tuzin 24.04.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 W ogole czy dobrze jest pakowac sie w grzejniki zasilane od sciany a nie od dolu-podlogi?Czym to grozi? to o czym piszesz to dokładnie ten sam grzejnik, w jednym zastosowano moduł przyłączający prosty i tutaj rury wychodzą z podłogi, w drugim moduł kątowy i rury wychodzą ze ściany, i ten drugi wariant jest korzystniejszy, chociażby ze względu na wygodę przy sprzątaniu, podłogę która masz w całości dostępną Witam. Jak najbardziej do Brugmana nalezy do kazdego grzejnika doliczyc dokładnie 70,23 zł. Jezeli chodzi o Brugmana to cena jest proporcjonalna do jakości. Naprawde super grzejniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 28.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 okazało się, że u mnie w okolicy nikt nie handluje grzejnikami Brugmana, także chyba zdecyduję się na inną firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.05.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 VIP Jacek no to mnei zasmuciłeś bo myslałam, ze bez problemu je dostanę w Radomiu. No chyba, że sie uprę i hydraulik mi je sprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 27.05.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 okazało się, że u mnie w okolicy nikt nie handluje grzejnikami Brugmana, także chyba zdecyduję się na inną firmę. Ze strony brugman.pl: PROTOR - MERKURY GALAS I ROGALSKI S.J., ul. Tartaczna 8, 26-600 Radom, tel. 048/362 25 54, fax 048/363 12 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Krisker dzięki Siedzę i przegladam w sieci kotły olejowe. Szukam czegoś np z promocji czy przeceny. Siostra kupiła tak kocioł sporo taniej tylko dlatego, że był przeznaczony do pow. ok 300m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.05.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Byłem tam, już nie handlują grzejnikami Brugmana. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 27.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Byłem tam, już nie handlują grzejnikami Brugmana. [/b] Tym razem z gugli http://www.sanny.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.05.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Tam jeszcze nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dostałam wycenę hydrauliki i grzejniki Brugmana wyszły znacznie drożej niż Purmo Różnica znaczna więc chyba wezme Purmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 11.06.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dostałam wycenę hydrauliki i grzejniki Brugmana wyszły znacznie drożej niż Purmo Różnica znaczna więc chyba wezme Purmo... Witam. Oczywiscie, ze róznica w cenie bedzie znaczna..........jednak co za tym idzie? Jakość, jakośc,jakość. Purmo nalezy do grzejników sredniej klasy. Brugman zas najwyższa półka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 11.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Niedawno rozmawiałem z przedstawicielem Brugmana na mój region i stwierdził, że grzejniki Brugmana wychodzą taniej niż Purmo.Jeszcze nie sprawdzałem tych porównań, ale niedługo zadzwonię do sklepu i się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 11.06.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dyskusja czysto akademicka ,ponieważ żadna marka grzejnika stalowego nie ma parametrów przewyzszających drugą .Wiem co piszę ,ponieważ wszystkie te grzejniki sprzedaję lub sprzedawałem i papier duzo wytrzymuje bajeru ,a jak klient lubi miód na podniebienie to mu się słodzi. Prawda jest naga i wydląda to tak ,że poza nazwą i ceną ,może odcieniem lakieru i deseniem są jednakowe .Jeszcze jedno .ostatnio producenci grzejników stalowych zdecydowali ,że montaż ich w systemach otwartych pozbawia ich automatycznie gwarancji ,ale tego jeszcze nie mówia głośno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 11.06.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 co to znaczy system otwarty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.06.2007 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Niedawno rozmawiałem z przedstawicielem Brugmana na mój region i stwierdził, że grzejniki Brugmana wychodzą taniej niż Purmo. Jeszcze nie sprawdzałem tych porównań, ale niedługo zadzwonię do sklepu i się dowiem. Jacku no niestety mieszkamy w tym samym regionie Mi nie wyszły taniej ale daj znać jesli u Ciebie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.06.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Jacek, mayland- mozecie napisac na pW - jakie grzejniki potrzebujecie - podeślę ceny z przesyłką na budowe Pisząc o konfrontacji Purmo-Brugman - miałem na myśli to że to półka wyższa (chyba nie uważacie że Purmo to kaszna??!??) Brugmana nie można porównywac ze Stelardem, Radikiem czy tym podobnymi. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 12.06.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 co to znaczy system otwarty ? Kotły na paliwo stałe musża być podłączone w systemie otwartym (naczynie wziorcze(przelewowe) w najwyższym punkcie instalacji) Zwiękaszająca swoją obietość woda wycieka do kanalizacji przelewem prze naczynie wzbiorcze. Dla wyjaśniena system zamkniety to jak sama nazwa wskazuje zamknięty układ z zaworami ciśnieniowymi oraz naczyniami wzbiorczymi (zamkniętymi przeponowymi) Takie rozwiązania stosuje sie w instalacjach opalnych gazem i olejem Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 07.10.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 sebo8877 napisał:Brugmana nie można porównywac ze Stelardem, Radikiem czy tym podobnymi. dlaczego? Z tego co wiem, Stelrad to holenderska, czy belgijska firma. Chciałem kupić Brugmana, ale jakoś trudno w moim regionie ich znależć i kupić. Także chyba zdecyduję się na Stelrada. Ale czy przy zakupie grzejnika Brugmana, można narazie zrezygnować z zakupu zaworu termostatycznego? Co wtedy standartowo zamiast zaworu termost. jest przy grzejniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.10.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Jacek, mayland- mozecie napisac na pW - jakie grzejniki potrzebujecie - podeślę ceny z przesyłką na budowe Pisząc o konfrontacji Purmo-Brugman - miałem na myśli to że to półka wyższa (chyba nie uważacie że Purmo to kaszna??!??) Brugmana nie można porównywac ze Stelardem, Radikiem czy tym podobnymi. sebo8877 Pozwoliłam sobie wysłać zapytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Podciągam temat. A jakie grzejniki polecacie oprócz tych najdroższych? Bo wszyscy wybierają między Stelradami, Purmo, Brugman, Buderus itp. a może są firmy dobre ale tańsze Bo chyba muszę dołożyć troszkę kasy do pieca, żeby był ekonomiczny, a dać tańsze grzejniki. A jak na razie to to ,,tańsze" też jest drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.12.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 W końcu kupiłam Purmo. zapłaciłam....duzo. Teraz widzę, ze wystarczyłyby mniejsze kaloryfery. Jest bardzo ciepło w domu a dopiero zaczęlismy grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts