Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polska skoczna muzyka potrzebna :) !!!

Recommended Posts

Witam :)

potrzebuje "na gwałt" jakiejs polskiej skocznej muzyki :)

To znaczy sie propozycji

poznalam przesypmatycznego irlandczyka (pozdrawiam Massi :wink: choc wiem ze ani slowa bys nie zrozumial z tego co tu pisze :wink: :lol: ) i on jest baaardzo muzykalny uczy sie grac na jakiejs fiufiałce irlandzkie melodie :lol:

ale wiekszosc sie nauczył juz i uznal ze teraz czas na cos polskiego :wink:

Raczej tradycyjnego ;)

Choc jak cos by bylo z elementami "tradycji" ale wspolczesnego tez by pasowalo :)

Ja to ciemna tabaka w rogu i nie wiem czego mu szukac :)

a obiecalam

Chdzi o cos skocznego , energicznego

jakies oberki kujawiaki czy cos?

Gdzie tego szukac

w EmPiku nie ma :(

ew moze ktos zna jakis adres stronki w necie???? gdzie znajde chociaz jakies namiary ?:) :wink: :o :lol:

O!

brathanki fajny pomysl! :)

Bruce S. - mysle ze zna a poza tym wyraznie prosil o "polisz mjuzik" :wink:

myslalam nawet o jakis naprawde klasycznych oberkach , karkowiakach i takich tam :wink:

ale... naprawde ciezko cokolwiek dostac - juz nawet nie mowie ze z netu w formie mp3 ale nawet normalna plytke cd w sklepie :(

Moze cos pseudotradycyjnego czyli Golce czy Brathanki - bedzie wyjsciem :)

Och, Wszechobecna, gdybyś zaglądnęła do mnie na wieś, na ognisko przy altance winogronowej, oczywiście wraz ze swoim znajomym muzykiem, to napoiłbym Was śpiewem nie tylko Mazowsza i podobnych, ale również wczesnym Piotrem Szczepanikiem, Czerownymi Gitarami, Skaldami, Stanem Borysem, pieśnią biesiadną i wieloooooma innymi atrakcjami. A teraz tak na szybko nie szukaj cudów, zaprezentuj znajomemu Kapelę ze wsi Warszawa.

Miłych dźwięków !!!!

Witam :)

potrzebuje "na gwałt" jakiejs polskiej skocznej muzyki :)

To znaczy sie propozycji

poznalam przesypmatycznego irlandczyka (pozdrawiam Massi :wink: choc wiem ze ani slowa bys nie zrozumial z tego co tu pisze :wink: :lol: ) i on jest baaardzo muzykalny uczy sie grac na jakiejs fiufiałce irlandzkie melodie :lol:

ale wiekszosc sie nauczył juz i uznal ze teraz czas na cos polskiego :wink:

Raczej tradycyjnego ;)

Choc jak cos by bylo z elementami "tradycji" ale wspolczesnego tez by pasowalo :)

Ja to ciemna tabaka w rogu i nie wiem czego mu szukac :)

a obiecalam

Chdzi o cos skocznego , energicznego

jakies oberki kujawiaki czy cos?

Gdzie tego szukac

w EmPiku nie ma :(

ew moze ktos zna jakis adres stronki w necie???? gdzie znajde chociaz jakies namiary ?:) :wink: :o :lol:

Polecam "Zywiolaka" jak to okreslil Kaczkowski jest to biometal ;), ale tak naprawde trzeba posluchac 8)