Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w jaki sposób podwyższyć kuchenkę?

Kate01

Recommended Posts

Witajcie!

mam wielka prośbę o podpowiedź w następującej kwestii, niestety okazało się po ustawieniu mebli kuchennych, że wolnostojaca kuchenka dostawiona na końcu mebli, jest niżej o 5,5 cm - czy macie jakieś pomysły jak ją podwyższyć?

chodzi mi o jakieś ładne rozwiązanie, dodam jeszcze, że to kuchenka inox

szukaliśmy nóżek w castoramie, bez powodzenia

liczę na szybką podpowiedź, wprowadzamy się w poniedziałek :lol:

pozdrawiam

Kate

też to testowaliśmy, niestety te 10 cm nóżki plastikowe mają gwinty na długości ok 2 cm, po skróceniu tracimy cały gwint :cry:

widziałam również taką podstawę pod lodówkę w sklepie meblarskim, niestety sama podstawa ma 3 cm a najmniejsze nóżki właśnie 10 cm - to też nas nie urządza...

dlatego straciłam koncpecję, jak wybrnąć z tych nieszczęsych 5,5 cm

zastanawiam się, czy nie zlecić znajomemu,który robił nam kute balustrady i ogrodzenie wykonania takich nóżek ?

tylko czas..... wolałabym coś szybciej :lol:

Witajcie!

okazało się po ustawieniu mebli kuchennych, że wolnostojaca kuchenka dostawiona na końcu mebli, jest niżej o 5,5 cm - czy macie jakieś pomysły jak ją podwyższyć?

Daj może jakies zdjęcie.

A reszta mebli jest na nóżkach czy osłonięta panelem?

Jesli osłonięta, to podwyższyc możesz nawet klockami drewnianymi z jakiejś kantówki i zasłonić od przodu podobnym panelem dociętym , np. z plyty meblowej w kolorze pozostałych paneli albo frontów albo korpusów.

Pozdrawiam

zielony_listek

Witam, dobrym rozwiazaniem jest zamowic sobie od firmy ktora robila meble (chodzi o to aby kolor mebli byl taki sam) taki podescik z drewna na ktorym mozna pozniej ustawic kuchenke, z przodu mozna to zakryc maskownica w kolorze mebli kuchennych i problem powinien byc rozwiazany :), mam nadzieje ze pomoze :)

pozdrawiam