bwmk 28.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 że co takiego? mamo ratuj !!!!! jutro będewdomu to ją sprawdzę dam znać o stanie wiedzy mamuśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 28.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A może byście się tak schylili i popielili trochę a nie tak na łatwiznę roundap i roundap i dla środowiska by było lepiej i dla was...trochę ruchu i swieżego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 że co takiego? mamo ratuj !!!!! jutro będewdomu to ją sprawdzę dam znać o stanie wiedzy mamuśki e tam, nie fatyguj mamuśki. Wystarczy jak przeczytasz instrukcję na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 28.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jednoroczne nawet nie kiełkują. Pełnia wegetacji?? Jednoroczne czy nie, to dla mnie bez znaczenia. Jeśli są w kolorze soczystej zieleni i pełni rozkwitu, to dla mnie pełnia wegetacji. Szczególnie, że rosną bardzo szybko. A kwitnie tego całkiem sporo, z mniszkiem na czele (We Wrocławiu praktycznie nie było zimy.) Od miesiąca kwitną mi w ogródku fiołki. W warzywniku szczypiorek ma już kilkanaście cm. To nie jest pełnia wegetacji? Wiadomo, że niektóre rosliny jeszcze "śpią", ale nie chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 28.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wszystkie, które nalażałoby zwalczyć i to już jest pełna wegetacja? Zresztą nie będe się spierał, gdyż w okolicach Wrocławia może już jest maj . .. Pewnie nie wszystkie, ale zanim wszystkie wzejdą, to te co kwitną zdążą się posiać i będzie za późno. A co do pogody we Wrocławiu, to gdyby nie kalendarz, to możnaby się pomylić No w każdym razie dużo cieplej niż w ubiegłym roku o tej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 28.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 W Suwałkach też jest w tym roku cieplej niż rok temu o tej porze. Nie tylko we Wrocławiu. Zima trzymała rok temu do końca marca, nie pamiętacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 28.03.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Pewnie nie wszystkie, ale zanim wszystkie wzejdą, to te co kwitną zdążą się posiać i będzie za późno. W warstwie ornej każdego nawet zadbanego ogrodu jest miliony nasion chwastów. Niektóre z nich „leżakują" po kilka lat i skiełkują w sprzyjajacych dla nich warunkach (np. wydobyte pod powierzchnie). Dlatego te nieliczne chwasty, które przeimowały pod śniegiem i niektóre już zakwitły nie sa istotne i nie warto ich specjalnie pryskać bo i tak za parę dni wyrosną nastepne itd. Przecież nie będziesz chyba pryskał co kilkanascie dni. Ale rozwinął sie ten wątek ale nic dziwnego bo dotyczy jednej z najważniejszych spraw na forum czyli roundapu obok innych ważnych: torfu, kretów, jesiennych nawozów oraz co posadzić żeby było ładnie . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 28.03.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dlatego te nieliczne chwasty, które przeimowały pod śniegiem i niektóre już zakwitły nie sa istotne i nie warto ich specjalnie pryskać bo i tak za parę dni wyrosną nastepne itd. Ale ja nie pryskam żadnym roundapem, tylko grzecznie i cierpliwie wyrywam No bo jak tu np pomiędzy kwitnącymi prymulkami pryskać chemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.03.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 przechadzając się z opryskaczem po działce złapałem się na tym, że o różnych rzeczach sobie myślę. I tak: - kurczę, czy ten rozpylacz pewnej znanej firmy na ka to dobrze rozpyla, czy nie; - dlaczego do cholery ten opryskiwacz ma tak krótką rączkę; - czy dobrze wyliczyłem proporcje preparatu i wody; - tu już pryskałem czy nie ? - coś szybko roundap się zużywa (btw. poszło na mojej działce jakieś 1,7 litra koncentratu); - dlaczego ta trawa jeszcze nie więdnie; - ocho, na opryskiwaczu jest taki przycisk, który umożliwia stałe otwarcie dyszy (zauważyłem po jakieś godzinie ręcznego przyciskania); - ciekawe, kiedy sąsiad mnie pogoni że mu trawnik chcę spalić ? - ciekawe, który sąsiad (mam dwóch) mnie pogoni, że opryskuję przy granicy ? - ale będą jaja jak za dwa tygodnie pozostaną pasy zielenie wśród wysuszonego zielska; - czy to nie był błąd, że nie założyłem maski na twarz ? itepe itede to taki Twoj "dzien swira" ja poprostu wszystko zlewam rowno Poczekaj poczekaj, cisza! Ciebie też dopadnie i wtedy zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.03.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Przecież nie będziesz chyba pryskał co kilkanascie dni. Nie wiedomo Ktoś tu ostatnio pisał o opryskach ochronnych kilkanaście razy do roku. A myślisz, że rundapowi to sie nie należy ? Jak jeszcze na okolicznych łąkach mniszek przekwitnie i zacznie się rozsiewać to rundap będzie w użyciu nawet i co tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.03.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ale rozwinął sie ten wątek ale nic dziwnego bo dotyczy jednej z najważniejszych spraw na forum czyli roundapu obok innych ważnych: torfu, kretów, jesiennych nawozów oraz co posadzić żeby było ładnie . .. etam, moim zdaniem wątek dość zbacza miałobyć o przeżywaniu intelektualnym podczas oprysku preparatem a wyszło jak zwykle u mnie na (w ???) ogrodzie chyba stan bez zmian - co było zielone nadal zielone itp. szlag by to trafił bo już naprawdę zaczynam wątpić czy cokolwiek spadło na moją działkę czy wszystko przeszło do sąsiada. i nie piszcie, że niemożliwe nawet w bezwietrzny dzień - wybudowałem dom i wiem, że niemożliwe nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.03.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 miałobyć o przeżywaniu intelektualnym podczas oprysku preparatem a wyszło jak zwykle eeee, tam.. A co można kontemplować, podczas czynności, która ma na celu zniszczenie wszystkiego co się nawinie pod lance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Pewnie nie wszystkie, ale zanim wszystkie wzejdą, to te co kwitną zdążą się posiać i będzie za późno. W warstwie ornej każdego nawet zadbanego ogrodu jest miliony nasion chwastów. Niektóre z nich „leżakują" po kilka lat i skiełkują w sprzyjajacych dla nich warunkach (np. wydobyte pod powierzchnie). Dlatego te nieliczne chwasty, które przeimowały pod śniegiem i niektóre już zakwitły nie sa istotne i nie warto ich specjalnie pryskać bo i tak za parę dni wyrosną nastepne itd. Przecież nie będziesz chyba pryskał co kilkanascie dni. .. We Wrocławiu jest inaczej, zapomniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 29.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Pewnie nie wszystkie, ale zanim wszystkie wzejdą, to te co kwitną zdążą się posiać i będzie za późno. W warstwie ornej każdego nawet zadbanego ogrodu jest miliony nasion chwastów. Niektóre z nich „leżakują" po kilka lat i skiełkują w sprzyjajacych dla nich warunkach (np. wydobyte pod powierzchnie). Dlatego te nieliczne chwasty, które przeimowały pod śniegiem i niektóre już zakwitły nie sa istotne i nie warto ich specjalnie pryskać bo i tak za parę dni wyrosną nastepne itd. Przecież nie będziesz chyba pryskał co kilkanascie dni. .. We Wrocławiu jest inaczej, zapomniałeś? A skąd ja mam wiedzieć jak zachowują się chwasty we Wrocławiu, w Rabce czy w jakimś Rypinie ? .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Niedawno pytałeś, cyt: Czy Twoim zdaniem może to dotyczyć także okoilic Wrocławia? .. _________________ ***** „Najwyższym stopniem niewiedzy jest wiedza fałszywa" (wschodnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 29.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Niedawno pytałeś, cyt: Czy Twoim zdaniem może to dotyczyć także okoilic Wrocławia? .. _________________ ***** „Najwyższym stopniem niewiedzy jest wiedza fałszywa" (wschodnie). Poprawię się i nie będę w przyszłości generalizował swoich opinii na obszar całego kraju. Może dać w tej kwestii stałą informację w stopce pod moimi postami? Jak mi radzisz? .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Sam nie wiem, nie taki znów ten kraj wielki. Ale może jako blacha na d.., na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 29.03.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 o rety....tak sie zastanawiam czy niektórzy to tak z wrodzonej złośliwości czy odreagowują swoje nieudacznictwo w innych dziedzinach życia? bo oczywiście w ogrodowych sprawach sa najlepsi, ale przecież tego nikt nie kwestionuje, zyczliwości więcej, usmiechu, ale tego szczerego zyczę Panu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.03.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 zyczliwości więcej, usmiechu, ale tego szczerego zyczę Panu... A do czego tu się uśmiechac skoro wkoło tylko chemia i chemia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.03.2007 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Albo fizyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts