Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wypoczynek ze skóry

mikita

Recommended Posts

Jestem prawie zdecydowana na skórę, tylko że ostatnio mnie jeden sprzedawca postraszył, że się bardzo szybko niszczy.

Zgłupiałam już kompletnie :-? .

Jesteście zadowoleniu ze swoich skórzanych wypoczynkowych?

A jaką skórę radzicie, cieńszą, czy grubszą? Bo różne opnie słyszałam, niby grubsza solidniejsza, ale podobno przez to, że ma taką porowatą strukturę trudniej ją doczyścić.

Tak jak pisałam wcześniej. Skóra jest nie do pobicia jeśli chodzi o wytrzymałość. To nie prawda że jeśli jest cienka to jest mniej wytrzymała. Jest wtedy bardziej elastyczna. O każdy skórzany komplet trzeba dbać. Co jakis czas trzeba go natłuścić (są do tego specjalne preparary). Te twarde komplety są zazwyczaj robione z gorszej gatunkowo skóry (uboga technologia garbowania). A i nie polecam lakierowanych skór(skóra przestaje oddychać) i czesto kończy się to łuszczeniem. Bardzo dobre komplety skórzane robi Kler. Takie z niższej półki to firma Swalen, Goleniów itp

Już z 5-6 lat mamy komplet Baron firmy DES. Zielona skóra i dąb. Intensywnie użytkowany: 2 małych dzieci, psiaki, papugi, imprezy ;) itp. Nic się nie dzieje!!! W jednym miejscu jest odbarwiona, ale to przez to, że dzieciaki pomalowały skórę długopisem i postanowiliśmy to wyczyścić zmywaczem do paznokci :oops: :lol:, a wystarczyło, jak się później okazało, ciepłą wodą z mydłem.

Skórzany wypoczynek polecam!!! Raz na 0,5 roku natłuścić jakimś preparatem do skór i jest nie do zdarcia...

Pozdrawiam

:D :D :D

ja tez jestem bardzo zadowolona ze skórzanego naroznika. Na poczatku mialam takie same dylematy. Mam wypoczynek w kolorze ecru uzytkowany 2 lata, nic sie nie dzieje, jest super. Najlepszy srodek do czyszczenia znalazłam w ikei- specjalne 2 płyny + gabka do kupienia razem w komplecie-świetnie schodza wszelkie przybrudzenia.

Ja jestem bardzo zadowolona ze skóry i polecam serdecznie.

"I o to chodzi, że facet w sklepie przekonywał mnie, że mu się szybko zniszczył komplet Klera."

Zapewne o niego nie dbał. Nie mył takimi preparatami jak trzeba i nie natłuszał. Przez 10 lat pracowałam w salonie meblowym i z pełną odpowiedzialnościa mogę powiedzieć, że reklamacje na komplety z Klera były sporadyczne.

pozdrawiam Masia1

Nasz komplet w tym roku będzie obchodził 12 rocznicę służby u nas .

Jak dotąd nie skarżył się że mu niedobrze . Mniej więcej raz na pół roku jest traktowany specjalnymi preparatami pielęgnacyjnymi . Skóra nadal wygląda bardzo dobrze , nie ma żadnych pęknięć , nawet specjalnie nie widać wytarcia w miejscach najbardziej użytkowanych .

Ja mam ciemno- zielony już 5 lat. I nic mi się nie dzieje. Niczym go nie natłuszczałam. Ciągle wyglada jak nowy. Jeśli nawet dziecko dotknie brudną ręką, przecieram zwilżoną szmatką. I jest ok.

Dużo zależy pewnie od koloru. Na moim ciemnym nic nie widać. Kupiłam specjalnie ciemny. Bo poprzedni, który miałam był z materiału i jasne...Brr ciągle był brudny :(

Polecam skórę :D :D

Ja swój akurat kupiłam w ikei ale to była taka seria...w ogóle nie wyglądająca na ikeowską.. Zupełnie inny styl.

Jednak skóra daje uczucie zimna, dlatego jak się kładę...to na kocyku.

Polecam skórę raz jeszcze :D :D :D Im ciemniejszy kolor tym mniej widać czegokolwiek.

• 2 years później...