Kate01 28.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witajcie! mam wielka prośbę o podpowiedź w następującej kwestii, niestety okazało się po ustawieniu mebli kuchennych, że wolnostojaca kuchenka dostawiona na końcu mebli, jest niżej o 5,5 cm - czy macie jakieś pomysły jak ją podwyższyć? chodzi mi o jakieś ładne rozwiązanie, dodam jeszcze, że to kuchenka inox szukaliśmy nóżek w castoramie, bez powodzenia liczę na szybką podpowiedź, wprowadzamy się w poniedziałek pozdrawiam Kate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.03.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 w castoramie bez powodzenia? kupujesz 4 nóżki regulowane ( w każdym meblowym sklepie), dokręcasz je pod jakiąś płytę i masz regulowany podest pod twoją kuchenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate01 28.03.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 też tak chcieliśmy ale najmniejsze nóżki regulowane mają 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 28.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 w nóżkach regulowanych zarówno część wkręcana (nazwijmy ją trzpieniem) jak i tuleja w którą wkręca się ten trzpień są gwintowane na całej długości. wystarczy oba te elementy skrócić do żądanej długości choćby brzeszczotem do metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate01 28.03.2007 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 też to testowaliśmy, niestety te 10 cm nóżki plastikowe mają gwinty na długości ok 2 cm, po skróceniu tracimy cały gwint widziałam również taką podstawę pod lodówkę w sklepie meblarskim, niestety sama podstawa ma 3 cm a najmniejsze nóżki właśnie 10 cm - to też nas nie urządza... dlatego straciłam koncpecję, jak wybrnąć z tych nieszczęsych 5,5 cm zastanawiam się, czy nie zlecić znajomemu,który robił nam kute balustrady i ogrodzenie wykonania takich nóżek ? tylko czas..... wolałabym coś szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 28.03.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witajcie! okazało się po ustawieniu mebli kuchennych, że wolnostojaca kuchenka dostawiona na końcu mebli, jest niżej o 5,5 cm - czy macie jakieś pomysły jak ją podwyższyć? Daj może jakies zdjęcie. A reszta mebli jest na nóżkach czy osłonięta panelem? Jesli osłonięta, to podwyższyc możesz nawet klockami drewnianymi z jakiejś kantówki i zasłonić od przodu podobnym panelem dociętym , np. z plyty meblowej w kolorze pozostałych paneli albo frontów albo korpusów. Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blabla 01.04.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam, dobrym rozwiazaniem jest zamowic sobie od firmy ktora robila meble (chodzi o to aby kolor mebli byl taki sam) taki podescik z drewna na ktorym mozna pozniej ustawic kuchenke, z przodu mozna to zakryc maskownica w kolorze mebli kuchennych i problem powinien byc rozwiazany , mam nadzieje ze pomoze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts