Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

materiały budowalne na Słowacji

SzMatek

Recommended Posts

Nie wiem, jeszcze się nie zorientowałem. Jednak po kilkukrotnych odwiedzinach u naszych sąsaidów stwierdziłem, że wiele rzeczy mają taniej, więc może i materiały budowalane też. Trzeba by tam podskoczyć w jakąś sobotę i się zorietować. Na pewno taniej mają drewno - u nas niektórzy stolarze sprowadzają już gotowe elementy od nich - nawet im się tu nie opłaca przecierać.

• 5 weeks później...

Podbijam temat.....bo chyba jest teraz bardzo "na czasie"

Czy ktoś mógłby podac jakieś namiary.....Słowacja, Czechy...na materiały budowlane.....hurtownia itp.

Nie wiem jak wasze odczucia.....ale ja już chyba mam dość "mafii cementowej" w Polsce.......może chociaż tutaj Pan Ziobro mógłby cos zrobić dobrego.

• 5 months później...
  • 1 year później...
w niemczech na granicy tona cementu lafarge 85 euro to zeczywiscie mamy mafie cementowa ,skoro cement tani to wyroby cementowe także np kraweznik 0.7 euro kostka brukowa 3,8 euro m2 i to 10 cm grubosci,gazon 1 euro a nie jak u nas 18 zł szt,krata jomba 60*40 !0 ,8 euro a u nas 9 zł,drewno tez tańsze łaty 4*6 1,2 zł mb u nas 2 zł ,na wakacjach do polski odjezdzało 10 tirów dziennie do polskich odbiorców indywidualnych ,zyczył by duzym churtownia takich obrotów ale u nas mozna sprzedawac mał o a po wysokich cenach bo przeciez bum budowlany.

• 1 year później...