37C 27.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Miło mi zakomunikować, że w miejscu, w którym obecnie przebywam, czyli w Pakistanie, temperatura powietrza w cieniu mierzona amatorsko osiągnęła 37°C, co mi osobiście odpowiada.W związku z tym już niedługo rozpoczną pracę miejscowe cegielnie oparte na wypalaniu cegieł w stosach przełożonych drewnem i zakopcowanych, co może wpłynąć na dalszą obniżkę ceny tego podstawowego materiału budowlanego, czego życzę również inwestorom w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ech... 37 w cieniu... marzenie A co do cegieł- pomysl, proszę o jakimś imporcie. Sprzedasz każdą ilość (po rozsądnych cenach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 31.03.2007 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Po wyglądzie tutejszych cegieł i sposobie wypalanie można twierdzić, że w naszym kraju długo by nie wytrzymały. Tu nie ma przejść temperatury przez zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 31.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Piszesz o piecach ziemnych w Polsce niegdyś b. często spotykanych. W Europie do tej pory z dużym powodzeniem stosowana jest cegła surowa nie ma obawy, że się rozleci a ile mniej dymu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalker Greg 01.04.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Wiele mazurskich gospodarstw było budowanych z cegły wypalanej na miejscu w takich ziemnych piecach. Jestem ciekaw czy jej wyrobem zajmowali sie jacyś wędrowni ceglarze, to chyba nie jest takie proste. A niedawno widziałem stary dom z suszonej cegły, w całkiem niezłym stanie. Tylko w jednym narożniku przeciekała rynna i sie tu rozpłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts