało na dodaniu wieńca, którego nie ma w projekcie (!) Łączna wysokość z murłatą to 89 cm.Powierzchnia dachu zwiększyła się o 35m2. "Acha, widziałam, że na dno wykopu fundamentowego kładliście folię. I co? Na to zbrojenie i beton, czy dawaliście chudziaka wcześniej? Czy dobrze widziałam, że dawaliście fundament pod tarasy z przodu i z tyłu?" - Dokładnie tak. Wg naszych budujących oraz kierownika folia sprawdza się lepiej niż chudziak ponieważ nie przepuszcza wody. Z przodu faktycznie były wylane razem z fundamentami domu. Duży taras mamy jeszcze przed sobą... Bardzo się cieszymy, że podoba się Wam nasz klinkier. Do końca się nad nim zastanawialiśmy ponieważ w naszych okolicach praktycznie nie obkłada się domów i nie mogliśmy sobie wcześniej zobaczyć czego się możemy spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 06.06.2008 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 06-06-2008 - Impregnacja płytek klinkierowych przez szacownego małżonka Nadal czekamy na dokończenie isntalacji wod.kan. W poniedziałek przyjeżdża tynkarz w celu ustalenia szczegółów, mam nadzieję, że w połowie czerwca będziemy mieli otynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.07.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 halo bungo Dołączam się do prośby haczyks'a: proszę o fotki Waszego skrzacika! Współczuję przygód z tynkarzami. Oby teraz wszystko było już dobrze! Powodzenia! halo haczyks Czy Ty też budujesz Skrzata? Robisz więźbę? A gdzie dziennik budowy? pozdrówki madmegs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 21.07.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 hej, mogłabyś mi napisać jak wygląda sprawa wusokości i ilości miejsca w kotłowni tam gdzie idą schidy? (na rysunku zaznaczyłam te miejsca czerwoną kropką) http://img411.imageshack.us/img411/8445/pyttg4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 23.07.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Miejsca jest sporo. Wysokość pozwala np. na umieszcznie tam pralki (u mnie będzie tam stała), odkurzacza lub innych urządzeń. Jeżeli potrzebujesz dokładnych wymiarów to wymierzę i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts