Nikita 13.06.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Robotnicy położyli mi strop drewniany w wysokim pokoju.Za strop o pow. ok. 11m2 policzyli 2400 pln. Mam wrażenie ze zapłaciłam jak za zboze...Na robotę składało się:- wykucie dziur na belki nośne- położenie na belkach desek- położenie na deskach płyt OSB- "zapiankowanie" dziur- ewent. ocieplenie od dołuOd góry nie można raczej ocieplać, bo pokój wyszedł bardzo niski i muszę podnosic nad nim dach (na zasadzie lukarny).Myślicie, że przepłaciłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.06.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Te 2400 to za całośc czy tylko robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita 13.06.2003 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Tylko robocizna, bez materiałów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.06.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Niestety ale przepłaciłeś. I to moim zdaniem przepłaciłeś zdecydowanie.Wyszło na to, że za robociznę każdego m2 stropu zapłaciłeś po 218zł.Sądzę, że bez rachunku mogło by Ciebie to kosztować 1/4 tej kwoty.Dokonaj takiej symulacji.ilość pracowników x ilość godzin przepracowanych = A2400 zł : A = BPorównaj B do swojej stawki godzinowej (dla ułatwienia swoje miesięczne wynagrodzenie podziel przez 170). Oczywiście pomijam w kalkulacji koszty amortyzacji urządzeń- wyszła by przy tej pracy naprawde śmieszna kwota. Jeśli umawiam sie z fachowcem na wykonanie jakieś pracy to dokonuje takiej symulacji zanim zgodzę się ustalić kwotę jego wynagrodzenia. Podobną pracę wykonałem wraz z teściem w przeciągu popołudniowego piątku i całej soboty. Powierzchnia 24m2. Na koniec wypiliśmy po jednym piwku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita 13.06.2003 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Też mi sie tak wydaje.Ale powiem Ci jeszcze lepszy numer:Muszę nad tym pokojem podnieść dach na zasadzie lukarny - panowie policzyli, że robocizna:-podniesienie dachu-obrobienie (łaty, folia lub papa, położenie blachodachówki z duzych arkuszyto koszt ok. 7000 pln. Mam wrażenie, że przesadzili i chyba znajdę do tego kogoś innego, mimo iż mieli wykonać remont kompleksowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.06.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 No cóż ..... Sądzę, że za mniejsze pieniądze bez problemu znajdziesz innych wykonawców którzy potrafia solidnie (to ważne!!!) wykonać zlecona prace.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita 13.06.2003 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 No więc zaczynam się rozglądać. A może Ty masz jakąś solidną ekipę do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.06.2003 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 ja za połozenie belek stropowych zapłaciłam 300 zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita 13.06.2003 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 No więc chyba się jednak pożegnam z panami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 29.06.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Dobre ceny mają chłopaki:-)Chciałbym miec takie zlecenia,ale niestety musze sie zadowolić niższymi,ale tez nie narzekam:-)pozdrawiam i polecam swoje usługi:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotwiczka 11.02.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Słuchajcie Kochani, A ja właśnie rozważam oferty na położenie stropu drewnianego z podłogą i rozbieżności są następujące: 1/ 40 zl/ m2 (kostrukcja i podłoga) 2/ 130 zl/ m2 ( tak samo)....????? 3/ 50 zl/m2 Wyobrażacie sobie? Pozdrawiam.... kotwiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 11.02.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Zapłaciłem 35 zł za m2 konstrukcja, poszycie stropu z desek, położenie legarów, izolacja, płyta OSB. Chyba ktoś zrobił z ciebie jelenia. Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomko26 28.02.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2005 JA mam do zrobienia ok 30m2 stropu drewnianego...kupilem legary za 270 zł i sam poloze je i zrobie strop...i duzo zaoszczedze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts