Gość Kasior 13.06.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Co to oznacza nadzór archeologiczny na dziłce i jakie są tego skutki własnie się dowiedziałam, że moja działka może mieć taki nadzór .. Pomocy, ja się chciałam tam budowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Tomas 14.06.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Spoko nie denerwuj się,jak uzyskałeś zgodę na budowę to już jest dobrze.Dygnij sobie do konserwatora zabytków to ci wszystko wyjaśni.Będzie źle jak w trakcie budowy coś wykopiesz,bo wtedy mogą ci wstrzymać inwestycję do czasu wykonania robót archeologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 A jak wykopie garnek ze zlotem, to też zle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.06.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Czy już masz pozwolenie na budowę, czy nie?Miałem podobny problem i to już na etapie warunków zabudowy. Początkowo myślałem, że pani w urzędzie gminy wykazała się złośliwością ale poźniej okazało się, że nie. Konsekwencją tego zapisu był zapis w pozwoleniu na budowę. W takich sytuacjach jest powiadamiany Wojewódzki Konserwatow zabytków. Trzeba uzyskać od nich pozwolenie na prowadzenie prac archeologicznych - tak to brzmi - ale na p[rawdę chodzi o możliwość prowadzenia prac budowlanych.Istotne jest jak w stosunku do strefy archeologicznej jest usytuowana działka.U mnie już budynek będzie nakrywany dachem, więc przebrnąłem przez ten problem.Jak masz więcej pytań, szczegółowo mogę opisać na priva oraz podać kontakty w celu sprawowania nadzoru archeologicznego (Warszawa).Nie wiem skąd jesteś?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pah 16.06.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Też to niestety mam. Już w decyzji o warunkach zabudowy napisano - nadzór archeologiczny strefa 0- nie chodzi o konserwatora zabytków tylko o fakt iż działka znajduje się w strefie chronionej. Coś ciekawego po prostu niedaleko wykopano. Musisz mieć pozwolenie na prowadzenie prac ziemnych od archeologa - może coś wykopiesz. Skończyło się to wizytą w byłym mieście wojewódzkim dość daleko i jednym papierkim. Bez tego nie dostałbym pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts