MKarkut 28.03.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam, przymierzam się do adaptacji poddasza w moim domku. Niestety to stare budownictwo i w czasach kiedy się budowało nie stosowało się jak wiadomo zbyt rozsądnych metod i technologii. Problem mam niestępujący: pod blachą którą kryty jest dach nie ma folii dachowej i nie wiem co z tym fantem zrobić. Zdejmowanie dachu to koszty ogromne i zastanawiam się jak to obejść. Wcisnąć folię pod krokwie też nie bardzo się da. Zastanawiałem się więc nad obiciem spod spodu ale to chyba nie o to chodzi bo ta folia miała własne odizolować krokwie od blachy.... Co radzicie w takim wypadku? PS. Szukałem odpowiedzi opcją”szukaj” ale nie doszukałem się od kilku dni i pytam mądrych ludzi o radę. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.04.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 google szukaj: http://www.budujemydom.pl/artykuly/4_ocieplenie_i_wentylacja_dachu/ a teraz bardzo ogólnie: decydując się na "adaptację strychu na mieszkanie" powinno się liczyć z koniecznością poniesienia pewnych wydatków??? pewnie wiele się nie pomylę, jeżeli koszt metra kwadratowego adaptacji może wynieść i tyle co koszt budowy domu nowego prawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annaa 10.04.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 membrana może iśc na krokwie, tak już wyczytałam na tym forum :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.04.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Aby wykonać to prawidłowo należy zdjąć blachę i łaty, zamontować folię, kontrłaty, łaty i blachę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts