Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nadzór archeologiczny

Gość Kasior

Recommended Posts

Czy już masz pozwolenie na budowę, czy nie?

Miałem podobny problem i to już na etapie warunków zabudowy. Początkowo myślałem, że pani w urzędzie gminy wykazała się złośliwością ale poźniej okazało się, że nie. Konsekwencją tego zapisu był zapis w pozwoleniu na budowę. W takich sytuacjach jest powiadamiany Wojewódzki Konserwatow zabytków. Trzeba uzyskać od nich pozwolenie na prowadzenie prac archeologicznych - tak to brzmi - ale na p[rawdę chodzi o możliwość prowadzenia prac budowlanych.

Istotne jest jak w stosunku do strefy archeologicznej jest usytuowana działka.

U mnie już budynek będzie nakrywany dachem, więc przebrnąłem przez ten problem.

Jak masz więcej pytań, szczegółowo mogę opisać na priva oraz podać kontakty w celu sprawowania nadzoru archeologicznego (Warszawa).

Nie wiem skąd jesteś?

pozdrawiam

Też to niestety mam. Już w decyzji o warunkach zabudowy napisano - nadzór archeologiczny strefa 0- nie chodzi o konserwatora zabytków tylko o fakt iż działka znajduje się w strefie chronionej. Coś ciekawego po prostu niedaleko wykopano. Musisz mieć pozwolenie na prowadzenie prac ziemnych od archeologa - może coś wykopiesz. Skończyło się to wizytą w byłym mieście wojewódzkim dość daleko i jednym papierkim. Bez tego nie dostałbym pozwolenia.