Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

malmuc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

już was zaraz oskalpuje dziewczyny :lol:

kotków nie chce, ale w sprawie kuchni to chetnie jakies ciekawostki, porady poczytam :wink:

Taka refleksja mi sie nasunęła...

Przy stole kuchennym z jednej strony zamiast krzeseł miałam skrzynio-ławę. Fakt, że miejsca więcej zajmuje (krzesło można wsunąć częściowo pod stół), ale za to dodatkowy schowek jest (oj pojemny bardzo, jak studnia!), wygodniejsza jest do siedzenia i... koty lubiły na niej leżeć :-)

A serio - naprawde polecam.

W nowej (poremontowej kuchni) tez jest przewidziana ława, jak dobrze pójdzie to w sobote wreszcie ją zbiję.

Pozdrawiam

zielony_listek

• 4 weeks później...
No to ja zacznę.

Szuflad jak najwięcej o różnych głębokościach, te najpłytsze to tylko na sztućce.

szuflady to chyba tez najdrozszy interes w tym wszystkim :(

cholera a takie to wygodne :-?

"Kosz w szufladzie" ? :o . Tylko pod zlewozmywakiem.

myslalam o czyms takim

http://www.wfm-kuchnie.pl/elementy_pliki/dlaczego/8.jpg

dzieki :)

jak cos sobie jeszcze przypomnisz to zapraszam do wpisu

nasi znajomi mają, rewelacja, nawet jak sporo kosztuje, na pewno będę to w kuchni miała

No tak, tylko że ten kosz z pedałem kosztuje 1200,- ...

:(

No i go nie zamówiłam.

Ale za to zamówiłam pod zlewem szufladę jak do tego kosza ze zdjęcia powyżej - z relingiem dookoła i przez środek. Wstawię tam kwadratowe kosze z Ikei i już. Tylko pedału nie będzie... A, i jeszcze mają zamontować taką drugą szufladę z dziurą w środku - na gąbki i zmywaki i tp. - będzie się wysuwać po wysunieciu tej glownej szuflady z koszem.

Jak już kuchnia przyjedzie, to napiszę, czy się ten mój patent sprawdził.

A z patentów to jeszcze mam taki: cała dolna zabudowa to moduły (głównie szuflady) po 80 cm. A zmywarka ma 60 cm. Więc do zmywarki mają przykrecic front 80 cm, i jak się go uchyli, to bedzie zmywarka plus dziura 20 cm - i tam będą stały proszek, nabłyszczacz i sól do zmywarki. Plus jakieś inne chemikalia.

No tak, tylko że ten kosz z pedałem kosztuje 1200,- ...

No i go nie zamówiłam.

Ale za to zamówiłam pod zlewem szufladę jak do tego kosza ze zdjęcia powyżej - z relingiem dookoła i przez środek. Wstawię tam kwadratowe kosze z Ikei i już. Tylko pedału nie będzie... A, i jeszcze mają zamontować taką drugą szufladę z dziurą w środku - na gąbki i zmywaki i tp. - będzie się wysuwać po wysunieciu tej glownej szuflady z koszem.

Jak już kuchnia przyjedzie, to napiszę, czy się ten mój patent sprawdził.

A z patentów to jeszcze mam taki: cała dolna zabudowa to moduły (głównie szuflady) po 80 cm. A zmywarka ma 60 cm. Więc do zmywarki mają przykrecic front 80 cm, i jak się go uchyli, to bedzie zmywarka plus dziura 20 cm - i tam będą stały proszek, nabłyszczacz i sól do zmywarki. Plus jakieś inne chemikalia.

Pytanie do tych co kuchnie juz maja :)

chodzi mi konkretnie o zabudowe

jakie szuflady: głebokie, szerokie?, ile tych szuflad?

czy sztucce i inne packi, lopatki umiescic w szufladzie pod plyta ceramiczna?

czy szuflady na gary są fajne?

czy kosz z odpadkami umiesicic w zwyklej szafce czy w szufladzie?

moze jakis pomysl na wykorzystanie rogu? ponoc te obrotowe szafki sa be, to w takim razie co jest cacy?

Prosze piszcie jakie macie doswiadczenia, czego zalujecie, a z czego w meblach kuchennych jestescie zadowoleni.

Pozdrawiam

Kosze obrotowe i takie tam w narożnych szafkach to gorzej niż be.

zrób meble drewniane bo z okleiną wcześniej czy później będą ci odłazić.

i zrób maskownicę na dole przydaje się.

hehe za ten "kosz-cargo" to dopiero zapłacisz i w dodatku cała szafka zajęta. a jak zastosujesz pustą szafkę to wstawiasz tam kubeł na smieci i jeszcze trochę miejsca zostanie na postawienie jakichś płynów czy co tam chcesz.

popieram. w dodatku są niepraktyczne. Ludzie sami sobie utrudniają rzycie.